Rust, Reinheid en Regelmaat? Eeeeeh, ik heb het vooral heel erg druk….

De drie R’s. Ooit zo belangrijke letters, bij de opvoeding van onze kinderen en die van onszelf. Maar waar zijn de Rust, Reinheid en Regelmaat in ons huidige dagelijks leven eigenlijk gebleven?

De drie R’s lijken langzaam te zijn verdrukt door heel andere letters. Drie D’s welteverstaan. Druk, Druk, Druk.  Hoe komt dit? Ligt het aan onze drukke kinderen, drukke baan, drukke huishouden, drukke weetikveelwat? Nee. De drie D’s zijn er omdat we ze zelf hebben toegelaten. We zijn er zelf verantwoordelijk voor dat de zorgeloze en zen-achtige toestand uit onze kindertijd langzaam is vervangen door drukte. Drukte in ons hoofd, in onze agenda, in ons gezin, in onze levensstijl. We malen en jagen en eten ongezond, want we hebben zogezegd geen tijd om er even voor te gaan zitten. Gelukkig is het niet elke dag zo, niet elk uur en elke minuut, maar soms zouden we willen dat de D’s iets minder vaak de overhand hadden. Dat de balans meer zou overslaan naar de R’s. Maar hoe?

Heel eenvoudig. Begin bij het begin. Voed jezelf opnieuw op. Met deze simpele stappen kom je al een heel eind.

  • Mest je huis uit en zorg dat je minstens drie volle vuilniszakken met overbodige spullen en troep aan de straat kunt zetten of naar het Leger des Heils brengt.
  • Orden alle losliggende administratie in mappen.
  • Zet taken die je niet mag vergeten op papier, hou ze niet alleen in gedachten.

Zo, dat schept duidelijkheid en ruimt alvast lekker op. Ook in je hoofd.

  • Daarna doe je boodschappen bij de Turkse bakker, slager en groenteman. Ontzettend leuk en veel minder stressvol dan bij een overvolle supermarkt.
  • Vervolgens trek je dagelijks een kwartiertje extra uit voor het maken van een heerlijke maaltijd en zweer je de kant-en-klaar lasagna voorgoed af.
  • Doe minstens twee keer per maand iets echt voor jezelf. Ga lekker naar de sauna of sluit je op in je eigen badkamer voor een spa-verwenmoment. Rust gegarandeerd en met deze natuurlijke wellness-producten heb je ook reinheid in-the-pocket!
  • Beweeg regelmatig! En vrees niet, in plaats van zweten op een crosstrainer kun je ook hoelahoepen, dansen, springtouwen of lekker buiten badmintonnen met je kinderen.

Met deze basisstappen kom je alweer een heel eind in de buurt van een rustig, rein en regelmatig leven. En de drukke D die er af en toe nog tussendoor kruipt kun je dan prima aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven