Een poes en vier kittens in huis terwijl manlief allergisch is, hoe doen we dat?

Ik ben een enorme dierenvriend zoals jullie ongetwijfeld weten. Frank daarentegen had helemaal niets met dieren toen ik hem leerde kennen. Nog steeds voelt hij meer het ongemak van dieren in huis dan de liefde die ik ervoor voel, maar hij tolereert het. Sterker nog, zo nu en dan aait hij ze gewoon uit zichzelf, haha. En dat voor iemand die ‘allergisch’ is voor katten! Nu denk ik dat het met die allergie van hem allemaal wel meevalt 😉 , maar daarnaast denk ik dat onze Rowenta luchtreiniger ook een handje helpt.

We hebben de Rowenta luchtreiniger al een aantal maanden in huis en ik vertel je graag meer over het gebruik ervan en hoe hij ons bevalt. Wie weet hebben jullie ook een gezinslid in huis die baat kan hebben bij dit apparaat vanwege allergieën. Bovendien doet deze luchtzuiveraar ook veel goeds als je geen allergie hebt!

Rowenta luchtreiniger review Intense Pure Air
Ook goedgekeurd door Lynx!

De Rowenta luchtreiniger, review van de Intense Pure Air Connect PU6080

Stiekem ben ik altijd een beetje sceptisch als het gaat om dit soort apparaten. Helemaal tof dan natuurlijk dat ik ze uit mag proberen om te ervaren wat ze voor ons kunnen doen.

Eigenlijk was ik met name geïnteresseerd in het reviewen van de luchtreiniger van Rowenta omdat ik zelf enorme last heb van hooikoorts, maar op het moment dat we de Rowenta binnen kregen was mijn hooikoorts al weer grotendeels voorbij. Rond Pasen had ik afgelopen jaar de grootste piek… een drama was het tijdens Paaspop! Maar ‘gelukkig’ hebben we hier in huis dus nog meer klachten als het gaat om allergieën en luchtkwaliteit. Zo konden we de Rowenta toch naar hartelust uitproberen en weet ik goed hoe hij werkt tegen de tijd dat het voorjaar weer in aantocht is en ik getroffen word door weer een seizoen lang kriebelende neuzen, jeukende ogen en enorme snotproductie.

De luchtreiniger in actie

Wat doet de Rowenta luchtreiniger eigenlijk voor je? Feitelijk gezien is de Intense Pure Air connect PU6080 een luchtzuiveraar. En dat kan nooit geen kwaad natuurlijk, zeker niet als je een huis vol dieren hebt. Het apparaat filtert op 4 niveaus waardoor de Rowenta volgens testen tot 100% van de allergenen en de fijne deeltjes in de lucht verwijdert*. Daarnaast wordt het schadelijke formaldehyde permanent vernietigt*. (Formaldehyde is een kankerverwekkende stof die vrijkomt bij uitlaatgassen, sigarettenrook, maar ook bijvoorbeeld bij eten koken). Naast deze stof filtert de Intense Pure Air PU6080 ook onder andere pollen, huisstofmijt en bijvoorbeeld schimmel, bacteriën, virussen en chemische zooi afkomstig van schoonmaakproducten en verfblikken en dergelijke.

Deze luchtreiner kan zo’n 140 m² aan oppervlakte aan. Aangezien bij ons straks meerdere ruimtes in elkaar overlopen is het fijn om te weten dat de Rowenta Intense Pure Air connect PU6080 geen moeite heeft met het zuiveren van de lucht in grote ruimtes. Daarnaast zorgt zijn compacte formaat en gewicht ervoor dat je hem eenvoudig met een hand optilt en hem -indien nodig- in een andere ruimte kan gebruiken.

Rowenta luchtreinier bedieningspaneel
De kleurtjes matchen nog goed met ons interieur ook 😉

Aansluiten van deze luchtzuiveraar en plaatsen van de filters

Vergeet voor het eerste gebruik niet om alle plastic verpakkingen van de filters te verwijderen 😉 . Het spreekt allemaal voor zich, maar moet wel even gebeuren. Daarna is hij direct klaar voor gebruik en manueel bedienbaar. Direct wordt automatisch de luchtkwaliteit gemeten en gezuiverd. Zet hem indien gewenst in dag- of nachtstand als je hem in de slaapkamer gaat gebruiken.

Rowenta luchtreiniger via app bedienbaar

Leuk voor de man hier in huis, hij is ook via app bedienbaar! Je kan hem zo bijvoorbeeld ook op afstand aanzetten als dat nodig is. Nog handiger vind ik dat je via de app de planning in kan stellen en dat je realtime alle informatie over de luchtkwaliteit in je huis terug kan vinden. Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden? Met een push notificatie kan dat.

Een luchtzuiveraar in huis, is dat niet een beetje overdreven?

Zelf dacht ik in eerste instantie van wel, maar door onze ervaringen moet ik daar nu van terugkomen. Buiten het feit dat Frank geen last heeft van alle kattenharen vind ik het zelf prettig dat we hier met al onze verbouwingen de lucht toch een beetje zuiver kunnen houden. We hebben inmiddels al de nodige stofdeeltjes de lucht in geholpen door sloopwerk, en ook de verfpotten worden veelvuldig geopend. Als dat allemaal in huis blijft hangen wordt het leefklimaat er voor ons niet gezonder op.

Conclusie van onze review over de Rowenta luchtreiniger

Na het testen van deze luchtzuiveraar zijn wij (met name manlief en ik) tot de conclusie gekomen dat Rowenta doet wat er moet gebeuren. Uiteraard is het altijd lastig meten, want hoe had je je gevoeld zonder deze luchtreiniger? Die vraag stel ik mezelf ook regelmatig. Maar feit blijft dat Frank een gezin met moederpoes en 4 kittens gewoon kan doorstaan zonder ergens last van te hebben en dat ook ik met goede moed mijn hooikoortsperiode tegemoet ga. Heb jij bepaalde hooikoorts symptomen? Dan kan ik je zeker deze luchtreiniger adviseren.

Qua geluid zijn we ook dik tevreden. Ondanks het feit dat de Intense Pure Air PU6080 luchtreiniger van Rowenta soms volle bak staat de draaien (wij zitten nog steeds volop in de verbouwingen) hebben we er geen last van. Als ik op kantoor zit en hij draait (2 meter van mij vandaan), dan hoor ik hem niet, behalve heel even als hij aanslaat, daarna (bij constant draaien) is het geluid zo zacht op de achtergrond aanwezig dat je het niet meer hoort.

Hier vind je meer informatie over deze fijne luchtreiniger

* Getest in een extern laboratorium op allergenen en fijne deeltjes kleiner dan 10 micrometer, november 2017

2 gedachten over “Een poes en vier kittens in huis terwijl manlief allergisch is, hoe doen we dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven