Rozemarijn hydrolaat voor een futloze huid en glanzend haar

Of ik een Rozemarijn hydrolaat wil uitproberen. Een wat? Je zal wel denken, waar heeft die het nu weer over? Of je bent een van de zeldzame drukke moeders die zich daar wel eens eerder in verdiept heeft, dan weet je precies waar ik het over heb. Maar ik wist het dus niet.

Inmiddels wel gelukkig, dankzij Utsukusy. Al eerder heb ik eens over Utsukusy geschreven, namelijk over een heerlijke Facial Cleanser en een Face Cream in een prachtig potje. Helaas op 🙁 , dus ik was helemaal in voor een nieuwe verrassing!

rozemarijn hydrolaat

Het potje van de Rozemarijn Hydrolaat is wat minder exotisch en charmant om te zien. Maar who cares? Het goedje wat erin zit, dat is waar het om draait en daar ga ik jullie vandaag wat meer over vertellen!

Wat is een hydrolaat?

Eerst maar eens wat uitleg over een hydrolaat, in Jip en Janneke taal, ok? Een hydrolaat is heel simpel gezegd het resultaat van water en kruiden die gedestilleerd worden. De opgevangen waterdamp. In mijn potje gaat het om Rozemarijn, dat had je al begrepen waarschijnlijk, maar er zijn veel meer hydrolaten te verkrijgen. Van allerlei verschillende kruiden. En ieder kruid heeft ook weer zijn eigen natuurlijke eigenschappen. Er mogen overigens alléén verse kruiden gebruikt worden voor het vervaardigen van een hydrolaat.

Want zoals alle producten van Utsukusy is ook deze hydrolaat weer 100% natuurlijk. Een van de kenmerken van een hydrolaat is dat het evenveel werkzame bestanddelen bevat als de plant zelf. De concentratie bestanddelen is dus ook 100% natuurlijk en daardoor voor veel verschillende doeleinden geschikt.

Waar gebruik je een hydrolaat dan voor?

De toepassingen zijn eindeloos! Als je over internet struint dan lees je dat je de huidlotion kan gebruiken tegen bijvoorbeeld eczeem, onzuiverheden en andere aandoeningen. Maar ook als haarlotion zijn ze uitermate geschikt, of puur als opfrisser bij warme dagen.

rozemarijn hydrolaat geur

Verstuif wat hydrolaat door je kamer of in de auto om de lucht te zuiveren (lekker als je een lange reis naar je vakantiebestemming voor de boeg hebt). Maar ook voor het desinfecteren van je handen of in een drankje (je thee bijvoorbeeld). En zelfs bij je huisdieren. Multifunctioneel dus.

Van Ilona van Utsukusy kreeg ik het advies om een aantal druppels door mijn dagcrème te doen. Heerlijk verfrissend en je voorkomt hiermee het glim effect wat je crème anders achterlaat. Uiteraard heb ik dat geprobeerd en dat bevalt me prima!

Ook voor mijn scheenbenen is het een ideaal product. Ik ben niet zo van plakkerige bodylotions op mijn benen, dat irriteert me. Dat sla ik dus meestal over, met als gevolg schrale scheenbenen die er eigenlijk niet op hun mooist uitzien. De rozemarijn hydrolaat trekt echter direct in en laat geen enkel plakkerig effect achter. En toch zien mijn benen er niet meer droog uit. Ik gebruik het tegenwoordig zelfs direct nadat ik mijn benen epileer om de irritaties na het scheren of epileren te voorkomen. Ideaal!

Hoe gebruik je een hydrolaat?

Je kan een hydrolaat gebruiken door het op een watje te sprenkelen, of door direct op de huid aan te brengen. Dit laatste is door de zachtheid van de lotions geen probleem. Een goede hydrolaat (die van Utsukusy bevatten géén alcohol of parfum) is hierdoor zelfs geschikt voor de fijne babyhuid of voor de gevoelige huid rondom je ogen.

rozemarijn hydrolaat

Een groot pluspunt van de fles is de dop. Het flesje mag dan misschien niet zo mooi zijn om naar te kijken, praktisch is het wel! Door de specifieke dop kan je de fles gewoon op zijn kop houden zonder dat je enorm lekt. Er komt alleen druppelsgewijs wat hydrolaat uit. Handig dus voor de knoeiers onder ons. Of voor diegenen die een minime hebben die ook alles zelluf moet proberen 😉 . Het product is daardoor ook uiterst zuinig te gebruiken.

Tip: aangezien deze hydrolaat een 100% natuurlijk product is en geen conserveringsstoffen bevat is het geen slecht idee om de rozemarijn hydrolaat in de koelkast te bewaren. Dan blijft hij langer goed en krijgen bacteriën minder kans.

Waar is rozemarijn hydrolaat specifiek goed voor?

Rozemarijn stimuleert de bloedcirculatie in je lichaam. Het verkleint de poriën, desinfecteert, verfrist en ‘maakt wakker’. Daarnaast gaat je haar er van glanzen en door het licht in te masseren op de hoofdhuid bevordert het de haargroei. Binnenkort heb ik dus mijn eigen ‘Joyce, je haar glanst’ momentje in plaats van een ‘Pam, je haar danst’ 😉 .

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij de hydrolaten die Utsukusy allemaal te bieden heeft om zo jouw eigen huidlotion met specifieke kenmerken te kiezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven