Rokkie, is de succesvolle zakenvrouw Rocky in een rokkie?

Voor Mamsatwork las ik het boek Rokkie (is de succesvolle zakenvrouw Rocky in een rokkie?) van Laura Bellai. Een heldere titel, want ondernemen is topsport. Het boek leest makkelijk weg, zeker voor de drukke werkende moeder in het hedendaagse leven. Het lijkt alsof Laura zelfs daar rekening mee gehouden heeft. Je kunt het boek makkelijk pakken en zodra de kids weer om mama roepen net zo makkelijk weer wegleggen en toch al een paragraaf gelezen hebben. Het boek is opgedeeld in 7 delen, ieder deel bestaat uit veel kleine onderwerpen en wordt afgerond met een interview met een succesvolle ondernemende moeder/zakenvrouw.

Ondernemen wordt vergeleken met een topsport; boksen. Rocky slaat dan ook op de bokser Rocky Balboa. In ieder deel diept ze een ander aspect van het boksen uit, wat ze vertaalt naar (de opbouw tot) het ondernemerschap en het leven van een succesvolle werkende moeder. Alles draait om het combineren van rollen en de balans hierin vinden. Het hebben van een gezin hoeft geen belemmering te zijn voor het runnen van een succesvol bedrijf. Het runnen van een bedrijf hoeft geen belemmering te zijn voor het hebben van een gelukkig gezin.

Het boek schrijft Laura in de eerste persoon, vanuit haar eigen ervaringen en haar eigen weg naar een succesvol bestaan. Ze schrijft eerlijk over zowel succes- als baalmomenten en de beschreven situaties zijn herkenbaar voor de werkende moeder. Ze begint ieder deel met veel vragen die ze zichzelf stelt, maar laat voldoende ruimte om hier ook zelf een antwoord op te bedenken.
Laura schrijft op een manier, die moed geeft om het ondernemerschap aan te gaan. Ze verlaagt de drempel voor de ambitieuze moeder, die wel van een uitdaging houdt. Stap voor stap helpt ze je de moeilijke paden en kruisingen over te gaan om op een rustige weg uit te komen die lijkt te vloeien naar een succesvol bestaan.

Je voelt je al stoer en succesvol als je het boek gelezen hebt.
Zoek je een oplossing, durf je een kruising niet te nemen, ben je van plan een eigen onderneming op te zetten of als zzp’er aan de slag te gaan, pak de bokshandschoenen, stap de boksring in en laat je coachen door Laura Bellai!

Deze review werd geschreven door Caroline.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven