Hoe breng je de romantiek in je relatie terug? 4 tips

Een leven met (kleine) kinderen gaat niet altijd over rozen: sterker nog, de romantiek is soms wel erg ver te zoeken. En de seks? Tsja, net zoals veel andere moeders vond ik het lastig om na de bevalling mijn oude leven weer op te pakken. En niet alleen na de bevalling, het blijft eigenlijk een terugkerend ‘issue’. Zeker met een eigen zaak en opgroeiende kinderen waarvan er eentje al wat langer opblijft word je relatie soms behoorlijk onder druk gezet en is het moeilijk om momenten samen te vinden; de romantiek in je relatie is ver te zoeken.

romantiek in je relatie

Zo houd je de romantiek in je relatie

Maar romantiek en seks zijn wél dingen die ik nog steeds belangrijk vind (en ik niet alleen 😉 ) en waar dus tijd voor vrijgemaakt moet worden. Sinds een tijdje proberen wij dan ook om hier bewust mee om te gaan en de romantiek echt te plannen. Nu kan je je bedenken dat je romantiek in je relatie niet kan plannen, maar niets is minder waar. Je moet gewoon actie ondernemen! Wil je weten hoe ik de romantiek in onze relatie probeer vast te houden? Lees dan snel verder.

Tip1: Neem de tijd voor elkaar

We hebben (zoals jullie wellicht weten) twee opgroeiende kinderen in huis die de boel regelmatig op stelten zetten en hoewel ik heel veel van ze houd, kan ik ze soms wel achter het behang plakken. Ze vragen nou eenmaal (heel) veel aandacht. Om die reden -en het feit dat het werk nooit afgelopen is- is overduidelijk dat mijn partner en ik te weinig tijd hebben voor elkaar. Niet te vergelijken met vroeger en ‘for old times sake’ werd het dus de hoogste tijd om daar verandering in te brengen, want voor je het weet groei je uit elkaar.

Wij plannen tegenwoordig dan ook bijna elke week een date met elkaar, zonder de kinderen. Je snapt dat dat genieten is! Soms gaan we uit eten of genieten we van een concert (vanavond bijvoorbeeld gaan we naar Armin van Buuren); andere weken blijven we juist lekker thuis en probeer ik bijvoorbeeld iets bijzonders qua eten te maken. De kinderen gaan dan écht bijtijds naar bed (de oudste sturen we voor die avond ook eerder naar boven, die mag lekker nog even tv kijken op zijn kamer) en uiteraard eten we dan pas rond 20.00. Kaarsje erbij, lekkere fles wijn open en voilà, daar heb je de start van de romantiek in je relatie weer terug! We proberen het op die avonden natuurlijk zo weinig mogelijk over de kinderen te hebben; het is de bedoeling dat het dan echt even over ons gaat. Heerlijk!

Tip 2: Blijf jezelf goed verzorgen

Ik zie het bij veel vrouwen gebeuren: na de bevalling doen ze nog maar weinig moeite om er leuk uit te zien. En ik snap dat ook wel, want moeder zijn is al zwaar genoeg en soms heb je van die dagen dat je er gewoon even geen zin in hebt. Geen probleem, maar probeer dat wel als uitzondering te houden. Als je de romantiek in je leven wilt houden, helpt het natuurlijk niet als je na een lange dag alleen nog maar in je trainingsbroek op de bank ploft. Of stel je voor.. ik heb kantoor aan huis en ik zou op mijn gemak gewoon zo mijn bed uit kunnen rollen en achter mijn pc gaan zitten, maar dat is niet hoe het werkt volgens mij. Doe wat moeite om er leuk uit te blijven zien (en niet alleen voor hem, ook voor jezelf!), vraag je man waar hij je het liefst in ziet of draag kleding met wat romantische details. Ook sexy lingerie doet het altijd goed 😉 , valt manlief altijd meteen op als ik wat nieuws aan heb!

Tip 3: Praat met elkaar

De sleutel tot een succesvolle relatie en meer romantiek in je relatie: communicatie! Het is erg belangrijk om met elkaar te blijven praten over de dingen die je bezig houden. Krop dus niets op, want dat leidt alleen maar tot frustratie. Heb vertrouwen in elkaar, wees niet te afhankelijk en luister goed. Ik merk zelf dat wanneer ik genoeg energie stop in onze relatie, je die energie ook weer terugkrijgt. En dat komt de romantiek alleen maar ten goede!

romantiek in je relatie

Tip 4: Romantiek zit hem ook in kleine dingen

Natuurlijk hou jij ervan om verrast te worden. Zo ook je partner! Hoe lief is het om even een klein gebaar in zijn lunchtrommel te stoppen, of op zijn kussen te leggen voordat jullie gaan slapen? Of stuur eens een what’s appje met alleen een kusje. Het zijn juist deze kleine dingen waarmee je hem kan laten voelen hoeveel je van hem houdt, hem waardeert en dat je aan hem denkt.

Hoe zorg jij ervoor dat de romantiek in je relatie blijft? Hebben jullie een ‘afspraak’ hierover of is de spontaniteit nog steeds aanwezig (en zo ja… deel je geheim!).

2 gedachten over “Hoe breng je de romantiek in je relatie terug? 4 tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven