Ja daaag, ik ga dus écht niet met jou samen sporten!

Zo, die kwam binnen 😉 . Zoonlief blafte me een aantal weken geleden toe; ‘Ja daaaag Mam, ik ga dus echt niet met jou samen sporten!’ Hij dacht waarschijnlijk dat het wel slim zou zijn om hier gelijk duidelijk in te zijn. Ik begrijp hem wel hoor, en dat was ook helemaal niet mijn bedoeling van mijn voorstel. We begrepen elkaar niet helemaal toen ik zei dat ik dan ook wel ging… ik vertel hieronder even hoe het ging.

Stockfoto van sportende moeder en kind door Sviatlana Yankouskaya

Samen sporten motiveert! Alleen de puber denkt daar anders over

Frank roept altijd tegen mij dat ik met iemand samen moet gaan sporten zodat ik gemotiveerd blijf. En dat snap ik wel. Ik ben namelijk geen sporter puur sang. Ik voel geen intense liefde voor de inspanning en het zweet dat erbij komt kijken. Ik kan wél heel enthousiast beginnen aan een sport. Maar gaandeweg gebeurt er iets in mijn brein dat ervoor zorgt dat de zin verdwijnt. Ik ga van gemotiveerde sportduivel (met doelstellingen in haar hoofd) naar allerlei-smoesjes-zoekende-achter-haar-bureaustoel-verschuilende-ondernemer. En als je samen met iemand gaat sporten dan voel je in ieder geval nog wat sociale druk om te gaan. Want anders dan staat je vriend of vriendin er alleen voor.

Een tijdje geleden ging ik tweemaal per week conditioneel kickboksen. Lekker. Ook al had ik er niet iedere week zin in, ik ging toch want ik zou samen met een vriendin gaan sporten. Vriendin één haakte echter al snel af. Eigenlijk nog voordat ze goed en wel begonnen was, haha. Vervolgens ben ik bij een andere sportschool gaan sporten met een andere vriendin. Ook kickboksen maar dan op een andere manier ingestoken. En toen stak corona de kop op. Inmiddels is ook die vriendin afgehaakt helaas. Je zou bijna denken dat het aan mij ligt 😉 . En toen bleef ik dus alleen over. Nu (in de vakantie) ligt alles stil, ook het sporten van de kinderen, dus maak ik me niet zo druk, maar eigenlijk vind ik dat ik weer iets moet gaan doen. Niet omdat ik zin heb, maar omdat mijn lijf het wel kan gebruiken.

Puber wil graag een sportabonnement om samen te sporten

Intussen komt puber met de melding dat hij graag een sport abonnement wil bij Basic Fit. Waarom? Hij wil ook graag samen gaan sporten. Maar dan wel met vrienden en een vriendin, en niet met zijn moeder blijkbaar. Wel vertelt hij me direct hoe handig het is. Want op één abonnement kan je samen sporten. Zo kan hij gaan sporten bij ons in het dorp met vrienden, maar ook met zijn vriendin in st.’Oedenrode en eventueel als hij naar school gaat ook in Veghel na schooltijd. En dan roept hij: ‘Ik kan zelfs met mijn neef op de sportschool in Amsterdam gaan sporten als ik wil’. ‘Maar ik ga niet met jou sporten hoor, dat is zo akward, sporten met je moeder’. Uhhh, oh, ok. Nu weet ik intussen wel dat hij niet met mij aan de fitness apparatuur wil hangen.

Feit blijft echter dat ik wat moet gaan doen, want alleen calorieën verbranden zonder te sporten is niet meer genoeg. Ik heb me dus even verdiept in wat Basic Fit te bieden heeft. Want ook al wil zoonlief niet met mij sporten (en ja, ik snap dat ook echt wel hoor) een abonnement op deze sportschool blijkt wel voordelig te zijn als je met meerdere personen in het gezin wilt sporten.

Voor een tientje per 4 weken extra kan ik namelijk op zijn abonnement meeliften en ook weer gaan sporten. En dan nóg mogen we allebei een vriend of vriendin meenemen om te gaan sporten. Dus stel dat er nu een van mijn vriendinnen roept dat ze graag een keer iets mee wil proberen, dan kan ze op ons abonnement gewoon mee. Je krijgt echter wel maar één pasje. Dus Luc en ik kunnen niet tegelijk gaan sporten op verschillende sportscholen, dat gaat dan weer niet. Maar dat zou dan ook wel heel toevallig zijn als dit zo getimed is.

Afsluiten van je Basic Fit abonnement; maar geen QR code ontvangen?

Het afsluiten van het abonnement is overigens een makkie. Gaat gewoon handig online. Alleen wat gegevens invullen, aangeven welk type abonnement je graag wilt (in ons geval dus een Premium zodat we samen op één pas kunnen sporten) en klaar ben je. Als je tenminste de QR code ontvangt waarmee je je pas kan aanvragen bij de sportschool. Maar die kreeg ik niet in mijn mail helaas. Na wat gezoek op internet blijk ik overigens niet de enige te zijn waarbij dit probleem zich voordoet. Gelukkig is ook dit makkelijk te tackelen. Pak gewoon je spullen en ga naar de Basic Fit sportschool waar je je voor hebt aangemeld. Daar kunnen ze in het systeem zien dat jouw aanmelding binnen is (bij mij wel in ieder geval) en ter plekke kunnen ze dan alsnog een pasje voor je aanmaken. Problem solved.

En nu kan ik er dus niet meer onderuit. Het abonnement is afgesloten, ik kan weer aan de bak. Van mezelf mag ik nog even wachten tot de vakantie is afgelopen maar andere excuses om niet te sporten worden niet meer getolereerd. Na volgende week ga ik me weer ‘storten’ op sporten. Zonder vriendin. En als er dan toch nog iemand wil aanhaken dan kan dat. Maar ik ga niet meer samen met iemand starten, want dan wordt ook de reden om af te haken sterker. Tja, als die ander niet meer gaat dan ga ik ook niet meer. Ik hoor het mezelf al denken. Maar als ik nu start in mijn eentje, dan kan ik later ook weer in mijn eentje verder, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven