Ring deurbel met camera: open doen voor vreemden hoeft niet meer

Op een bepaald moment is het zover. Jarenlang heb je ze overal mee naartoe gesleept… Maar op een geven moment kunnen je kids ook wel alleen thuis zijn. Vanaf welke leeftijd vind jij dat dat kan? En hoe zorg je ervoor dat dat zo soepel mogelijk verloopt? Over je kinderen alleen thuis laten schreven we al eerder een blog. En wat blijkt nou: er is gewoon een gadget waarmee je dat een stuk geruster kan doen. Ring deurbel is een deurbel met camera is ideaal als je kinderen in de fase zitten waarin ze wel alleen thuis kunnen blijven, maar het misschien toch nog wat spannend is.

De Ring deurbel met video functie zorgt ervoor dat jij als ouder precies weet wie er voor de deur staat. Net als je kinderen trouwens. Dus open doen voor vreemde mensen, dat is niet meer nodig.

ring deurbel

Ring deurbel: handig als je niet thuis bent of de kids even alleen zijn

Je kinderen alleen thuis laten, dat kan je het beste langzaam opbouwen. Laat hen rustig wennen aan het alleen thuis zijn. En maak duidelijke afspraken. Aanvankelijk zullen ze uitsluitend overdag thuis zijn. Maar een tiener, die kan ook ’s avonds wel een paar uurtjes alleen zijn. Toch? Hoe denk jij daar over?

Of je je 10-jarige nu al alleen laat of liever nog een paar jaar wacht… Het is sowieso spannend. Zeker in het begin. Om die spanning bij jezelf, maar ook bij je kind een beetje weg te nemen, kan je overwegen een deurbel met video aan te schaffen.

Dat is trouwens ook heel handig als de pakketbezorger bij jou altijd aan de gesloten deur staat. Zo zagen we hier onlangs dat de pakketbezorger een paar pakketten in de papier kliko had achtergelaten 😉 .

Je koopt de Ring deurbel bijvoorbeeld ook online bij Bol.com en Coolblue

Ring deurbel met video functie: nooit meer opendoen voor vreemden

Dat je kind alleen thuis is is op zich al spannend. Maar wat voor afspraken maak je over de deurbel? Wat als jij er niet bent, en er staat iemand voor de deur? Mag je kind dan zelf open doen? Wat voor afspraken heb jij daar over met je kinderen?

’s Avonds vind ik persoonlijk dat ze voor niemand open mogen doen. Het blijft toch een eng idee. Maar ook overdag kan er altijd wat gebeuren. Daarom is de Ring deurbel zo handig. Je kinderen, maar ook jij, kunnen via een smartphone zien wie er voor de deur staat. De video deurbel werkt via je Wifi.

deurbel met camera

Deurbel met camera

Hoe weet je nou of er een vreemde voor de deur staat, of dat het toch ome Piet is? Sommige mensen hangen heel creatief een spiegeltje boven de voordeur… Maar dat is anno tegenwoordig niet meer nodig.

Deze Ring video deurbel met camera is gemakkelijk te installeren. En nog gemakkelijker in gebruik! Download de app, en je hebt altijd zicht op wie er voor de deur staat. Zelfs in het donker en zelfs als je op vakantie bent.

Motion sensor

Door de motion sensor die op de Ring deurbel zit kan je niet alleen zien wie er voor je deur staat. Deze sensor merkt zelfs beweging buitenshuis op. Nog voordat er wordt aangebeld dus! Altijd handig als er een vervelende verkoper langskomt, maar natuurlijk ook om even te checken of alles in orde is.

ring deurbel met camera

Communiceren met je Ring deurbel

De video deurbel zorgt er ook nog eens voor dat je kan communiceren met degene die voor de deur staat. Zo kan je de postbode vragen dat pakket toch bij de buren af te geven. Of je schoonmoeder of kennis vriendelijk verzoeken om op te krassen, dat kan natuurlijk ook.

Zelf gebruik ik dat communiceren via de Ring deurbel niet zo vaak, ik vind het toch een beetje akward en ben ook bang dat ik de ander de stuipen op het lijf jaag, maar het kan dus wel.

Je deurbel als beveiligingssysteem

Last but not least: je kan de deurbel met camera ook echt als beveiligingssysteem gebruiken. Je kan er namelijk voor kiezen om (tegen betaling) de beelden van de camera tot 60 dagen op te slaan op je cloud.

Ring deurbel review

Wij gebruiken de Ring deurbel inmiddels een half jaar denk ik, en we zouden niet meer zonder willen. Officieel komt deze deurbel uit Amerika, maar inmiddels is hij ook volop in Nederland te verkrijgen. Ik zie er zelfs reclame op tv over langskomen.

Voor ons is deze deurbel met camera echt een uitkomst. Frank is nogal van de gadgets dus die was als eerste helemaal hyper toen de Ring verscheen. Nu wil hij ook nog een slimme Tedee deurslot.

De installatie van de Ring was een appeltje eitje. Langzaamaan ben ik er ook warm voor gelopen.

Het is toch wel heel handig om te zien wie er aan de deur heeft gestaan als je er zelf niet bent en vooral voor de kinderen vind ik het écht een veiliger gevoel. Zij kijken op hun eigen telefoon wie er aan de voordeur staat en hoeven zo de deur niet open te doen als ze niet willen. De Ring video deurbel krijgt dan ook een dikke voldoende voor de review.

Het enige nadeel voor anderen… belletje trekken is niet meer leuk bij ons, wij zien altijd wie het gedaan heeft 😉 .

Ring deurbel kopen

Er zitten nogal wat verschillende varianten in de Ring deurbel collectie. Ik neem ze even kort met jullie door, zodat je snel kan zien welke variant video deurbel voor jullie interessant kan zijn. Onderstaande varianten zijn in omloop:

  1. Video deurbel
  2. Video deurbel 2
  3. Video deurbel Pro
  4. Video deurbell Elite

Je koopt de Ring deurbel online bij Bol.com en Coolblue

1. Video deurbel

Deze Ring deurbel met camera geeft een videobeeld weer, heeft bewegingsdetectie én nachtzicht. Op zich een prima deurbel met een mogelijke installatie via batterij of bedrading. Als batterij leeg is moet de deurbel er even afgehaald worden om de batterij te vervangen. Werk in iedere woning via Wifi, ook als er geen deurbel standaard aanwezig is.

Deze variant kost € 99,00

2. Video deurbel 2

Ring deurbel 2 is voor ieder huis geschikt en bevat een eenvoudig uitneembare en oplaadbare batterij, zodat je jouw video deurbel kunt opladen zonder het apparaat te verwijderen. Kan ook via bedrading geïnstalleerd worden. Geeft videobeeld, live videobeeld en nachtzicht.

Deze variant Ring deurbel kost € 149,00

3. Video deurbel Pro

Deze Ring deurbel hebben wij zelf in gebruik en dus uitvoerig voor je kunnen reviewen. Hij heeft bedrading nodig en kan dus niet op een batterij, maar wel in plaats van je bestaande deurbel. Wat mij betreft is dit echt een hele goede video deurbel, vooral omdat hij de functies van bovenstaande combineert.

Videobeeld, live videobeeld, bewegingsdetectie en nachtzicht, alles zit erop en eraan.

Deze variant kost € 149,00

ring deurbel elite

4. Video deurbel Elite

De video deurbel Elite gaat nog een stap verder, maar is daarmee ook een stuk duurder. Het grootste verschil zit hem in de voeding. Niet allen gebruik van wifi maar ook van ethernet waardoor je nog meer verzekerd bent van een continue verbinding. Voor ons volstaat variant 3 echter meer dan voldoende.

Deze Ring deurbel geeft ook videobeeld, live videobeeld, bewegingsdetectie en nachtzicht.

Deze variant kost € 499,00

1 gedachte over “Ring deurbel met camera: open doen voor vreemden hoeft niet meer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven