Rode curry in de slowcooker maken; heerlijk zachte curry met een pitje

Wil je lekkere rode curry maken in de slowcooker? Dan kan je zeker dit gerecht eens proberen. Ik heb het onlangs zelf gemaakt en het sloeg enorm goed aan, ook bij de kinderen.

Ik heb overigens het pitje wat lichter ‘gemaakt’ door de rode peper in zijn geheel mee te slowcooken (en er naderhand weer uit te halen) in plaats van in reepjes toe te voegen. Maar wil je het graag wat pittiger? Dan voeg je de rode peper al gesneden aan de curry toe als hij in de slowcooker gaat.

Rode curry in de slowcooker maken

Om een lekkere rode curry te maken heb je onderstaande ingrediënten nodig (4 personen):

  • 1 stengel citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • rode currypasta (ik gebruik zelf de Fairtrade Original variant)
  • 3 sjalotjes
  • 1 courgette
  • kokosmelk (1 pakje 200 ml)
  • 1 gele paprika
  • bakje champignons
  • zoete aardappel, 1 stuks
  • kipfilet (± 350 gram)
  • pandanrijst
  • eventueel koriander
  • beetje zout en peper
rode curry slowcooker

Bereiden in slowcooker van de rode curry

Als je alle ingrediënten hebt, dan kan het slowcooken van de rode curry beginnen! Qua voorbereiding ben je een 15 minuutjes bezig en daarna doet de slowcooker in 4-6 op low zijn werk om je rode curry heerlijk te laten smaken.

  • Pel en snipper de sjalotjes
  • Pers de 2 teentjes knoflook
  • Voor wat extra smaak fruit je de sjalotjes even aan in wat olie met de knoflook voordat je het in de slowcooker doet. Mag, maar hoeft echt niet persé.
  • Doe de sjalotjes en de knoflook in de slowcooker
  • Snij de gele paprika, de courgette, de champignons in stukjes en schijfjes en doe ze in de cooker.
  • Schil de zoete aardappel, snij deze in stukjes en voeg toe aan de slowcooker.
  • Voeg de rode currypasta en de kokosmelk toe aan de slowcooker en leg de kipfilets er bovenop. Ik snij zelf de kipfilet nog in stukjes, maar ook dat hoeft niet persé. Je kan hem ook op een later moment uit elkaar ’trekken’.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Kneus de stengel citroengras (bijvoorbeeld met de platte kant van een mes)
  • De rode peper en de stengel citroengras toevoegen en de deksel kan op je slowcooker om de rode curry te bereiden.

Let op: bij sommige slowcookers (die te warm worden) kan kokosmelk een beetje gaan schiften als dit er te lang in zit. Als jij die ervaring met je eigen slowcooker hebt, voeg dan de kokosmelk pas het laatste uurtje toe.

Serveren rode curry

Kook voordat je opdient nog even de pandan rijst en je kan aan tafel! Voordat je de rode curry op tafel zet niet vergeten om de rode peper en het citroengras uit de slowcooker te halen.

Hou je van koriander? Snij dan nog wat verse koriander die je na het opdienen over de rode curry heen strooit. Ziet er heel feestelijk uit, en is ook nog eens vreselijk lekker 😉 .

Eet smakelijk! Ps… maak voor de verandering ook eens deze bloemkool curry, ook lekker!

Voel je je niet meteen een keukenwonder, maar zou je dat wel willen worden? Dan zou deze online kookcursus zomaar eens jouw culinaire transformatie kunnen zijn. Ontdek hier meer details!

Rode curry in de wok maken in plaats van in de slowcooker

Heb je geen slowcooker en wil je deze rode curry graag gewoon in de wok maken? Dat kan natuurlijk ook. Volg dan de bereidingswijze hieronder.

Voor wat betreft de rode peper… in zijn geheel toevoegen in de wok is nu niet zo slim, er is niet genoeg tijd om dan de scherpte van het pepertje in de curry te krijgen. Maak nu dus de rode peper wel schoon, haal de zaadlijsten eruit en snij hem in dunne reepjes om toe te voegen.

Bereiding

  • Kook de pandanrijst volgens de verpakking.
  • Verhit olie in de wok en bak de in blokjes gesneden kip met wat peper en zout.
  • Voeg de gesnipperde sjalotjes, de geperste knoflook en het gekneusde citroengras toe en bak even mee.
  • Daarna de zoete aardappel, de courgette, de paprika en champignons toevoegen en een paar minuten meebakken.
  • Voeg de currypasta en de rode peper toe, bak even kort door en voeg daarna de kokosmelk en wat extra water (1 dl) toe (dit laatste is niet nodig bij bereiding van rode curry in de slowcooker).
  • Laat even op een zacht vuur garen en je rode curry is klaar.

Heb jij mijn rode curry in de slowcooker gemaakt? Dan hoor ik uiteraard graag wat je ervan vond, laat dus zeker even een reactie achter. Ook kun je hem eventueel delen op social media, dat kan onder andere door de link te kopiëren en deze bijvoorbeeld op Facebook te zetten.

 

2 gedachten over “Rode curry in de slowcooker maken; heerlijk zachte curry met een pitje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven