Naar het Rijksmuseum van Oudheden voor de Egyptenaren en de mummie

Het Rijksmuseum van Oudheden wordt voor ons dit keer de place to be. Regelmatig zoek ik naar een leuke maar ook educatieve zondagmiddag besteding. Nu de voorjaarsvakantie voor de deur staat, is de uitdaging misschien nog iets groter te noemen. Ik hoef natuurlijk niet alle dagen te vullen, er moet tenslotte ook rust worden gehouden en ruimte zijn om zich te vervelen. Vervelen schijnt goed te zijn voor de creativiteit zeggen ze. Maar op zijn minst één educatieve/culturele en interactieve dagbesteding moet toch wel lukken?!

Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden en de Egyptenaren

Nu ben ik zelf altijd gefascineerd geweest van de Egyptenaren. De sfinxen zo midden in de woestijn en geheimzinnige tempels spreken zeker tot de verbeelding. De jongens hebben bij geschiedenisles deze periode ook al een beetje gehad, dus daar sluit het Rijksmuseum van Oudheden met hun Egyptische thema mooi bij aan.

Lees ook: Naar Veiligheidsmuseum PIT, met Paw patrol

De voorjaarsvakantie en Egypte

Het Rijksmuseum van Oudheden heeft dus tijdens de voorjaarsvakantie Egypte als thema! En zoals van een modern museum in oudheden betaamt, is het nagenoeg interactief. Niks saai rondlopen in stilte en staren naar een paar vitrines zonder dat je weet waar je naar kijkt; nee, zélf op speurtocht en vragen beantwoorden en handen uit de mouwen steken terwijl je nietsvermoedend ook nog wat opsteekt van de klassieke oudheid! Dat is nog eens een leuk uitje met je kinderen.

Uitgebreide informatie over de machtige koninginnen (go girl power!) en via een audiotour van Klaas van Kruistum (je weet wel van Zapplive en Checkpoint) hoor je over de meest belangrijke beschaving van de oudheid. Het museum heeft een speciale Dummie de Mummie speurtocht voor de vakantie, met kans op een prijzenpakket. Maar ze hebben ook andere leuke speurtochten bedacht variërend voor de leeftijden vanaf vier jaar, vijf jaar, zeven jaar en acht jaar. Zo is er voor elke leeftijd iets leuks te speuren in het museum.

Lees ook: Continium Kerkrade, een heuse aanrader

Creatief en interactief

Aan de creatieveling is juist in de vakantie volop gedacht! Er is een hele zaal vrijgemaakt om de creativiteit alle ruimte te kunnen geven.  Zo hebben ze de Mummie-thema doorgevoerd zodat ook zelfs de knuffels kunnen meedoen.  Je mag je eigen knuffel meenemen en helemaal als mummie inpakken en versieren. Het is zelfs mogelijk Egyptische katten en scarabeeën te boetseren.  Als je kind niet van boetseren houdt kan er altijd nog een sfinx van lego worden nagemaakt of een memory-spel worden gespeeld. De tentoonstelling ‘Koninginnen van de Nijl’ is te zien t/m 17 april 2017.

Ik denk dat het Rijksmuseum van Oudheden op deze manier voor ieder wat wils en voor elke leeftijd vanaf 4 jaar wat heeft. Al speurend en vooral knutselend gaan wij binnenkort het oude Egypte ontdekken. Wil jij ook? Doe dan mee aan onze winactie!

Winactie

Laat ons weten waarom we jou (en je gezin) naar dit Museum moeten sturen en wie weet kunnen jullie dan binnenkort op stap! De actie loopt tot 25 februari 2017

5 gedachten over “Naar het Rijksmuseum van Oudheden voor de Egyptenaren en de mummie”

 1. Lijkt me een leuk gezinsuitje om mijn dochters van 10 en 14 wat kennis bij te brengen en verder quality time samen te hebben.

 2. Mijn jongste is 5 en die is als de dood voor mummies door enge verhalen op school etc. Ik hoop dat ik hem van z’n angst f kan helpen hiermee… Als hij ziet hoe het echt is

 3. Super dat er al zoveel te doen is voor jonge kinderen!
  Vooral mijn oudste zoon is erg gefascineerd door geschiedenis en heeft de nodige boeken al verslonden over Egypte en zijn mummies, sfinxen en piramides.
  Als het aan hem ligt, gaan we naar Egypte op vakantie ?

 4. Heel erg leuk. Ik heb twee kinderen (8 jaar en bijna 6 jaar) die me de oren van mijn hoofd vragen over vroeger. Super interessant vinden ze het. Egypte, mummies, tja, ik heb er als oer Hollandse mama te weinig info over ;-). Ik neem ze graag mee op stap (wij hebben volgende week voorjaarsvakantie). Lijkt me een geweldig uitje!

 5. Ik weet niet of dit de plek is waar ik kan reageren op deze leuke winactie, maar ik wil er wel graag aan meedoen 🙂
  In de herfstvakantie hebben we dit museum bezocht. Superleuk, educatief en echt gericht op kinderen. Helaas werd de Egypte-afdeling toen gerenoveerd en hebben we hier dus niets van gezien.
  Wat een mooie kans om kaartjes te winnen en er nog eens naar toe te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven