Richelle Bussenius, working mam van week 51

Ik ben Richelle Bussenius, 39 jaar en heb 2 mooie zonen: Ryan (5,5 jaar) en Rody (1,5) jaar. Ik woon samen met mijn partner Ron in Haarlem.

Ik werk al 16 jaar als Sr. Account Manager in de buitendienst in de uitgeverij/media wereld. Toen ik vorig jaar met mijn dikke buik op het schoolplein van mijn oudste stond, vroegen de moeders: ‘en? Hoeveel dagen ga je hierna werken?’ Toen ik 4 antwoordde schrokken zij.. Terwijl ik soms 5 in 4 dagen ‘prop’.. en thuis aangekomen loop te rennen en vliegen om het eten te regelen, lunch bakjes te vullen, naar bed en voorlezen etc.. maar ik zou (soms) niet anders willen.

Natuurlijk is het moeilijk om de balans moeder, werknemer, partner en jezelf te vinden. Mezelf vind ik vooral in mijn vrijwilligers werk. Dit doe ik al 14 jaar voor de kerkdienst in het ziekenhuis in Haarlem-Noord. We brengen hierbij patiënten in bed of rolstoel op zondagochtend naar de kerkdienst.

Ik ben van huis altijd naar de kerk geweest; zo’n Indische gemeenschap, waarbij iedereen ook oom of tante is. Ik kon dit gevoel niet in Haarlem vinden toen ik daar ging wonen. Via mijn vriendin ben ik toen dit vrijwilligers werk gaan doen. Na een drukke week in sales en omzetten en targets.. kan ik alles weer goed relativeren als ik een meisje van 18 ontmoet heb, wiens been is geamputeerd omdat ze suiker heeft.. dan tel je weer je zegeningen.

Met 2 mooie kinderen twijfel ik ook vaak of ik niet meer moet doen voor de scholen gemeenschap.. de OR heeft zo vaak hulp nodig, maar na 21:00 gaan mijn ogen al dicht op de bank..

Met zo veel ‘geplan’ geniet ik toch ook van elke dag.. dat ik mag werken en mag ‘klagen’.. ha ha het kan veel slechter… Ik tel elke dag mijn zegeningen en probeer de mensen die mij energie geven, nog meer energie en aandacht te geven .. dan krijg ik dat vanzelf weer terug 😉

Ik wens jullie fijne dagen en start counting !

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top