Rode kool met appeltjes uit de slowcooker

Rode kool met appeltjes is voor mij zo’n gerecht dat helemaal bij het najaar past. Het recept dat ik vandaag deel is eenvoudig maar zó smaakvol, en met wat steranijs en een paar kruiden krijg je een rijke, kruidige smaak die perfect aansluit bij de herfst. Met 6 uur op low in de slowcooker is deze rode kool lekker gaar!

Deze versie is speciaal voor de slowcooker en vraagt dus nauwelijks om werk. In een kwartiertje heb je alles gesneden en op smaak gebracht, en daarna doet de slowcooker het werk voor je. Een gerecht voor 4 personen dat zes uur lang heerlijk suddert op de lage stand – ideaal voor een relaxte dag thuis.

Als de dagen korter worden en het buiten steeds frisser aanvoelt, is het echt genieten van gerechten die langzaam garen en het hele huis vullen met heerlijke geuren. Deze rode kool met appeltjes is daar geen uitzondering op! Dit gerecht uit de sowcooker is overigens heerlijk met aardappelpuree en/of bij een stevig stuk vlees.

rode kool met appeltjes uit de slowcooker

Rode kool met appeltjes – een heerlijk herfstachtig recept!

Rode kool met appeltjes uit de slowcooker: een heerlijk herfstig gerecht met steranijs en kruiden. Simpel en na 15 min. voorbereiding klaar om in de slowcooker te doen, die doet dan de rest van het werk.

Ingrediënten

Je hebt helemaal niet zoveel nodig voor dit heerlijke gerecht. Met slechts een aantal ingrediënten maak je samen met je slowcooker de lekkerste rode kool met appeltjes die je ooit geproefd hebt.

  • 1 rode kool
  • 3 elstar appels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el appelazijn
  • 1 potje appelmoes (355 gram)
  • 1 tl kaneel
  • 3 el bruine suiker
rode kool maken in de slowcooker

Bereidingswijze rode kool uit de slowcooker

Begin met de rode kool te snijden: halveer de kool en verwijder het harde hart, zodat je mooie dunne reepjes overhoudt. Vervolgens schil je de appels en snijd je ze in kleine stukjes. Doe de rode kool en de stukjes appel samen in de slowcooker en voeg de appelmoes toe. Dit zorgt voor extra zachtheid en een subtiele appelsmaak in het gerecht.

Om de kruiden te laten intrekken zonder dat ze overal in de kool terechtkomen, doe je het beste de laurierblaadjes, steranijs, kruidnagels en het kaneelstokje in een thee-ei. Leg het thee-ei midden in de kool, zodat de smaken zich goed verspreiden tijdens het garen. Voeg vervolgens de appelazijn toe voor een frisse smaak – ik heb honing appelazijn gebruikt, die een zachte zoetheid toevoegt.

rode kool in de slowcooker

Strooi nu wat kaneelpoeder, bruine suiker en een snufje zout over de rode kool. Dit geeft het geheel een volle, warme smaak. Zet de slowcooker aan op low en laat alles minimaal zes uur zachtjes pruttelen. Wil je het proces iets versnellen? Kies er dan voor om de slowcooker de eerste twee uur op high te zetten en daarna nog drie uur op low.

Graag eerst extra informatie

Lekker voor erbij

Wij aten er heerlijke zelfgemaakte gehaktballen bij – een echte klassieker die het goed doet naast de zachte, kruidige rode kool. De combinatie van de kruidige kool met een sappige gehaktbal (of dito gehaktbrood) maakt het helemaal af.

Wil je het liever vegetarisch houden? Geen probleem, laat de gehaktballen dan gewoon weg; de rode kool is op zichzelf al een complete en smaakvolle toevoeging aan je maaltijd. Dit gerecht past ook perfect bij aardappelpuree, een smeuïge stamppot of een stevige portie gebakken aardappels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven