Ruzie maken, hoe vaak doen jullie dat?

Het dopje niet op de tandpasta draaien, of natte handdoeken op bed laten slingeren. Altijd de gedragen onderbroek in de badkamer laten slingeren of iedere keer ongevraagd de muziek heel hard zetten. Het lijken kleine zaken, maar wat kunnen ze een mens toch irriteren.

Ruzie maken hoort erbij

Gemiddeld maken we zo’n 312 keer ruzie per jaar. En dat ruzie maken gaat over de kleinste futiliteiten. Volgens onderzoek, uitgevoerd onder 3.000 volwassenen in opdracht van een Britse badkamergigant, lopen de frustraties bij vrouwen hoger op dan bij mannen. Verrassend vond ik het ook om te lezen dat er op de donderdagavond de meeste ruzies gemaakt worden, zo meldt Daily Mail. Dat is nu juist onze ‘samen’ avond waarop we het gezellig proberen te maken 🙂 .
ruzie_maken
Maar ik doe niet net of dat wij nooit geen ruzie maken hoor. Neuheu, wij zijn een gezond Nederlands koppel. Of dat we het gemiddelde halen, dat betwijfel ik, maar irritaties zijn er zeker.

Volgens het onderzoek zouden vrouwen zich sneller en meer ergeren aan de vervelende gewoontes van hun partner dan mannen. Rara, hoe kan dat ? Een lege wc-rol niet vervangen, de lichten aan laten staan, zappen en de wc-bril omhoog laten staan zijn de meest voorkomende dingen waar bij vrouwen irritaties over ontstaan.

Mannen ergeren zich wanneer hun partner er te lang over doet om zich klaar te maken (oei, daar maak ik me geregeld schuldig aan), zij haar haren in het doucheputje laat zitten (uhhhmmmm) of zeurt over huishoudelijke taken. Hoewel mannen over het algemeen minder snel op de kast zitten, zouden zij sneller een relatie beëindigen door kleine irritaties.

Het lijkt allemaal zo leuk en gezellig als je elkaar net kent, maar iedere vorm van samenleven kent zijn uitdagingen, en het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen, blijkt.
Acht op de tien geeft aan liever de rotzooi van hun partner op te ruimen dan steeds ruzie maken, maar toch heeft 20 procent heeft wel eens overwogen om uit elkaar te gaan door de vervelende gewoontes van hun partner.

Vertel eens eerlijk, waar stoor jij je aan bij je partner?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven