Een heerlijk rundvlees recept uit de slowcooker, maar dan met een zoete twist. Weer eens wat anders dacht ik, vandaar dat ik een beetje ben gaan experimenteren. Dit rundvlees recept maak je in acht uur klaar en om het zoet te maken voeg je er onder andere sinaasappelsap en abrikozen jam toe. Natuurlijk mag ook de sojasaus niet ontbreken hierbij.
Uiteraard zijn mijn Indonesische rendang, hachee uit de slowcooker en het Stifado recept ook erg lekker. Ik had alleen nog niet eerder een rundvlees recept gemaakt met een zoete inval in de slowcooker. Alhoewel de hachee ook best zoetig van smaak is trouwens. Afijn, dit keer met abrikozen jam.
Rundvlees recept met zoete twist in de slowcooker
Ik zal rundvlees nooit meer gewoon in de pan maken, voor mij is de slowcooker wat dit betreft echt onmisbaar geworden in de keuken. Natuurlijk gebruik ik hem ook graag voor kipgerechten en andere lekkernijen, maar rundvlees vind ik nu eenmaal een stuk lastiger om te bereiden zonder de slowcooker.
Ingrediënten zoet rundvlees recept
Ik heb voor dit recept riblappen gebruikt, en abrikozen marmelade. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met ander rundvlees te werken of een andere marmelade te gebruiken, zo kan je er helemaal je eigen slowcooker recept van maken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote riblappen (700-800 gram)
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 250 ml sinaasappelsap
- 4 eetlepels abrikozen jam
- scheutje sojasaus
- 2 kruidnagels in een thee ei
- geraspte verse gember (stuk van ongeveer 2 cm)
- beetje kaneelpoeder
Zo maak je dit zoete rundvlees klaar in de slowcooker
- Snipper de ui
- Pers 2 sinaasappels voor die 250 ml sinaasappelsap of gebruik verse sinaasappelsap die in de supermarkt geperst is
- Ik heb de abrikozen marmelade gebruikt van Bon Maman met minder suiker, maar je kan natuurlijk ook een ander merk pakken
- Rasp de verse gember, haal voor het raspen even de schil eraf, dat is wel zo lekker
- Meng alles, samen met de sojasaus en het kaneelpoeder in de slowcooker
- Leg de riblappen in zijn geheel in de slowcooker
- Voeg het thee ei toe met de kruidnagel erin
Zin om jouw kookkunsten te perfectioneren? Neem een kijkje bij de Kookuniversiteit en ontdek de details van hun smakelijke kookcursus!
Zet de slowcooker voor minimaal 8 uur op low, liever nog ietsje langer en daarna is dit slowcooker recept met rundvlees klaar om op tafel te zetten.
Ben je op zoek naar meer smakelijke inspiratie voor recepten? Vergeet dan niet een blik te werpen op mijn slowcooker e-book!
Wat serveer je bij dit slowcooker recept?
Wij aten dit slowcooker recept met rundvlees met rijst en losse groenten (boontjes), maar je kan het rundvlees ook lekker eten met bijvoorbeeld aardappelpuree. Weet je niet wat voor groenten je erbij zal serveren dan kan je altijd nog voor de bloemkoolrijst gaan. Twee vliegen in één klap!
Heb jij dit zoete rundvlees recept in de slowcooker gemaakt? Dan hoor ik uiteraard graag wat je ervan vond, laat dus zeker even een reactie achter. En wil je het recept graag opslaan, dan kan dat door op het hartje rechts onderin te klikken.