Rollade in de slowcooker; heerlijk mals vlees

Dit keer een lekker recept voor een rollade uit de slowcooker, met honing-ketjap smaak en BBQ saus. En uiteraard een side-dish in de vorm van uitjes, paprika en champignons die ik nog in de koelkast lagen. In 5-6 uur op low heb je een heerlijk malse rollade met een zoetig sausje erbij.

Op deze manier wordt de rollade een feestelijk maaltje en samen met de boontjes (niet uit de slowcooker) en de krieltjes heb ik in een handomdraai lekker eten op tafel staan met meer dan voldoende groenten.

Hieronder vind je uiteraard mijn recept, wil je graag een ander recept proberen, kijk dan even tussen mijn andere slowcooker recepten óf bestel mijn e-book met overheerlijke slowcooker recepten voor maar 0,13 cent per recept!

rollade in de slowcooker maken

Honing ketjap slowcooker rollade met champignons, paprika en ui

De rollade haal ik ongekruid bij de supermarkt en zelf voorzie ik die van het nodige aan kruiden om een smaakvol stukje vlees uit de slowcooker te krijgen. Dit heb je nodig voor dit recept:

Ingrediënten rollade

  • 1 rollade
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 2 uien
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel tijm
  • peper en zout
  • 3 theelepels honing
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • beetje maizena om de saus te binden
  • klein flesje BBQ saus ( 250 ml)
rollade met tijm uit de slowcooker

Meer lekkere recepten vind je in mijn e-book dat je hieronder kan bestellen:

Slowcooker e-book
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-book:
60 heerlijke slowcooker recepten
Gewone ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
75 pagina’s en slechts 13 cent per recept!

slowcooker ebook

 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Zo maak je deze lekkere rollade klaar in de slowcooker

  • Snipper de ui, snij de champignons in schijfjes en de puntpaprika in stukjes
  • Doe deze op de bodem van de slowcooker
  • Pers de knoflook uit en roer deze er doorheen
  • Bestrooi de rollade met peper en zout naar smaak
  • Smeer dan de rollade rondom in met de honing en leg hem vervolgens in de slowcooker
  • Giet nu de ketjap er overheen
  • Strooi de tijm over de rollade en voeg de BBQ saus als laatste toe
  • Er hoeft géén water toegevoegd te worden.

Zet de slowcooker op low en na 5 tot 5,5 uur heb je een heerlijke malse rollade met een oosters BBQ smaakje er aan.

Tip: hou jij er ook van om de saus een beetje dikker te hebben? Schep dan na 4 uur een beetje van het vocht uit de slowcooker. Meng die met 2-3 theelepels maizena. Even goed kloppen zodat de klontjes weg zijn en weer toevoegen aan je slowcooker. Het laatste uur dikt de saus dan mooi in.

rollade uit de slowcooker, 5 uur op low

Tip: Voor het opdienen haal ik zelf altijd het touw van de rollade af, zodat iedereen een stukje kan pakken zonder dat je met het touw op je bord loopt te stoeien.

Schep de saus over de rollade heen voor een mooi effect bij het opdienen.

Wij aten deze rollade uit de slowcooker dus met boontjes die ik gewoon gekookt heb op het formuis (de saus van de rollade is ook erg lekker over de boontjes) én krieltjes uit de airfryer. Super lekker, maar je kan er dus ook andere groenten bij eten als je wilt.

Wil jij ook zelf leren experimenteren met koken? Check dan eens hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven