Een roze muur in de keuken? Zoet en stoer tegelijk!

Momenteel is het trendy om de muur in de keuken van een roze tint te voorzien. Of dat je nu witte kastdeurtjes hebt in de keuken, of juist zwart, roze op de muur kan altijd. Het is lief en stoer tegelijk. Ik geef je wat voorbeelden van roze muren in de keuken die je zeker mooi gaat vinden. Dus wil jij graag de verfkwast pakken en aan de slag gaan? Laat je niet tegenhouden! Het wordt ongetwijfeld erg mooi.

Een roze muur in de keuken combineer je op deze manier

Een roze muur in de keuken? Manlief slaat de schrik om het hart. Maar uiteindelijk zou hij hier volgens mij best wel voor te porren zijn als ik dit zou willen. Nu hebben wij de muur nog niet zo lang geleden geschilderd, dus ik wacht er nog even mee. Maar een roze muur in de keuken? Het is momenteel super trendy en ik vind het helemaal fantastisch!

Roze muur combineren met een witte keuken

Roze komt in héél veel kleuren dus als je een muur in de keuken roze wilt verven, denk dan eerst goed na over de sfeer die je wilt bereiken. Zoals je hierboven ziet kan de kleur heel veel doen in je witte keuken. Met een wat fellere kleur krijg je een ‘poppy’ effect in je keuken en oogt de roze muur heel fris. Toch kijkt deze keuken naast fris niet echt ‘zoetig’ maar eerder een beetje stoer als je het effect vergelijkt met de middelste foto, vind je niet?

Met een zacht roze kleur krijg je een heel zoetig geheel, zeker met een witte keuken. Verderop in het artikel zie je dat zo’n zacht roze muur bij een zwarte keuken weer een heel ander effect geeft.

Op de laatste foto zie je een zacht roze kleur die eigenlijk meer naar naturel neigt. Wil je wél graag wat kleur in je keuken maar vind je echt roze wat te heftig, dan zou een zachte zalm kleur wellicht een optie kunnen zijn. Met wat houten accessoires erbij krijg je dan echt een naturel uitstraling.

Wil je niet teveel accessoires in je keuken omdat je het graag rustig houdt, dan kan je ook veel doen door bijvoorbeeld jaloezieën op maat te laten maken bij het raam in de keuken. Door in bovenstaande gevallen te werken met jaloezieën in een houtlook krijg je veel meer uitstraling in je keuken. Maar kies je bijvoorbeeld voor witte jaloezieën dan zal de sfeer weer richting de middelste foto gaan. En let erop: op witte jaloezieën zie je ook alles 😉 .

Zwarte keuken combineren met een roze muur

Ook een zwarte keuken kan je uitstekend combineren met een roze muur zoals je hierboven ziet. En ook hier bepaald de kleur roze die je kiest al snel of dat je keuken een wat romantische uitstraling krijgt of een poppy of stoere uitstraling. Alhoewel je met een zwarte keuken wel makkelijker een stoere look krijgt met een roze muur dan bij een witte keuken.

Des te meer je ook met zwarte accessoires werkt in de keuken des te makkelijker creëer je die stoere en industriële look in je keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stoere zwarte spots die wij aan een rail hebben hangen in de keuken of gewoon aan mooie zwarte jaloeziën in de keuken.

De kleur roze bepaalt de look

Zoals je ziet is het de kleur roze die de look bepaalt, sámen met de accessoires. Kies je voor poederroze dan krijgt je al snel een romantisch look. Maar als je gaat voor poederroze, maar dan op een vintage manier geverfd, dan heb je toch een levendigere en ‘oudere’ uitstraling. En wat denk je van deze licht roze muur bij de keuken maar met een koperkleurige spatwand erachter? Hoe tof is dat? Op deze manier kan je heel goed roze combineren in je keuken zonder dat het te zoetig wordt. Dus wil jij graag de muur in je keuken roze schilderen? Laat je niet tegenhouden door anderen en probeer het gewoon lekker uit. Vind je het na een tijdje toch niets meer? Dan schilder je het toch gewoon weer over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven