Wat voor salontafel vind jij het leukste?

Ik ben gek op inrichten. Ook op lekker tafelen. En gek op veranderen, niet te vergeten. Ik kan dan ook mijn lol op in ons nieuwe huis, dat snap je. Een van de uitdagingen die ik in dit huis aanga is dat ik het graag mooi en gezellig wil hebben, maar óók een beetje opgeruimd. Ik hoef geen strak en clean huis, dat is voor ons onbegonnen werk met de kinderen en huisdieren, maar een inrichting die eenvoudig op orde te houden is zou ik wel fijn vinden. Vandaar ook mijn twijfel over wel of geen salontafel met lades.

Heel handig natuurlijk, al is het maar voor de afstandsbediening en wat onderzetters, maar ik hou ook van ‘open en licht’ en een salontafel met lades voldoet vaak niet aan dat signalement. Daarnaast moet ik ook rekening houden met de indeling van de woonkamer, dat deel is wat lang en smal.

Wel of geen salontafel met lades?

We hebben nu zelf een glazen salontafeltje en die vind ik nog steeds mooi. Zo’n glazen tafel met zwart metaal. Daarnaast staat een klein houten krukje, ook leuk! Veel kan je er niet op kwijt maar het is voldoende voor ons gezin en anders zet ik er -tijdelijk- een ander tafeltje bij.

Ik heb namelijk een krukjes-fetisj, dus aan krukjes geen gebrek. De uitdaging zit hem vooral in dat rondslingerende kleine spul zoals bijvoorbeeld de afstandsbediening(en). Daarvoor zou een salontafel met lades juist heel handig zijn, maar ik vind ze vaak zo lomp.

Vandaar ook dat ik eens even op Pinterest ben gaan neuzen naar de verschillende type salontafels met lades en wat blijkt… er zijn ook leuke ‘lichte’ modelletjes te krijgen. Ik laat er hier een paar zien die ik zelf ook erg mooi vind.

retro salontafel
Deze salontafel vind je bij Bol.com

Retro salontafel met lades

Wij houden van een beetje industrieel met een retro touch. In de laatste categorie vind ik bovenstaande salontafel heel leuk passen. Hij heeft aan verschillende zijdes een lade zitten, maar doordat hij wat hoog op zijn poten staat, en uit verschillende hoogtes bestaat vind ik hem er toch heel leuk uitzien.

De verschillende hoogtes hebben misschien wel als nadeel dat je er niet zo makkelijk wat grotere schalen of iets dergelijks op kwijt kan.

salontafel met lades, zwart metaal en hout
Deze salontafel vind je hier

Zwart metalen salontafel met hout

Bovenstaande salontafel past volledig in ons interieur. Het zwart gepoedercoate metaal kijkt industrieel en het hout geeft de natuurlijke touch. Daarnaast vind ik het feit dat de salontafel wat afgerond is ook erg prettig.

Wij hebben best wat strakke vormen in huis en deze ronde salontafel met lades geeft dan een wat gezelligere uitstraling vind ik. Daarnaast kan je je er niet zo makkelijk aan stoten. Scheelt een hoop blauwe plekken!

salontafel met lades

Moderne strakke salontafel

Deze salontafel vind ik ook erg mooi, hij heeft weliswaar maar één lade, maar dat zou in principe ook genoeg moeten zijn. Ik vond deze (en nog meer mooie salontafels) niet op Pinterest overigens, maar in een webshop tijdens het snuffelen op internet.

Bij deze webshop hadden ze overigens ook van die mooie ronde salontafels, maar daar zaten dan helaas weer geen lades in. Enige nadeel van deze tafel is dat er in de open vakken veel stof en katteharen en dergelijke zal verzamelen denk ik.

Geen salontafel met lades maar wél heel mooi

Bovenstaande salontafel vind ik eigenlijk de mooiste van allemaal, maar deze heeft weer helemaal geen lades. Ik hou van het robuuste (zo heb ik ook al eens een tv meubel gevonden) gecombineerd met de stalen poten. Alleen zo’n setje boeken op de grond lijkt me dan weer niet zo’n succes 😉 .

Welke salontafel vind jij het mooiste, of zijn ze geen van allen jouw smaak?

5 gedachten over “Wat voor salontafel vind jij het leukste?”

 1. Hallo Joyce, de Retro salontafel met lades in verschillende hoogtes (en aan verschillende zijde een lade).
  Weet je waar ik deze kan vinden/te koop is?

  Mvg Ineke

 2. hallo Joyce wij vinden het tafeltje dat opgebouwd is uit verschillende blokken met lade erg leuk maar we kunnen niet selecteren en of bestellen. Is er een link om dat wel te kunnen doen?

 3. Hallo Joyce,
  Ik ben helemaal weg van de Retro salontafel met lades.
  Die met verschillende hoogtes en aan verschillende zijdes een lade.
  Waar kan ik vinden waar die te koop is?
  Ik hoop op een reactie.
  Met vriendelijke groeten,

  Gertruud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven