Huisstofmijt liever kwijt? Zuig ze op met Dyson V6 Matress!

Als ik ergens de kriebels van krijg, dan zijn het wel kleine minuscule beestjes. Toch leven we iedere dag met miljoenen kleine beestjes samen, de huisstofmijt. En door de Dyson V6 Matress werd ik met mijn neus op de feit gedrukt. IEUUUWWW. Nooit heb ik er bij stilgestaan dat er zoveel vuiligheid in je matras kan zitten. Gatverdamme! De Dyson V6 Matress helpt in ieder geval wel om er deels afscheid van te nemen, daar ben ik inmiddels achter. Ik nam namelijk de proef op de som en zal je laten zien wat deze kruimelzuiger allemaal nog meer kan dan alleen voor kruimeldief spelen.

Huisstofmijt, een klein probleem, of toch vrij groot?

Voor sommige mensen zijn die kleine beestjes nog eens extra vervelend, bijvoorbeeld als je een allergie voor huisstofmijt hebt. Zo’n allergie kan je onder andere herkennen aan symptomen als jeukende ogen en een verstopte neus of huiduitslag. Ook kan je veel last hebben van hoofdpijn of astmatische klachten als benauwdheid. Vooral ’s nachts kan je er veel hinder van hebben, omdat de mijten hun uitwerpselen in je matras leggen. Dat is de oorzaak van veel allergische reacties. Een smerig verhaal dus, en ook nog eens heel vervelend. En zelfs als je geen allergie hebt, heb je waarschijnlijk weinig zin om je bed te delen met duizenden kriebelige logeetjes. Daarom brengt Dyson nu een wel heel welkom product op de markt: de Dyson v6 Matress.

Maar eerst even dit… wat is huisstofmijt eigenlijk?

Volgens thuisarts.nl is huisstofmijt hetvolgende:

De huisstofmijt is een onzichtbaar klein, spinachtig beestje dat in huisstof leeft. Hij zit in matrassen, kussens, tapijt en beschimmelde muren.

Het mogen dan kleine beestjes zijn, op een vergrote weergave zien ze er niet echt smakelijk uit. En dat geldt waarschijnlijk ook voor hun uitwerpselen, waar je dus die allergische reacties van kunt krijgen. Helemaal schrikken: per één gram stof kan je gemiddeld een populatie van 100 tot 500 mijten verwachten.. en dat allemaal bij jou of bij je kind in bed! En ook op andere stofgevoelige plekken, zoals in je bankstel, kan je huisstofmijt verwachten; het beestje is namelijk dol op een warm en liefst een beetje vochtig nestje. Goed luchten is dus erg belangrijk!

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?

Voor het huisstofmijtenprobleem wordt al jaren naar een oplossing gezocht, met wisselende resultaten. Zoals gezegd is veel luchten belangrijk, maar niet voldoende. Hieronder nog wat meer tips:

 • Veel luchten (2-3 maal per dag een paar minuten
 • Houdt vocht zoveel mogelijk ‘buiten’
 • Hang je was dus zoveel mogelijk buiten te drogen
 • Vervang matras, kussen, vloerbedekking en gordijnen op zijn tijd, deze hebben géén onbeperkte levensduur ook al zou je dat soms wel denken
 • Was beddengoed e.d. minimaal eens per twee weken op 60°
 • Maak héél véél schoon met een vochtige doek :
 • Gebruik fijn geweven donzen dekbedden of een wollen dekbed
 • Gebruik een anti allergeen matras of hoes

Er is nog één ander ding… de koning van de stofzuigers, Dyson, heeft namelijk een eigen oplossing voor het probleem dat huisstofmijt heet. Zij hebben een soort kruimeldief ontwikkelt, super krachtig, waarmee je je matras maar bijvoorbeeld ook vloerbedekking, bankstel of auto een grondige dieptereiniging kan geven. En zelfs zo krachtig dat je huisstofmijten, hun eitjes én uitwerpselen in een keer kwijt bent. En dat zou zomaar kunnen werken tegen je allergische klachten. Om in de toekomst minder last van je allergie te hebben kan je de behandeling af en toe herhalen.

Meer weten over huisstofmijt? Check deze website.

Nu ben ik zelf niet allergisch voor huisstofmijt (in ieder geval niet voor zover ik weet), maar ik heb met mijn eigen ogen gezien wat de Dyson V6 Matress doet. Sindsdien ga ik toch anders naar bed dan daarvoor 😉 . Daarnaast heb ik zelf al eens de Dyson V6 Fluffy getest en deed collegablogger Pauline een review van de Dyson V8 stofzuiger dus inmiddels weet ik hoe fijn dit merk is.

Dyson V6 Matress review, huisstofmijt verwijderen

Uitgebreid getest, review Dyson V6 Matress

Ik heb dus de Dyson V6 matrasreiniger eerst uitgebreid zelf getest – mijn matras kon na zeven jaar sowieso wel een behandeling gebruiken. En inderdaad, na afloop zit er, afgezien van stof, duidelijk nog een andere substantie in het reservoir. Of het beestjes, uitwerpselen of kleine eitjes zijn kan ik niet met zekerheid vaststellen; ik heb ze niet onder de microscoop bekeken omdat ik bang ben dat ik anders helemaal niet meer slaap. Maar stof is het in ieder geval niet. Het is wat witter en fijner dan stof waardoor de totale substantie nu licht grijzig is. Yagh.

Zoals hierboven aangegeven bevinden zich per één gram stof ongeveer 100-500 huisstofmijten. In de test die ik gedaan heb ben ik begonnen met het ‘stogzuigen’ van mijn matras en de bijbehorende kussens. Alleen al het matras (eenzijdig) en de kussens leverden mij meer dan 7 gram (!) aan zooi op in de kruimeldief. Dat weet ik, omdat ik deze gemeten heb op een uiterst zorgvuldige weegschaal. Vooraf, en achteraf.

Worst case scenario… 3500 huisstofmijten! Jasses!

Heb jij last van huisstofmijt en wil het maar niet lukken om hier vanaf te komen? Dan kan je de Dyson V6 Matress volgens mij goed proberen als extraatje. Als je ziet (en voelt) hoe enorm krachtig dit apparaat is dan móet dit wel wat teweeg brengen, dat kan niet anders.

Wat hoort er allemaal bij de Dyson V6 kruimeldief?

De Dyson V6 Matress zelf, een combinatieborstel, een kierenzuiger en de gemotoriseerde matrasborstel.

De laatste gebruik ik zelf dus echt alleen voor matras, kussens en bankstel of auto. De andere accessoires gebruik ik ook als ik deze Dyson V6 als kruimeldief in huis gebruik, want ook daar is hij uiteraard erg handig voor. De enorm krachtige motor is niet te vergelijken met welke andere kruimeldief of stofzuiger ook.

Hij is (uiteraard) snoerloos en zakloos en je hebt hem binnen een wip leeggemaakt.

Tip: Je koopt de Dyson V6 Matress bij Dyson zelf (€ 269,00), of bijvoorbeeld bij Bol.com.

3 gedachten over “Huisstofmijt liever kwijt? Zuig ze op met Dyson V6 Matress!”

 1. Avatar foto
  Caroline Schenk-Kwint

  Zo’n 2 jaar geleden werd er bij onze dochter een zeer heftige huisstofmijtallergie geconstateerd. De dokter adviseerde ons het hele huis te saneren en zei dat we nooit meer zonder speciale bedhoezen op vakantie zouden kunnen.
  Maar dat hebben we wel gedaan…. En wat bleek: gedurende 3,5 week had Ise in Indonesienergens last van. Maar we waren nog geen 2 uur thuis en het niezen begon al weer! We zijn via internet bij een kinesioloog terecht gekomen. Wat die vrouw exact doet, begrijp ik nog steeds niet! Maar het werkt en daar gaat het om! Na 3 behandeling zijn de klachten met zo’n 90% teruggebracht! Dus de Dyson zal vast zijn werk doen, maar weet dat er ook andere mogelijkheden zijn (die nog goedkoper zijn ook – wij zijn aanvullend verzekerd en hebben geen euro hoeven te betalen voor de behandelingen!).

 2. Getsie, als je die onzichtbare beestjes nu ziet, zou je niet meer naar bed durven. Ik heb geen last van allergiën, maar die daar wel last van hebben, moeten bijna elk contact met andere huizen voorkomen, ook al
  is hun huis nog zo schoon.
  Het is toch onmogelijk deze beestjes uit te roeien!!!
  Je komt ze toch overal tegen.
  In de bioscoop, trein, bus en op visite, enz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven