Rotan in huis en tuin voor een natuurlijke look

Ik hou van natuurlijke materialen. Hout, staal, rotan, beton. En de combinatie ervan vind ik helemaal prachtig. Sinds onze verbouwingen in huis en in de tuin (yep, nog steeds volop bezig) ben ik dan ook altijd met de combinatie van deze materialen bezig. Zo hebben we onder onze overkapping bijvoorbeeld eiken palen gecombineerd met betonnen tegels. Super mooi. Maar de aankleding mocht nog wel wat natuurlijker, vandaar de rotan plantenbak en stoel erbij. Als straks uiteindelijk de poort ook staat, dan hebben we ook het staal gecombineerd!

Rotan plantenbak en opbergmand voor een huiselijk gevoel

Op zoek naar het creëren van een huiselijke sfeer onder de overkapping en in de tuin ben ik begonnen met een mooi buitenkleed onder de salontafel. Dat staat al gelijk een stuk gezelliger, vind je niet? Maar het geheel was voor mijn gevoel nog niet af en er moest nog het een en ander geshopt worden. Om te beginnen wil ik graag van die leuke muurcirkels op de achterwand, maar die ga ik pas aanschaffen als ik de wand ook wit geschilderd heb en de deur zwart. Dat moet nog gebeuren.

Maar bij het zoeken naar die muurcirkels kwam ik bij de Sweetlivingshop terecht waar ze allerlei prachtige rotan producten hebben. Mijn oog viel daarbij op een ontzettend mooie rotan vlinderstoel en een paar prachtige rotan opbergmanden. Nu heb ik geen extra opbergruimte nodig buiten, maar wil ik wel graag een paar planten in een rotan mand zetten. Dat kijkt buiten ook zo gezellig. En volgens mij is dat dan ook goed gelukt!

Een aantal opbergmanden zijn standaard voorzien van een plastic binnenvoering waardoor je ze uitstekend als rotan plantenbak kan gebruiken. Ik gebruik dan nog wel altijd een binnenpot met gaten zodat overtollig water weg kan, maar op deze manier is de rotan mand zelf wel beschermd tegen vocht.

Opruimen of genieten van groen met rotan, het kan allebei

De mooiste opbergmand die ik hier gevonden heb heeft helaas geen plastic binnenvoering. Logisch ook, want als opbergmand heb je dat eigenlijk niet nodig. Maar gebruik je hem als rotan plantenbak dan is het weer wel handig. Ik heb dit -tijdelijk- opgelost door er aan de binnenkant een vuilniszak in te maken. Op deze manier zorg ik ervoor dat het water er niet uitloopt als ik mijn Alocasia water geef, deze staat namelijk ook in een binnenpot met gaten erin. Ik denk dat ik probeer nog een zwarte buitenpot op de kop te tikken (een goedkope) die dan weer in de rotan mand past en waar de binnenpot in kan. Dan is het helemaal mooi. Maar vind je het geen plaatje, deze mand?

Ik had natuurlijk ook voor een andere plantenbak kunnen kiezen maar de combinatie van rotan en jute bij deze plantenbak vind ik zo mooi. En dan half zwart en half naturel. Ik ben er helemaal blij mee!

Tips om de rotan plantenbak met andere natuurlijke materialen te combineren

Bij het combineren is het van belang dat je de kleuren en materialen waarmee je combineert in de gaten houdt. Zo heb ik binnen bijvoorbeeld nog een rotan plantenbak staan dit naturel van kleur is. Heel mooi op onze betonnen vloer, maar op een houten vloer zou die weer minder mooi staan. Dan past de zwarte variant van hierboven juist weer heel goed. Heb je een witte houten vloer, dan combineert de naturel tint overigens weer wel heel mooi.

Naturel tinten combineren ook erg mooi met meubels in beton ciré. In een badkamer bijvoorbeeld of op onze vensterbanken.

Bron: Pinterest

Wil je op je houten vloer of parketvloer toch graag met rotan werken en heb je een mooie naturel kleurige gezien? Kies er dan voor om die mooie rotan opbergmand of plantenbak aan de onderzijde bijvoorbeeld zwart te schilderen of spuiten zoals je hierboven ziet. Zo werk je toch met fijne warme natuurlijke materialen, maar kan je ook een klein kleurverschil toepassen waardoor de mand of plantenbak er iets meer uitspringt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven