Safari Resort Beekse Bergen; slapen tussen de wilde dieren!

Voor wie zo graag eens tussen de wilde dieren wil slapen… we hebben goed nieuws! Je hoeft hiervoor niet meer naar Afrika maar kan gewoon bij het Safari Resort Beekse Bergen terecht. Overnachten in een huisje tussen de leeuwen, giraffen, zebra’s, gnoes, neushoorns en nog veel meer wilde dieren. Hoe fantastisch is dat? Het Safari Resort Beekse Bergen opende haar deuren in april 2018 en is klaar om het grote publiek te laten overnachten in prachtige lodges tussen de wilde dieren. Ik ben er inmiddels geweest en vertel je er in deze Safari resort Beekse Bergen review alles over.

safari resort beekse bergen uitzicht huisje

Alvast boeken zodat je zeker bent van een huisje? Dat doe je hier

Safari Resort Beekse Bergen

Ze zijn al even bezig met het bouwen van het Safari Resort Beekse Bergen en ik heb het min of meer ‘op de voet’ gevolgd. Waarschijnlijk omdat ik een soort van zwak heb voor de Beekse Bergen. Ik vind het een van de mooiste dierentuinen die we kennen in Nederland en ga er dan ook graag naartoe.

Zelfs in de winter is het daar goed toeven. Zo zijn we eerder al bij Africa by Light geweest en ook dit jaar hebben we de Winterdroom in de Beekse Bergen bezocht.

Verder hebben we jaren op de camping van de Beekse Bergen gestaan en heb ik ook al eens gekeken naar het vakantiepark. Maar dit Safari Resort Beekse Bergen is toch wel de kers op de slagroom van die overheerlijke taart!

Wij hebben een verblijf op het Safari Resort Beekse Bergen als een van de eersten ervaren en ik kan je vertellen, het was nog mooier dan ik had gedacht. Lijkt het jou ook wat, tussen de wilde dieren overnachten in het Safari Resort Beekse Bergen?

Tip: Voor een speciale jonge gezinnen korting van 20% boek je via deze pagina.

Review Safari Resort

Inmiddels hebben we het openingsweekend dus achter de rug en kan ik je precies vertellen hoe het verblijf op het Safari Resort Beekse Bergen ons bevallen is! Voor jullie gemak zal ik alle review aanvullingen in hetzelfde kader zetten als deze update, dan kan je die snel terugvinden. Maar voor een volledige indruk lees je natuurlijk het hele artikel 😉

safari resort beekse bergen

Liever de Villages Nature Paris review lezen? Ook daar zijn we geweest en kan ik je alles over vertellen!

Safari Resort Beekse Bergen; de accommodaties

Je kan in het Safari Resort overnachten in verschillende accommodaties. In totaal worden er ruim 400 accommodaties gebouwd. Lodges voor het hele gezin, maar ook safaritenten of een boomhut met een heuse bedstee erin. Aan alles is gedacht.

 • Lodge; 6 personen
 • Lodgeplus; 8 personen
 • Kidslodge; 6 personen
 • Groepslodge; 14 personen
 • Boomhut; 6 personen
 • Safaritent; 6 personen
 • Safaritent plus; 8 personen

Leuk detail ook: het interieur van de accommodaties van het Safari Resort Beekse Bergen is afgestemd op de stijlen van vier Africaanse stammen, de Himba, de Gurunsi, de Ndebele en de Mursi. Mooie manier om ook nog een beetje cultuur te snuiven 😉 .

Alle bovenstaande accommodaties van het Safari Resort zijn geïnspireerd op de Africaanse natuur en liggen verspreid tussen de savannes en de leeuwenvlakte. Handig is ook dat je tijdens het boeken van je accommodatie aan kan geven of dat je liever aan de leeuwenvlakte zit of bij de savanne.

Accommodatie review van ons verblijf op Safari Resort Beekse Bergen

Wij zaten in een 6 persoons lodge met zijn viertjes, dus dat is heerlijk luxe. Alle accommodaties bieden overigens plek aan minimaal 6 personen verdeeld over minimaal 3 slaapkamers. Behalve de safaritenten die er staan, die hebben 2 slaapkamers.

Ons huisje op het resort had ook de bovenstaande indeling en hetzelfde interieur, super gezellig en helemaal compleet. Alhoewel je met 6 personen niet allemaal op de bank zal kunnen zitten, maar naast de poef die er staat staat er ook nog een heerlijke zitstoel. Voldoet prima dus.

Ons huisje had twee badkamers én een sauna! Twee badkamers vind ik zelf ideaal omdat je dan niet staat te dringen met de kinderen. Heel fijn. De master bedroom heeft een inpandige badkamer met douche en wastafel en dan is er nog een grote badkamer met douche, bad, sauna en dubbele wastafel.

De inrichting geeft je luxe gevoel nog een extra zetje.

De bedden

Over de bedden: Frank en ik hebben regelmatig als we op andere bedden slapen last van onze rug. Soms een echte rugpijn, soms gewoon wat gevoelig de eerste dagen. Op de bedden in onze accommodatie op het Safari Resort Beekse Bergen echter he-le-maal niet. Heerlijk geslapen en geen last van de rug met deze matrassen.

Lichten in de hal gaan automatisch aan en uit met een bewegingssensor en het huisje heeft aan de voorzijde een hele grote glazen pui. Heel fijn want dat betekent dat je ook met minder weer alle dieren uitstekend kan zien vanuit je huisje. Wij stonden natuurlijk steeds op het terras te koekeloeren want we hadden prachtig weer!

Je eigen huisje kiezen op Safari Resort Beekse Bergen

Update 06-4-2018: Vanaf nu kies je niet alleen de vlakte waar je wilt zitten, maar kan je je exacte bungalow reserveren! Waar wij zaten was echter een verrassing.

Kijkend op de plattegrond hoopte ik op een huisje aan een van de grote vlaktes. Het bleek echter een huis aan het leeuwendeel te zijn. Heel even was ik teleurgesteld, maar wat een fout was dat 😉 .

safari resort beekse bergen leeuwenvlakte

Een huisje aan het leeuwendeel op het Safari Resort Beekse Bergen blijkt namelijk een fantastische plek te zijn.

Allereerst heb je -voor mijn gevoel- wat meer privacy dan de andere huisjes die om de grote vlakte heen staan. Daarnaast zijn de leeuwen super leuk om naar te kijken. In ons weekend hadden ze geloof ik de lente in hun bol.

Er werd volop gepaard, ook al blijken de mannetjes daar gecastreerd te zijn, hun lusten zijn er niet minder om geworden. Imposant! Daarnaast geeft een huisje bij de leewen nog net die extra dimensie ’s nachts.

safari resort huisje leeuwenvlakte

Nachtelijke escapades zijn namelijk niet ongewoon en tijdens ons verblijf heb ik de leeuwen volop horen brullen in de eerste nacht. Heel bijzonder en je waant je echt even in Afrika kan ik je wel vertellen.

Na de eerste nacht had ik me dan ook voorgenomen om de volgende nacht -midden in de nacht- uit bed te stappen als ik het gebrul weer zou horen, leuk voor de video dacht ik nog. Maar helaas, de tweede nacht heb ik blijkbaar geslapen als een os, óf waren de leeuwen super stil 😉 .

Ook de zwarte Neushoorn is vanaf nu in het Safari Resort Beekse Bergen te zien!

Plattegrond Beekse Bergen

safari resort beekse bergen plattegrond

Met de plattegrond van het Safari Resort Beekse Bergen is het nóg makkelijker boeken aangezien je dus met een voorkeursboeking zelf je huisje kan kiezen.

Tip: Zorg ervoor dat je een huisje kiest bij de lievelingsdieren van jouw kind, zo is de kans groter dat je kinderen met hun neus tegen het raam van de lodge geplakt zitten om zijn lievelingsdieren te spotten.

Je verblijf boeken op het Safari Resort Beekse Bergen kan hier.

safari resort beekse bergen huisje struisvogels

Welke dieren vind je allemaal op het Safari Resort Beekse Bergen?

In het begin noemde ik al een aantal dieren op die je hier treft, maar voor de volledigheid zal ik het hele rijtje even voor je opnoemen. Je slaapt in Safari Resort Beekse Bergen tussen de:

 • Zebra’s
 • Zwarte en witte neushoorns
 • Leeuwen
 • Zeboes
 • Wattoesirunderen
 • Net- en Nubische giraffen
 • Dromedarissen
 • Struisvogels
 • Elandantilopen
 • Gnoes
 • Waterbokken
safari resort neushoorns

Afgelopen januari mochten de eerste dieren hun nieuwe savanne gaan verkennen, hieronder een leuk filmpje van het Safari Resort Beekse Bergen met die beelden.

Wat is er allemaal te doen in het Safari Resort Beekse Bergen?

Naast dat je tussen de wilde dieren verblijft in het Safari Resort Beekse Bergen is er nog veel meer te doen als je hier je verblijf boekt.

 1. Verwarmd zwembad Maji Springs
 2. Ranger Basecamp met activiteiten
 3. Pamoja Lounge
 4. Speeltuin
 5. Gamedrive

1. Zwemmen in Maji Springs

In Karibu Town is een lekker verwarmd zwembad met een avontuurlijke waterspeeltuin waar de kids zich lekker kunnen uitleven.

Het zwembad hebben we zelf niet uitgeprobeerd. Lotte had de avond ervoor een slaapfeestje waarbij ze ook gingen zwemmen dus die had al genoeg water gezien. Verder is het zwembad niet echt heel groot, maar groot genoeg om je een paar uurtjes in te vermaken en ook aan de kleintjes is gedacht.

2. Ranger Basecamp safari resort Beekse Bergen

Dagelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd door de rangers van het Safari Resort Beekse Bergen waar de kinderen aan mee kunnen doen. Knutselen, dansen en spelen hoort daar uiteraard bij.

Maar wat nog veel leuker is, is dat er ’s avonds bij een kampvuur door de ranger een spannend verhaal vertelt wordt én dat de dag wordt afgesloten met het naar bed brengen van de olifanten of andere dieren, hoe cool!

Een hele leuke toevoeging aan de beleving op het Safari Resort Beekse Bergen is inderdaad dit Ranger Basecamp. Niet meer zo bijzonder voor de echte pubers, maar alle leeftijden daaronder vinden dit fantastisch.

En denk niet dat hierdoor het verblijf voor pubers minder leuk wordt… alleen al de wilde dieren voor je huisje is meer dan voldoende als ’trekpleister’ en daarbij komt dat er overal wifi is, daar worden ze ook gelukkig van 😉 .

3. Pamoja Lounge

In de Pamoja Lounge bij het Safari Resort Beekse Bergen kan je gezellig met je gezin een potje bowlen in Africaanse sferen. Om helemaal in stijl te blijven hoor je hier Africaanse muziek (drums) en kan je hier ook je inwendige ik verwennen met wat lekkers te drinken en te eten.

Wij hebben zelf een uurtje gebowld (óók heel leuk voor pubers) en daar hebben we van genoten. Super handig ook dat je in één team met kinderen, pubers en papa’s en mama’s kan spelen en ieder op zijn eigen niveau.

De ‘helprails’ aan de zijkant kan namelijk per persoon ingesteld worden. Dat betekent dat papa en mama gewoon zonder de helpende hand doen… voor mijzelf betekende dat een zwaar verlies van de rest. Waardoor mijn puberzoon maar bleef zeggen ‘Mam, zullen we de rails bij jou ook aan zetten?’

speeltuin karibu town

4. Speeltuin in Karibu town

Leuke speeltoestellen vind je bij het terras in Karibu Town. Zorgt voor prima vermaak. Heb je hele kleine kinderen, dan is het raadzaam om een huisje te boeken bij Karibu Town in de buurt. Zoals gezegd zaten wij bij het leeuwendeel en dat is precies aan de andere kant van het Safari Resort Beekse Bergen. Voor ons prima, maar met kleine kindjes best een stukje wandelen naar de speeltuin.

Dat is dan ook het enige waar ik wat verbeteringen zie… wat meer kleine speeltuintjes toevoegen tussen de huisjes in, zodat je ook op andere delen in het resort toch even de kinderen kan ‘uitlaten’.

5. Gamedrive

Waar ik zelf veel spijt van heb is dat we de activeit Game Drive niet hebben gedaan. Ik zag op de laatste dag – vanuit het safaripark van de Beekse Bergen zelf- dat je dan met de Land Cruiser en een ‘eigen’ ranger echt van de paden afgaat tijdens de safari.

Je kan de ranger niet alleen alle vragen stellen die je hebt, maar hij rijdt dus echt met een open jeep langs de giraffen bijvoorbeeld. Je kan ze gewoon aaien, zo dichtbij! Super, super gaaf lijkt me dat. Het is in ieder geval eenvoudig te boeken via de app van het Safari Resort Beekse Bergen.

Eten op het Safari Resort Beekse Bergen

Geen zin om zelf te koken tijdens je verblijf op het Safari Resort Beekse Bergen? Dan eet je gezellig een hapje in restaurant Moto. En bij lekker weer ga je hier natuurlijk op het terras zitten zodat je ook op de Savanne uitkijkt tijdens het eten.

bietencarpaccio safari resort beekse bergenRestaurant Moto

Aan het restaurant Moto wil ik nog wel wat woorden vuil maken. Wat kan je hier fantastisch eten zeg! Van een bietencarpaccio met geitenkaas tot een overheerlijke steak of biefstuk. Zo mals heb ik ze niet eerder gegeten geloof ik. Dus ook al ben je op het Safari Resort Beekse Bergen… een lekker mals stukje vlees wordt gewoon geserveerd. Daarnaast is er ook voor de kinderen voldoende keuze.

Pizza’s bestellen?

Wil je liever lekker in je huisje blijven maar heb je toch geen zin om te koken? Bestel een pizza! En dat doen je dan weer handig via de app van de Beekse Bergen. Je klikt op de app gewoon op het Safari Resort Beekse Bergen deel en dan zie je wat daar allemaal te doen is en te eten valt.

Klik je op ‘verblijf’ dan vind je daar alle praktische informatie, waaronder het eten en drinken. Scroll door de lijst en je vindt daar ‘Pizza laten bezorgen’. Dagelijks kan je pizza’s bestellen en je hebt de keuze uit 6 verschillende smaken.

safari resort ontbijtserviceOntbijtservice

Ook hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Een uitgebreid ontbijtassortiment wat tussen 07.00 en 08.00 aan je deur gehangen wordt. Je hoeft er niet voor op te staan, maar als je wakker wordt zijn er lekkere broodjes, uitgebreid beleg, drinkyoghurt en nog veel meer voor je klaar. Eet smakelijk!

Het terras bij de Pajoma Lounge

Het terras bij de Pajoma Lounge van Safari Resort Beekse Bergen wil ik nog even apart benoemen omdat we hier heerlijk vertoefd hebben. Er is plek genoeg in de zon, maar ook in de schaduw als je wilt. Het uitzicht vanaf het terras is fan-tas-tisch. Je kijkt vol over de savanne uit en raakt niet uitgekeken en uitgefotografeerd. De cappuccino is er heerlijk en ook de 7-up lemon lemon viel uitstekend in de smaak.

Bovenal is het een bijzondere ervaring om -met een drankje in je hand- de kuddes voorbij te zien trekken op ongeveer 15 meter van het terras. Een kleine impressie…

safari resort giraffe vanaf terras
wattoesirunderen beekse bergen safari resort
giraffe safari resort beekse bergen
selfie voor de savanne
safari resort beekse bergen dieren voeren
en zo worden ze gevoerd…

Gratis attractiepas bij je verblijf

Uiteraard kan je in je accommodatie gebruik maken van gratis wifi en ontvang je ook de gratis attractiepas bij je verblijf op het Safari Resort Beekse Bergen. Met de attractiepas kun je gratis en onbeperkt naar:

Net als bij ons verblijf in het Vakantiepark Dierenbos, daar kregen we ook zo’n pas bij ons verblijf. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je gebruikt hem waarschijnlijk alleen maar als je wat langer verblijft, dat wel. Voor meer informatie en extra tips over een goedkoop weekendje weg met je kinderen kan je ook bij Gezinopreis lezen.

Aanbeveling: Wij zijn het er unaniem over eens (Frank, ik én de kids) dat het Safari Resort  Beekse Bergen écht de moeite waard is. Wil je ook graag een keer tussen de wilde dieren slapen op het Safari Resort van de Beekse Bergen? Boek hier je verblijf.

6 gedachten over “Safari Resort Beekse Bergen; slapen tussen de wilde dieren!”

 1. Wij zijn het afgelopen weekend geweest. We hadden een groot huis bij de savanne. Alles was perfect. Ligging, restaurant, speeltuin en zwembad. Genoten van het Safaripark en Speelpark. We komen zeker weer een keer terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven