Riess Pannen om groen mee te koken; duurzaam, mooi èn verantwoord

Mooie pannen zorgen ervoor dat je met (nog) meer plezier in de keuken staat. Deze prachtige geëmailleerde Riess pannen in vrolijke kleuren zijn gemaakt door een eeuwenoud familiebedrijf in Oostenrijk. Maar de mooie look is niet het enige wat ons zo aanspreekt aan deze pannen…

De pannen en ovenschalen zijn gemaakt van porselein-emaille. Dat is een soort glas met als resultaat een glad, niet poreus oppervlak. Zodat je groen, zuiver en puur je lekkere eten kunt koken zonder nare stoffen. Ken je die horrorverhalen nog over koekenpannen die kanaries omlegden? Dat zal je met deze pannen in ieder geval niet gebeuren. In dit blog lees je meer over duurzame pannen. Want over duurzaam voedsel denken steeds meer mensen na… Maar hoe zit het eigenlijk met de pannen waar je het in bereidt?

Lees ook: Milieubewust opvoeden en groen leven met deze tips

Riess pannen: alsof je weer in oma’s keuken staat

Wat een plaatjes zijn het he, hierboven? Riess pannen geven wanen je echt in “oma’s keuken”. Maar dan in moderne, vrolijke tintjes natuurlijk! Hier geen felpaars met oranje pannen… De mooie kleuren geven je een nostalgisch gevoel. Dat Riess pannen ook nog eens op een milieuvriendelijk manier gemaakt zijn en wat je er in klaar maakt ook puur blijft is natuurlijk een grote plus. Riess maakt kookpannen, ovenschalen, koekenpannen en steelpannetjes met schenktuitjes. Alle producten van Riess zijn geschikt voor gas, inductie, keramiek en oven en mogen in de vaatwasser. Het steelpannetje met schenktuit is onze grote favoriet, alhoewel de grote pan met een inhoud van 4, 6 of zelfs 8 liter ook gelijk heerlijke recepten voor soep in ons naar boven haalde. Welke favoriet heb jij?

Duurzaam koken in duurzame pannen

Leuk om te weten: de fabriek waar de pannen van Riess worden gemaakt, bestaat al sinds 1550 en sinds 1800 is de familie Riess eigenaar. Het bedrijf draait in Oostenrijk op drie eigen waterkrachtcentrales en Riess Pannen staat bekend als een bedrijf dat goed zorgt voor het milieu en de regio. Een bedrijf naar ons hart. Je weet van de Riess pannen precies waar ze vandaan komen, waar ze van gemaakt zijn en dat ook het productieproces op een milieuvriendelijke wijze plaatsvindt.

Green Jump

Je scoort de Riess pannen bij ecologische webshop Greenjump. Daar vindt je uitsluitend duurzame producten die passen bij een groene leefstijl. Voor wie het milieu aan het hart gaat. Of gewoon, als je van mooie spulletjes houdt. Met een eerlijke achtergrond. Want zeg nou zelf: dan geef je dat geld toch net wat lekkerder uit?

Lees ook: Wat kan je zelf eigenlijk doen voor een beter milieu?

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top