Neem eens de tijd om samen te koken!

In mijn normale leven als werkende moeder neem ik niet zo vaak de tijd om samen te koken. En met samen koken bedoel ik dan samen met de kinderen. Doordeweeks wordt de kooktijd namelijk beperkt tot ‘zo kort mogelijk’. Niet dat ik er een hekel aan heb, maar mijn prioriteiten liggen ergens anders.

Samen koken

Aangezien ik van huis uit werk ben ik de aangewezen persoon om ervoor te zorgen dat er eten op tafel komt, maar mijn eigen werk gaat zo lang mogelijk door. Pas als ik op hete kolen zit schiet ik als een gek naar de keuken om mezelf tot keukenprinses om te toveren en binnen no-time een, al dan niet heerlijke, maaltijd op tafel te zetten. Variërend van aardappels-vlees-groenten tot een Thaise hap of Italiaanse culinaire pasta. Vaak gaat dit gepaard met tussentijds checken van email of nog even op twitter socializen.

In de weekenden kies ik ervoor om zo weinig mogelijk te koken… gewoon, omdat ik dan geen zin meer heb zeg maar. Tenzij we vrienden te eten krijgen, dan probeer ik juist weer wat extra tijd aan de maaltijd te besteden.

Maar in de vakantie’s probeer ik tijd te maken om zo nu en dan met de kinderen te koken. Waarom? Omdat de kids het leuk vinden, omdat ik eigenlijk vind dat het een beetje bij de opvoeding hoort (en tja… dan is 4x per jaar toch wel een minimum, vind je niet?) èn omdat ze er beter van gaan eten! 3 vliegen in één klap zeg maar.

En of dat dan een vakantiedag rondom huis is, of ergens anders… dat maakt natuurlijk niets uit. Wel maken we er tegenwoordig meer een kinderfestijn van. Daar waar ik vroeger moeite had om ‘alles’ uit handen te geven, probeer ik er nu juist voor te zorgen dat ze alles proberen. Een ei breken om roerei te maken? Voorheen dacht ik… dat doe ik even zelf, anders wordt het zo’n rotzooi maar tegenwoordig laat ik ze ook daar gewoon lekker hun gang in gaan. Kunnen ze daarna gelijk oefenen om de schil uit de kom te halen, haha.

Dit keer zijn we op wintersport. Een typische vakantie waarbij je eind van de dag eigenlijk te lam bent om nog te koken, maar beloofd is beloofd. En zo gaan we dus vol goede moed alle ingrediënten halen die we voor ons recept nodig hebben. Het wordt Nasi Goreng, lekker met soja saus, veel lente-uitjes en wat verse gember. En zelfs dat kan je in de plaatselijke supermarkt in Oostenrijk krijgen. Zoonlief geeft niet thuis, hij heeft na een flinke skidag de ipad gevonden om even lekker bankhangend te relaxen. Maar dochterlief is des te meer geïnteresseerd.

Ze snijdt en bakt er lustig op los … roerei, paprika, champignons (ja oké, die stonden niet in het recept, maar ik hou er zo van) en lente-uitjes, niets is te gek. En voor tranende ogen heeft mijn meissie ook zo haar eigen oplossing gevonden… haar skibril! Hoezo handig?

Als de ham om de hoek komt kijken doet zoonlief ook gauw nog even mee. Hij wil toch ook nog even een beetje van zijn snijkunsten laten zien. Daarbij weet dochterlief inmiddels dat het ultieme kokkerellen inhoud dat je ook tijdens het bereiden zo nu en dan alvast de smaak test.

 

Dat is eigenlijk ook het enige lastige tijdens het koken van deze maaltijd met dochterlief… ze heeft mijn karakter en ‘weet wel hoe alles moet’. Daarmee wil ze dan ook direct zeggen dat teveel uitleg van mijn kant niet gewaardeerd wordt, ze doet het allemaal ‘zelluf’. En daar komen dan de kinderrecepten van de Allerhande om de hoek kijken. Uitermate geschikt voor het samen koken, èn zelfstandige dochters. Stap voor stap staat met veel plaatjes, foto’s en filmpjes uitgelegd wat er moet gebeuren. Het begint al met een handige ‘boodschappenpagina’, waarbij ook alle ingrediënten duidelijk in beeld gebracht zijn. De gember had dochterlief dan ook zo gevonden in de supermarkt!

 

Hier en daar hebben we een beetje een eigen draai aan het recept gegeven, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Een kleurrijke Nasi Goreng, met veel liefde en plezier bereid! Het eindresultaat van het kleine keukentje in ons appartement dat zullen we jullie maar besparen!

 

 

 

 

 

gesponsorde posting

 

1 gedachte over “Neem eens de tijd om samen te koken!”

  1. Avatar foto
    Ans van de Pas

    Het resultaat was fantastisch, we hebben heerlijk gegeten. Deze kokkin mag bij ons ook haar best komen doen.

    oma ans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven