Review: Magformers, creatief bouwen met magneten.

Bij de vraag of ik Magformers wilde reviewen, dacht ik in de eerste instantie ‘Dat lijkt me meer iets voor jongens, dat bouwen met magneten.’ (en op de een of andere manier begon ik ineens te zingen: Magformers…rulers of the sky.. Kent u ‘m nog? Maar dat even terzijde).

magformers
Direct werd ik, en terecht, op mijn vingers getikt met de opmerking dat dat zeker iets voor meiden is en er zelfs een bouwkit voor meisjes is.
Nou, kom maar op dan! We zullen die meiden van ons eens aan het bouwen zetten. En tja, al bij de aanblik van de doos, gevuld met roze, paarse en blauwe bouwelementen werden ze razend enthousiast. Heel slimme truc: maak het roze en ook de meisjes zijn ‘om’ 😉 . Maar uiteraard is de set ook in stoere kleuren als blauw en rood te verkrijgen.

Magformers Inspire 30 set

We hebben niet zomaar een set toegestuurd gekregen. Het is de ‘Inspire 30 set’. Een soort starterskit met 30 bouwstenen, 12 driehoeken en 18 vierkanten, die aan elke zijde voorzien zijn van een magneet. Valt ie in de smaak? Dan zijn er verschillende sets, met bijvoorbeeld licht, geluid en beweging, ter uitbreiding verkrijgbaar. Het 3D-constructiespeelgoed is voor kinderen van 3 tot 9 jaar en motiveert kinderen op een creatieve manier vormen te maken. Het bevordert de hersenontwikkeling, het ruimtelijke inzicht en fantasie.
Een bijgesloten boekje leert de kinderen vormen te maken.

MagformersTotaal

 

Gezien de matige interesse in lego bij mijn meiden van 4 en 6, had ik er weinig vertrouwen in.
En zo zie je maar dat je je daar lelijk in kan vergissen! Sinds de allereerste kennismaking met Magformers, worden de bouwstenen vrijwel dagelijks voor de dag gehaald. Hoewel de basisset vrij eenvoudig is, vermaken ze zich er prima mee. Huisjes, een kasteel, een diamant en bal, ze zijn allemaal al de revue gepasseerd en het verveelt nog steeds niet. Sterker, mijn zoon van anderhalf is er dol op! Hij vermaakt zich zonder gemopper een vol uur met Magformers! Natuurlijk is het maken van een kasteel nog net een stap te ver voor hem, maar hij vindt die magnetische aantrekkingskracht mega interessant.

Het speelgoed is niet goedkoop, maar het is het nu al waard. Dus ja, nooit gedacht, maar ik ben nu al om.
Ik denk dat ik Sinterklaas maar vast eens ga tippen…

De Magformers zijn verkrijgbaar bij diverse speelgoedwinkels van basissets vanaf € 12,99 variërend tot zeer uitgebreide sets van € 139,99 en natuurlijk ook online te koop!

httpv://youtu.be/wRPGDUUsRjQ

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven