Rood fruit compote uit de slowcooker

Wil je je ontbijt of toetje nét dat beetje extra geven? Dan is deze rood fruit compote uit de slowcooker een absolute aanrader. De combinatie van verschillende soorten bessen, een vleugje kaneel en vanille maakt deze compote heerlijk zoet en licht kruidig. Perfect als topping voor banaan pannenkoekjes, maar ook lekker over yoghurt, havermout of zelfs een bolletje ijs.

rood fruit compote slowcooker recept

Graag eerst extra informatie

Rood fruit compote maken in de slowcooker

Met de slowcooker heb je er geen omkijken naar en krijg je een compote met een diepe, volle smaak. Doordat het fruit langzaam verwarmd wordt, komen de natuurlijke suikers vrij en krijg je een heerlijk smeuïge structuur. Bovendien is dit recept eenvoudig aan te passen: met of zonder suiker, afhankelijk van je smaak. Een ideale manier om zonder stress een heerlijk en gezond bijgerecht te maken!

Ingrediënten voor rood fruit compote met banaan pannenkoekjes

  • 250 gram diepvries
  • rood fruit
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille pasta
  • evt. 2 el suiker
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 3 el havermout

Bereidingswijze

Voor een heerlijke rood fruit compote uit de slowcooker begin je met het toevoegen van het diepvries rood fruit in de slowcooker. Hieraan voeg je een kaneelstokje, een theelepel kaneel en een theelepel vanillepasta toe voor een warme, volle smaak. Wil je de compote wat zoeter? Dan kun je optioneel twee eetlepels suiker toevoegen.

Zet de slowcooker op low en laat de rood fruit compote 3 tot 4 uur pruttelen. In het laatste uur leg je een theedoek onder de deksel. Dit helpt om overtollig vocht te absorberen en de compote iets in te laten dikken.

Terwijl de compote zijn werk doet, bak je de pannenkoekjes apart in de pan. Meng een ei met een rijpe banaan, een snufje kaneel en wat havermout. Dit kan eenvoudig met een staafmixer, maar je kunt de banaan ook goed prakken en daarna doorroeren. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak van het beslag twee wat dikkere pannenkoeken, zodat ze lekker smeuïg blijven. Laat ze rustig garen op een laag vuur.

Wanneer de rood fruit compote klaar is, schep je deze royaal over de pannenkoekjes. Een simpel, voedzaam en vooral heerlijk ontbijt of tussendoortje!

Serveeropties voor rood fruit compote

Deze rood fruit compote is heerlijk veelzijdig! Schep het over een kom Griekse yoghurt met wat granola voor een voedzaam ontbijt, meng het door havermoutpap voor een fruitige twist of gebruik het als topping voor wafels of wentelteefjes. Ook heerlijk over vanille-ijs, cheesecake of als vulling voor croissants en bladerdeeghapjes. Wil je een luxe toetje? Serveer de compote warm met een dot slagroom en een snufje extra kaneel!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven