Review + winactie: My Muesli

Mevrouw Cruesli. Zo sta ik thuis bekend. En niet, zeker niet, als Mevrouw Muesli. Want dat is muffig en bah. Mijn man echter is Meneer Muesli. Hij zweert erbij, het zou gezonder zijn, meer vezels bevatten en minder suikers bla-bla-bla. Maar…Inmiddels heeft hij mij zover dat ik cruesli en muesli door elkaar in mijn sojayoghurt gooi, maar wel met veel meer cruesli vanwege de zoete smaak.  Het is gewoon niet zo mijn ding. De smaken die verkrijgbaar zijn in de winkel variëren van muf met gedroogde appel, muf met rozijnen en aller-mufst met banaan. Alsof je knapperig papier zit te vreten. Maar ik, als voorstander van gezond ontbijten, kon dit natuurlijk niet over mijn kant laten gaan. Er moest muesli bestaan die ook Sarah-proof was!

En daar was het dan: MyMuesli.nl. De site oogde fris, sportief en belangrijk: gezond! “Ideaal voor échte genieters, rozijnenhaters, liefhebbers van gezond eten en sporters” stond er. Ik twijfelde. Ging ik gelijk mixen of ging ik eerst meer informatie over de muesli lezen? Ik kies voor lezen. Er zijn
Allereerst kies je de basismuesli. Godzijdank zit er ook zoetigheid bij (cruesli jee!) in de vorm van chocolade crunch. Want het moet naast gezond ook lekker (lees:zoet) zijn. Per basismuesli staan de ingrediënten vermeld wat voor mij, met een lactose-intolerantie, super handig is. Ik zie gelijk dat de chocolade crunches afvallen… -muh-al voorgemixte muesli’s te krijgen, waar ook voedingswaarden van te zien zijn. Wat je een heel fijn ‘ik-weet-wat-ik-eet’-gevoel geeft. Algauw is de verleiding niet meer te weerstaan, ik wil mixen!

“Jeetje zeg, je kan echt zoveel kiezen’ verzucht ik tegen mijn man. En dan zijn we dus nog steeds bij de basismuesli. Er komen ingrediënten langs waar ik nog nooit van gehoord heb, Psyllium? Gelukkig staat overal bij wat het doet, dat spy…psyllium stilt het hongergevoel, reguleert de spijsvertering en voert zelfs schadelijke stoffen af. Dat gaat er in!

Als vruchten kies ik aardbeien (mijn favoriet), abrikozen, ananas, toch bananen, bosbessen, frambozen,mango, papaya. Bij de noten&zaden kies ik voor hazelnoten en kokossnippers. Als laatste kun je kiezen uit een finishing touch onder de extra’s. Die variëren van esspressochocs tot gummiberen. Ik kies voor de chocovlokken en Sultana-chocs. Mjiam!

Het is wel jammer dat je tijdens het mixen niet kunt zien wat het met de prijs doet. Ik ben dus lukraak ingrediënten in mijn mix aan het gooien zonder te weten wat het mij kost. En zelfs als je klaar bent met mixen, zit er nog een stap tussen eer je de prijs ziet. Wel een leuke stap btw, ik mag mijn mix een naam geven! Ik noem hem Sarah’s Tropo-choc. Dan, le moment supreme: de prijs. Ai. Dat is toch wel iets duurder dan een gemiddeld pakje ‘krakend papier’ uit de supermarkt. Maar ik ben dan ook wel behoorlijk los gegaan qua ingrediënten. Als ik vervolgens een wat beheerstere mix maak voor mijn man, zie ik dat de prijs acceptabel is voor een custom-made muesli. Alleen jammer van de verzendkosten, die jagen het toch weer wat op.

Na 4 dagen wachten, waarin je zeer goed en met humor op de hoogte word gehouden over de preparatie en verzending van je muesli, kwam dan daar ‘Sarah’s Tropochoc’. Ik kon bijna niet wachten tot het ontbijt de volgende dag, maar het was de moeite waard. Wat een lekkere en gezonde lekkernij! Het oogt fantastisch en zo smaakt het ook. Ik denk niet dat ik daar nu maandelijks mijn muesli zal bestellen, maar ik zal het zeker nog een keer bestellen.

Mymuesli rocks!

Probeer MyMuesli zelf!

MamsatWork mag van MyMuesli 3 waardebonnen ter waarde van 15 euro weggeven. Het enige dat je hiervoor hoeft is de volgende vraag te beantwoorden: Wat zijn de namen van de 2 kinder muesli mixen die mymuesli in het assortiment heeft? 

  • Stuur een e-mail naar winactie@mamsatwork.nl o.v.v. MyMuesli met hierin je adres en het goede antwoord!
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van MamsatWork
  • Like onze facebookpagina (als je gebruik maakt van FB).

Deze winactie duurt tot 19 juni 2012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven