Een rondvaart in Amsterdam met de kinderen

Als je Amsterdam goed wilt ontdekken, kan dat lastig zijn als je met je kinderen op pad gaat in de stad. Die kleintjes lopen nu eenmaal liever niet de hele dag. Ze urenlang in de kinderwagen laten zitten, is ook niet altijd even ideaal voor jou als moeder, maar ook niet voor je kinderen. Gelukkig is er een andere manier om die mooie hoofdstad van ons land samen met je kinderen te ontdekken: namelijk vanaf het water. Boek een rondvaart over de grachten en ontdek Amsterdam op een manier die jij, en je kinderen, nooit meer zullen vergeten.

voordelen van een rondvaart in Amsterdam maken met de kinderen

Ontdek Amsterdam met je kinderen op een unieke manier met een rondvaart

Neem plaats op een zacht kussen in een sloep of reis mee met een grotere groep op een unieke canal cruise in Amsterdam. Je hoeft niet altijd te kiezen voor een standaard rondvaart met gids en vaste route.

Vermijd toeristische fuiken en clichématige rondvaarten en stippel zelf een route uit of vaar mee met een rondvaart met een assortiment aan snacks, drankjes of pizza. Vooral dat laatste zullen je kinderen geweldig vinden.

Huur een salonboot voor een klein groepje kinderen of andere ouders met hun kroost. Je kunt zelfs, in overleg met je privéschipper, de route uitstippelen, zodat je geen enkel hoogtepunt van de stad mist. Dit hoeft niet duur te zijn, want je kunt een sloep al vanaf zo’n 20 euro per persoon huren, zodat je alleen met je eigen vrienden, familie of gezinnetje aan boord kunt gaan.

Maak er een toffe geschiedenisles van

Een dagje Amsterdam met je kinderen hoeft niet alleen te gaan over pure ontspanning; het mag ook best een beetje leerzaam zijn. In deze stad met beroemde en belangrijke musea is het niet zo gek om je kinderen ook te leren over de geschiedenis van de stad.

En wat is nu handiger dan dat te doen tijdens een rondvaart in Amsterdam met je kinderen! Dat kun je zelf doen, of samen met een gids of host aan boord.

Leer kinderen meer over het belang van Amsterdam als handelsstad in de wereld of kom alles te weten over beroemde mensen die hier woonden.

Daar vallen ook minder plezierige onderwerpen soms onder, zoals het leven van het Joodse meisje Anne Frank achter de boekenkast of het geld uit de slavernij waarmee sommige kooplieden hun schitterende panden wisten te bekostigen.

Vaar over de grachten tijdens het Amsterdam Lights Festival

Amsterdam heeft kinderen van alles te bieden. Denk aan interactieve musea zoals Nemo, een bezoekje aan de dieren in Artis of natuurlijk het tijdelijke spektakel van het Amsterdam Lights Festival. En hoe zie je deze lichtshow in de hoofdstad nu beter dan vanaf het water? Tussen november 2023 en 21 januari 2024 zie je de lichtkunstwerken op de grachten op een manier zoals je ze nog nooit gezien hebt. Je kunt ze onderweg haast aanraken.

Terwijl je kinderen in vervoering raken door de lichtjes en al het moois, kun jij ook nog wat cultuur opsnuiven, doordat je van de professionele host aan boord de verhalen achter de lichtkunstwerken te horen krijgt.

Na afloop van de lichtshow op de gracht kun je de kinderen meenemen naar de kerstboom op de Dam, of de schitterend versierde etalages en winkels bekijken in de Kalverstraat. Zo worden de donkerste wintermaanden toch een beetje lichter.

Veiligheid aan boord van de rondvaart in Amsterdam voor je kinderen

Hoewel de meeste kinderen kunnen zwemmen in Nederland, is een zwemvest aan boord geen overbodige luxe voor kinderen, als je vaart in een open sloep. In gesloten boten is het vrijwel onmogelijk om van boord te vallen, maar het is wel verstandig je kinderen niet uit het oog te verliezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven