Rimpels verwijderen; op welke manier kan je je rimpels verminderen?

Naarmate we ouder worden, krijgen we allemaal rimpels bij de ogen, op wangen, voorhoofd en bij je mond. De een heeft er echter meer last van dan de ander, want rimpelvorming komt door het elastisch vermogen van de huid. Wil je je rimpels verwijderen dan zijn daar tal van mogelijkheden voor. In ieder geval om ze (tijdelijk) te verminderen.

De ene optie werkt beter dan de andere, maar ook de ingreep is bij de ene optie beduidend anders dan bij de andere.

Rimpels ontstaan wanneer onze huid dunner wordt en minder elastisch. Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden zoals het werken met crèmes, gezichtsgymnastiek of een facelift? Dan heb je wellicht wat aan deze blogpost waarin ik je graag van informatie voorzie.

rimpels verwijderen, de diverse mogelijkheden die je hebt

Rimpels verwijderen; van crèmes tot aan een facelift

De meeste mensen die ouder worden staan regelmatig voor de spiegel hun gezicht strak te trekken. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar ik kan je vertellen dat ik zelf -met regelmaat- kijk hoe ik eruit zie als ik de huid op mijn gezicht wat strakker trek.

Dat deed ik overigens ook voordat ik aan mijn ooglidcorrectie begon. Dan probeerde ik mijn ogen met mijn vingers wat te liften om te zien wat voor effect dit had.

Ik vergeet daarnaast ook niet dat ik -toen ik op gesprek ging in de kliniek- uitvoerige vragenlijsten moest beantwoorden. Een van die vragen was of dat ik regelmatig voor de spiegel mijn gezichtsuitdrukking probeerde aan te passen door de huid strak te trekken.

Blijkbaar is dit toch een signaal (of een graadmeter) van hoezeer je toe bent aan een facelift, of een ooglidcorrectie of iets dergelijks.

Daarnaast kwam ook de vraag destijds of ik alleen mijn ogen wilde liften, of ook het deel daarboven iets strakker wilde hebben en mijn voorhoofd rimpels verwijderd wilde hebben. In dat laatste geval zou je meer naar een facelift gaan en anders zou de ooglidcorrectie voldoende zijn.

Mijn keuze voor een ooglidcorrectie in plaats van een facelift

Toen heb ik gekozen voor een ooglidcorrectie om daar de rimpels te verwijderen en van mijn flapje boven de ogen af te komen. Omdat ik het allemaal al spannend genoeg vond. En een ooglidcorrectie is net wat minder heftig dan een facelift.

Nu -5 jaar later- vraag ik me af of dat ik niet beter een andere keuze had kunnen maken zodat ook de rimpels in mijn voorhoofd verwijderd zouden zijn.

Ik ben nog steeds heel tevreden met mijn oogopslag hoor, alhoewel ik zie dat het toch alweer iets minder strak is. Maar in de afgelopen 5 jaar zie ik ook dat mijn huid in mijn gezicht dunner en rimpeliger is geworden. Ik ben nog steeds het zonnetje in huis, maar nu wel met wat afhangende mondhoeken. Runs in the family, helaas!

Het deel bij mijn mond trek ik tegenwoordig steeds vaker strak voor de spiegel. En mijn wangen trek ik dan ook gelijk iets meer richting mijn oor. Ziet er allemaal wat frisser uit zo. Maar ook al smeer ik heel goed met al mijn crèmepjes, ik ben niet meer rimpelvrij te krijgen zonder operatie denk ik.

Waarom ik nu nog niet zover ben dat ik een facelift wil doen? Ik vind het spannend en vraag me af of ik mijn natuurlijke uitstraling dan ga verliezen. De strak getrokken hoofden die je op tv wel eens voorbij ziet komen daar loop ik niet echt warm voor. Jij wel? Gelukkig blijkt dat dat niet het resultaat hoeft te zijn.

Je natuurlijke uitstraling behouden bij het verwijderen van rimpels

Maar kan je ook rimpels verwijderen op je voorhoofd, bij je mond en je wangen door bijvoorbeeld een facelift en toch een natuurlijke uitstraling behouden? Dat was eigenlijk mijn vraag en misschien ook wel die van jou.

Een mini facelift ondergaan

De meeste mensen denken dat een facelift een hele ingrijpende operatie is, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten facelifts die je kunt laten uitvoeren, waaronder een mini facelift.

Dit is een kleinere versie van de traditionele facelift en is minder ingrijpend. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en het kan ervoor zorgen dat je huid strakker aanvoelt. Het is echter wél zo dat een mini facelift tottaal anders is dan een gewone facelift.

Lees daarom ook hieronder even verder, als je meer wilt weten over je natuurlijke uitstraling.

Een niet-chirurgische facelift om rimpels te verwijderen

Een andere optie is een niet-chirurgische facelift. Dit is een procedure waarbij er geen snijwonden worden gemaakt. In plaats daarvan worden er kleine naaldjes gebruikt om de huid op te tillen. Dit kan helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, en het kan ervoor zorgen dat je huid een strakkere en jeugdige uitstraling krijgt.

Als je niet wilt dat er snijwonden in je gezicht gemaakt worden, maar je wilt wel graag dat je rimpels en fijne lijntjes verminderen, dan is een niet-chirurgische facelift een goede optie voor jou.

Het is een minder ingrijpende procedure dan een traditionele facelift, en het kan ervoor zorgen dat je rimpels (tijdelijk) verwijderen en je huid een jeugdigere en strakkere uitstraling krijgt.

Een volledige facelift met behoudt van natuurlijke uitstraling

Wil je gaan voor optimaal resultaat en je rimpels zoveel als mogelijk verwijderen, dan is een volledige facelift een uitkomst. Op de website van Dr. Wever kwam ik erachter dat het behoudt van je natuurlijk uitstraling wel degelijk mogelijk is. Zolang de facelift maar op de juiste manier uitgevoerd wordt. Het zit namelijk zo.

De structuur van je gezicht bestaat uit een aantal lagen. Niet alle lagen zijn op dezelfde manier opgebouwd. Sterker nog, de bovenliggende laag (de huidlaag) is vaak de laag die aangepakt wordt bij bijvoorbeeld de mini facelift, maar ook bij andere type facelifts.

Deze laag is minder complex en makkelijker te vinden. Maar door alleen deze huidlaag aan te pakken in de facelift kan het zijn dat je gezicht zijn (of haar) natuurlijke uitstraling verliest.

Pak je alle lagen aan, dan is het risico veel kleiner. Een volledige facelift is echter wel complexer uit te voeren.

Gezichtsgymnastiek

Wil je je rimpels zoveel mogelijk voorkomen in plaats van achteraf verwijderen? Dan kan gezichtsgymnastiek je daarbij helpen.

Door op de juiste manier – en consequent- je oefeningen te doen kan je rimpels langer ’tegenhouden’. Helemaal voorkomen (of verwijderen) van je rimpels zal helaas niet lukken met alleen de gymnastiek. Maar je wordt wel vrolijk van al die gekke bekken trekken.

Collageen poeder gebruiken

Het dagelijks slikken van collageen poeder zou ook bij kunnen dragen aan het voorkomen van diepe rimpels, maar op het volledig verwijderen ervan moet je niet teveel hopen.

Begin je er bijtijds mee (zo ongeveer vanaf het moment dat je huid zelf minder collageen gaat aanmaken) dan bestaat in ieder geval de kans dat je langer kan genieten van een glad gezicht.

Rimpels verwijderen met botox

Tijdelijk van aard, maar als het met mate gebruikt wordt op zich een oplossing om je rimpels te verminderen en zelfs tijdelijk te verwijderen. Wist je dat je de rimpels eigenlijk niet echt verwijderd, maar je met botox de spieren verslapt waardoor de rimpel niet meer zichtbaar is?

Welke methode van rimpels verwijderen trekt jou het meeste aan? Heb jij al eens een volledige facelift ondergaan? Dan ben ik benieuwd naar het resultaat! Ben je tevreden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven