Ruzie met ouders en school, moeder wordt zware mishandeling ten laste gelegd.

Steeds vaker hoor je in het nieuws dat er ruzie met ouders en school ontstaat om wat voor reden dan ook. Veelal is het dan de vader waar het om draait, maar dit keer was het een moeder.

ruzie met ouders

Maart jongstleden ging het mis op een schoolplein in Zwolle waar een moeder de keel van een schooljuf dichtkneep. Een discussie met de lerares liep zo hoog op dat de moeder de juf naar de keel greep en volgens omstanders wel een halve minuut haar keel dichtkneep. De juf raakte hierdoor even buiten bewustzijn en liep verwondingen op aan de hals.

Slik.

Ruzie met ouders in de klas

Als ik dit lees dan gaat er een hoop door me heen. Dat ruzies op kunnen lopen dat snap ik. En zeker als je een heetgebakerd type bent is het misschien moeilijk om jezelf te beheersen. Maar wat geef je je kind mee als je op deze manier iemand te lijf gaat? Ik ben zelf ook een redelijk emotioneel type, en kan er een duidelijke mening op nahouden. Maar op deze manier een ruzie met school oplossen, daar kan ik me echt helemaal niets bij voorstellen.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde de moeder van een poging tot zware mishandeling. Ze mag geen contact zoeken met de juffrouw en niet in de buurt van de school komen. En daarnaast heeft de moeder heeft een werkstraf van zestig uur opgelegd gekregen en moet ze een schadevergoeding van 770 euro betalen. Er wordt een voorbeeld gesteld omdat de juffrouw een publieke functie bekleed.

Maar hoe zit het met het animo om voor de klas te gaan staan? Dat zal wel steeds lager worden door dit soort incidenten. Ruzie met ouders en school is echt niet van deze tijd, dat geloof ik niet, maar wat wel veranderd is, is de manier waarop de maatschappij omgaat met issues. En ja, ik ben daar zelf ook debet aan.

Even geleden schreef ik een artikel over mijn dochter en de schoolfoto’s die we van haar gekregen hadden. Pisnijdig was ik, en dat heb ik ook geuit in mijn blog. Velen vonden dat ik gelijk had, maar velen vonden ook dat ik enorm overdreef. Uit de enorme hoeveelheid reacties op Facebook werd mij ook duidelijk hoe de maatschappij veranderd. Nu heb ik een dikke huid, maar mensen die aangeven je een kopje kleiner te willen maken als ze je tegenkomen… die schaar ik onder hetzelfde type als die mama die hierboven de juf intimideerde en te lijf ging.

Heb jij ooit eerder een incident met school meegemaakt? En hoe zijn jullie daar mee omgegaan?

 

 

 

1 gedachte over “Ruzie met ouders en school, moeder wordt zware mishandeling ten laste gelegd.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven