Win! Woezel & Pip drinkbeker en lunchbox van Rosti Mepal

Woezel en Pip naar school‘Mag ik vandaag naar school??’ vraagt mijn kleinste meid al vanaf dag 1 (ook in de vakantie) dat ze begin juli 4 jaar oud werd. En tja, dat is nogal een dingetje bij de jonge jeugd van tegenwoordig. Vooral wanneer het de tweede betreft denk ik. Ze heeft alles al gezien en meegekregen via haar grote zus.
Dus zodra het magische getal 4 werd bereikt, ging de knop op. Van peuter naar kleuter. Van peuterspeelzaal naar de basisschool. ‘Move over sister! Now, it’s my turn!’

Daags voor de laatste schooldag mocht ze gaan oefenen. In dezelfde klas en bij dezelfde juf als waar haar zus gezeten heeft. Kordaat liep ze voorop in het groepje nieuwelingen. Liep de klas in en nam plaats in de kring. En daar zat ze. Te stralen, helemaal in haar element. Maar ineens weer o zo klein…
Hoewel ik er voor haar naar uitkeek omdat ze echt een kind is die behoefte heeft aan prikkels en uitdaging, is het toch echt wel een mijlpaal. Voor ons beiden.
Ze mag van de juf iets uitzoeken wat ze graag doet. Ze kiest voor kleien. ‘Oh, dat vond je zus ook altijd zo leuk om te doen. Ze maakte de mooiste dingen.’ riep de juf direct. Samen met twee klasgenootjes ging ze aan de slag. Heel even wat onwennig maar al snel was ze druk bezig. Had geen oog meer voor mij.
Nu werd het voor mij onwennig. Al dikwijls liet haar in goed vertrouwen achter. Bij opa en oma, de peuterspeelzaal, vrienden. Maar dit, dit was nieuw. Ik gaf haar een kus en zei dat ik bij het raam zou gaan zwaaien en haar later ophaalde. Ze knikte met een grote glimlach en eenmaal buiten zwaaide ze er fier op los. Ik had niet verwacht dat het een moeilijk afscheid zou zijn. Maar dit ging wel heel erg makkelijk!
Toch ben ik blij en opgelucht. Daar zit ze..mijn kleine meisje. Klaar voor haar kleuterbestaan.

Toch zal ze aan één ding moeten wennen. Aangezien ze in een continurooster belandt, zal ze op school moeten lunchen. Dat gaat toch nét effe wat anders dan thuis. Maar ook daar voorzie ik geen problemen. Wel zal het assortiment drinkbekers en lunchboxen aan moeten worden gevuld. Een paar sets zijn al in gebruik en voorzien van de naam van zuslief op de onderkant. Tijd voor een eigen set dus!
Tot nog toe bestaat ons assortiment, op een enkel bewaardoosje na, voornamelijk uit producten uit de Back to School Campus-lijn van Rosti Mepal. Momenteel verkeert ze nogal in een Frozen-fase. Gelukkig heeft Rosti Mepal dit thema in hun collectie opgenomen.

Rosti Mepal Woezel en Pip Totaal

Zelf vind ik het Woezel & Pip thema übercute.
Zo zoet voor het allereerste schooljaar, groep 1, van je kleine dondersteen! Daarbij sluiten de boxen en bekers goed af en zijn eenvoudig schoon te maken en houden. Ook de pop-up drinkbeker, die je in een mum van tijd in en uit elkaar hebt gehaald voor de vaatwasser (ik spreek uit ervaring). Zet alles wel goed in elkaar (leg het even uit aan minder ervaren mensen. Opa, oma, papa?) om lekkages te voorkomen.

Naast Woezel & Pip en Frozen heeft Rosti Mepal diverse andere thema’s in hun collectie. Zoals My Favorite Horse, Violetta, Paw Patrol, Disney figuren en Efteling karakters. De Back to School Campus-lijn is online te bestellen en in diverse winkels verkrijgbaar.

Wil je graag een drinkbeker en lunchbox voor je kleuter winnen? Doe dan mee aan deze winactie! We horen graag van jou in een reactie op facebook of jouw kindje (en jij als moeder!) klaar is voor de eerste schooldag en of je nog wat speciaals geregeld hebt voor deze dag? Vul verder ook snel het onderstaande formulier in! Deze winactie is verlopen en gewonnen door Marange Krouwel!.

[Form id=”94″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven