Samen een nachtje weg in Nederland; even tijd voor elkaar

Eind oktober staat er voor het eerst sinds lange tijd weer een nachtje weg gepland in Nederland samen met mijn lief. De vorige keer dat we er op uit trokken is alweer ruim een jaar geleden naar het Fontana Resort in Bad Nieuweschans. Toen schreef ik nog dat we dit twee keer per jaar proberen te doen, maar dat is het afgelopen jaar wegens allerlei omstandigheden niet gelukt. We hebben dan ook een enorm hectisch en emotioneel jaar achter de rug en ik voel heel sterk de behoefte om weer even samen een nachtje weg te gaan.

Een nachtje samen weg in Nederland doet wonderen

Laat ik voorop stellen, ik hou zielsveel van mijn kinderen. Maar soms moet ik echt even opnieuw opladen zeg maar. Even geen ge-mama aan mijn hoofd, maar echt alleen maar tijd voor elkaar. We roepen ook al jaren dat we nodig weer eens samen een aantal dagen weg ‘moeten’, bijvoorbeeld een mooie stedentrip maken of een zonvakantie in maart, maar op een of andere manier wil me dat niet lukken.

Toen de kinderen kleiner waren vond ik het eenvoudiger om een paar dagen (midweek) weg te gaan dan nu. Het voelt alsof ze er nu meer last van hebben, omdat ze nog niet alleen thuis kunnen blijven in de nachten, maar ze het ook niet meer leuk vinden om nog een week bij oma te vertoeven. Anyways, vandaar dus de keuze om binnen Nederland gewoon samen één nachtje weg te gaan. En dit keer niet richting bijvoorbeeld het land van Bartje, maar echt iets voor ons samen 😉 . Wij gaan dit keer richting de Veluwe, maar er zijn talloze leuke plekken die ik binnen Nederland nog wel samen zou willen ontdekken!

Soms kiezen we ervoor om met eigen auto te gaan maar we hebben een periode gehad waarbij onze eigen auto steeds problemen had en dan is het makkelijk om met een huurauto te gaan bijvoorbeeld. Kom je toch op plekjes waar geen trein of bus rijdt.

samen nachtje weg in Nederland

Wat je kan doen als je samen weggaat?

Ik zal hier niet té gedetailleerd op ingaan 😉 , maar wat wij graag doen als we een nachtje samen weg gaan is Nederland verkennen, ontspannen en bijpraten. Ik denk daarbij aan:

  • in een hotelletje in de natuur, lekker samen wandelen
  • ergens overnachten bij een sauna complex om echt even helemaal te ontspannen
  • goed eten en drinken in de betreffende gelegenheid
  • beetje uitslapen, maar niet te lang
  • culturele uitstapjes maken waar de kinderen eventueel niet op zitten te wachten

Wie weet is dat dan ook iets voor jullie? En heb je geen vervoer, dan kan je dus altijd een auto huren. Je ziet steeds vaker huurauto’s op de weg. Niet alleen erg handig, maar ook goed voor het milieu (en je portemonnee) om niet standaard een auto voor de deur te hebben staan, maar er alleen maar eentje te huren als je hem echt nodig hebt.

Tip: ga je een nachtje samen weg en wil je echt verdieping zoeken in de tijd die je samen weg bent? Probeer dan eens het relatie kaartspel van Vertellis. Met enorm veel positieve reviews is dit zeker een aanrader!

Behoefte aan romantiek tijdens een nachtje weg samen?

Frank heeft mij twee jaar geleden verrast met een heel romantisch nachtje samen weg in Nederland. Dit was zo ontzettend gaaf en ik ben zo verrast en heb zo genoten dat ik niet snap waarom ik hier nooit een artikel voor jullie over geschreven heb. Maar ik geef hier geen spoiler 😉 , dat artikel komt nog een keer. Wil je graag weten waar ik het over heb? Mail me dan even, dan kan ik je per mail vast de gegevens doorgeven.

Ga jij er wel eens samen met je partner tussenuit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven