iRobot Roomba e5; de stofzuiger voor huisdieren (en meer)

Je houdt van je huisdieren alsof het je kinderen zijn. Maar net als kinderen maken huisdieren er een zooitje van, met name als het gaat om al het haar wat overal ronddwarrelt. Natuurlijk wil je je huis graag een beetje op orde houden, maar er lijkt geen beginnen aan… tenzij je de juiste stofzuiger voor huisdieren in huis haalt, de Roomba e5!

Wij hebben onze nieuwste aanwinst omgedoopt tot Jonnie, want Jonnie maakt onderdeel uit van ons gezin en dat verdiend een naam nietwaar? Dus mocht ik het een keer over Jonnie hebben, dan weet je dat ik onze Roomba e5 bedoel 😉 .

roomba e5 review

Review van een stofzuiger die geschikt is als je huisdieren hebt; de Roomba e5

Enige tijd geleden werd me gevraagd of dat ik de Roomba e5 wilde testen aangezien wij huisdieren hebben die nogal wat haar verliezen. Daarnaast wonen we tegenwoordig buitenaf en lopen we net wat meer rommel mee naar binnen dan voorheen. Tja, daar hoef ik niet lang over na te denken. Natuurlijk! Ik hou me altijd aanbevolen voor huishoudelijke apparatuur die het leven wat makkelijker maken.

Daarnaast hebben we al de nodige stofzuigers ‘versleten’ met onze huisdieren en aangezien er aan stofzuigen geen einde komt is een robotstofzuiger sowieso een goede keuze. Ik heb overigens al eens eerder een blog geschreven over de nadelen van een robotstofzuiger en de hond en het bewijs dat je moet blijven nadenken, ook bij een stofzuiger en huisdieren. Dit blog gaat vooral over de voordelen van een robotstofzuiger als je huisdieren hebt en dan met name over Jonnie.

robotstofzuiger Roomba e5, de voordelen en nadelen met huisdieren
De stofzuiger kan ook prima onder deze velours fauteuil door!

De voordelen van de Roomba e5; onze Jonnie

De Roomba e5 is onder andere te vinden bij Coolblue, de Mediamarkt en Bol.com

Deze stofzuiger voor huisdieren is met app bedienbaar

Een van de prettige features bij de Roomba e5 is dat hij via een app bestuurbaar is. Je kan in die app een standaard schema opstellen waarop de stofzuiger moet lopen. Maar we kunnen Jonnie ook direct via de app starten. Natuurlijk zit er ook gewoon een startknopje op de Roomba robotstofzuiger zelf, maar het gemak dient de mens, nietwaar?

Per dag stel je eventueel de mogelijkheid in om de Roomba e5 op een bepaald tijdstip te laten beginnen. Bij ons is dat standaard om 0.00. Normaal gesproken liggen we dan wel ongeveer op bed en horen we beneden onze Jonnie aan het werk. Al snel slaap ik en als ik ’s ochtends wakker word dan zijn alle haren van onze huisdieren weer opgezogen door de stofzuiger

Zijn we om 0.00 uur nog beneden en heb ik geen zin in een draaiende Jonnie om me heen, dan heb ik met de app deze Roomba e5 zo weer afgezet. Ideaal.

Handige features binnen het standaard gebruik

Om te beginnen heeft de Roomba e5 dus de mogelijkheid om een tijdschema in te stellen. Voor iedere dag in de week kan je één tijd instellen.

Daarnaast ‘bezit’ deze robot stofzuiger over Dirt Detect sensoren, niet alleen handig met huisdieren, maar ook met zand bijvoorbeeld. Hiermee registreert Jonnie waar in huis het meeste vuil ligt, zodat hij daar vaker naar terugkeert om schoon te maken. Zo weet hij inmiddels waar de haren zich ophopen, maar ook waar het meeste zand van buiten zich ophoopt.

Gebruik je de Roomba e5 om boven te stofzuigen? Dan bof jij, want je kan hem zomaar ‘loslaten’. Hij detecteert namelijk uit zichzelf of er een afgrond is en zal op dat moment direct de andere kant op gaan. Super handig natuurlijk, want zo duikelt Jonnie bij ons het trapgat niet in. Bij ons gaat dit sowieso niet gebeuren, want we hebben boven zwarte vloerbedekking liggen. En laat dat nu net iets zijn waar deze robotstofzuiger niet mee overweg kan. Onze andere ook niet trouwens, dus dat zal een algemeen dingetje zijn vrees ik. Zwarte vloerbedekking geeft de sensoren ‘het gevoel’ dat ze boven een afgrond zitten. Hierdoor krijgt de stofzuiger per direct een error en stopt hij.

Heeft Jonnie zijn buikje rond gegeten en zit hij vol? Dan krijg je daar een melding van. Ik zou deze overigens niet afwachten, maar gewoon lekker tussentijds even de robotstofzuiger legen. Het bakje van de Roomba e5 is overigens heel eenvoudig schoon te maken en de borstels?

Roomba e5 borstels

Rubberen borstels, niet één, maar twee. Perfect voor huisdieren deze stofzuiger

Deze zijn echt heel fijn. En ik kan het weten, want we hebben vergelijk in huis. En dat is Annelies, onze robotstofzuiger van Chineese makelij. De borstels waarmee Annelies schoonmaakt zijn niet zo handig voor huisdieren omdat alle haren vastdraaien in de stofzuiger. Met de rubberen borstels van de e5 van Roomba is dat een heel stuk minder. Heel fijn voor een stofzuiger met huisdieren dus, want anders loopt hij binnen de kortste keren vast. En als iets vervelend is, dan is dat het wel. Als je een robotstofzuiger hebt en je in de ochtend verwacht dat je huis schoon is, maar hij onderweg is blijven steken. Grrr…

Deze dingen zijn er om het huishouden makkelijker te maken.

roomba e5 robotstofzuiger review

Gelukkig heeft Jonnie daar niet veel last van. Heel soms blijft hij hangen op de gitaarstandaard van Frank, maar meestal komt hij ook daar gewoon weer vanaf.

stofzuiger huisdieren Roomba

Roomba e5 stofzuiger en onze huisdieren

Je ziet soms van die superleuke filmpjes op Youtube over een robot stofzuiger en huisdieren. Een poesje dat gezellig meerijdt op de stofzuiger bijvoorbeeld. Bij ons helaas niets van dat alles. Zodra de Roomba e5 aanstaat en in de buurt van onze hond komt, dan staat Cash op en loopt hij met een dribbeltje weg. Vanaf een afstandje blijft hij vervolgens ‘gestoord’ naar Jonnie staan kijken.

Onze poes is wat minder gestresst maar gaat zeker niet zover dat ze op Jonnie wil toeren door het huis. Jammer maar helaas, geen leuke filmpjes dus.

stofzuiger voor huisdieren, roomba e5 review robotstofzuiger
Zwangere poes Lynx trekt zich he-le-maal niets aan van deze stofzuiger

Enige minpuntje van de Roomba e5

Het enige minpuntje wat ik kan verzinnen is de herrie die de robotstofzuiger maakt. Ik zal de Roomba e5 nooit aanzetten als ik zelf in de woonkamer ben, daarvoor stoort hij me teveel. Maargoed, het principe van de stofzuiger is natuurlijk dat hij zijn werk doet wanneer het jou (en je huisdieren) uitkomt. En dat kan dus prima als ik er niet ben of als we in bed liggen.

De Roomba e5 is onder andere te vinden bij Coolblue, de Mediamarkt en Bol.com

 

1 gedachte over “iRobot Roomba e5; de stofzuiger voor huisdieren (en meer)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven