Samen studeren; 4 dagen in de week aan de studie

Frank en ik zitten weer in de digitale schoolbanken. Vier dagen in de week hebben we in onze agenda’s een paar uur geblokt om samen te studeren. Het is best een flinke online studie die we aan het doen zijn, over Cryptocurrency. Maar ik ben toch blij dat we er aan begonnen zijn. En het feit dat we samen studeren, dat scheelt natuurlijk een hoop.

Toch verwacht ik wel dat we nog de nodige weken nodig hebben voordat we deze training hebben afgerond. Het gaat om totaal 14 modulens met 141 lessen 😉 en dan zitten er de nog de nodige ebooks bij.

samen studeren, de voordelen

Gezamenlijke interesses? Samen studeren!

Wie van jullie herkent het om met gezamenlijke interesses aan de slag te gaan? Wij doen eigenlijk heel veel samen. Klinkt rete klef als ik het zo zeg, haha, maar het heeft ook wel iets.

Het maakt dat je veel samen over vanalles kan praten. Zeker als je gelijke interesses hebt is het leuk om je daar verder in te verdiepen vind ik. Maar naast dat we ook veel samen verbouwen in huis is het best een klus.

Toch vind ik het ook een goed voornemen om samen te studeren. De avonden waren teveel gericht op Netflix en eigenlijk kwamen we niet meer van de bank af. Gezellig, maar zo enorm zonde van de tijd!

Een paar jaar terug hebben wij bijvoorbeeld samen motorrijles genomen. Theorie en praktijk hebben we samen gedaan, waarbij Frank iets eerder klaar was met de theorie dan ik.

Ik had het te druk met werk en heb de theorie in de zomervakantie (op vakantie) geleerd zodat we toch tegelijk aan de praktijk konden beginnen. Aangezien ik de motor theorie online kon leren ging dat prima zo. Maar toch is het leuker om samen te studeren.

Het leuke is wel dat we nu we dit achter de rug hebben lekker samen op onze motoren kunnen toeren. Helemaal top dus!

Voordelen van samen studeren

Elkaar stimuleren als je geen zin hebt

Ook heel belangrijk. Als je -net als ons- een druk bestaan hebt met werk, gezin en huishouden dan kan een studie erbij best zwaar zijn. Zelfs in deze periode waarin de sociale contacten op een lager pitje staan.

Zeker als je vooraf al weet dat het best een lange studie of training is -zoals de Crypto Masterclass- kan wat extra stimulans geen kwaad. Ik ben nogal snel geneigd om te denken dat het voor vandaag wel genoeg is en dat we ook morgen aan de slag kunnen. Maar zo kan je natuurlijk uit blijven stellen. Ga je samen aan de slag met je studie dan trekt vaak de een de ander er doorheen.

Oja, de tip die ze bij Allesovercrypto zelf geven is om voor wat lekkers te zorgen tijdens je studie, Die werkt ook goed 😉 . Hou het leuk door je favo drankje erbij te pakken of gewoon iets te snatsen. Ook al is dat laatste misschien wat minder goed voor mijn bmi in deze periode van niet sporten…

thuis wijn proeven

Sparren over de inhoud van je studie

Als je gelijk op gaat met het studeren en je gaat echt samen aan de slag dan kan je ook na iedere les met elkaar praten over de inhoud. En geloof me, als het gaat over cryptocurrency en de hele blockchain markt, dan is het niet verkeerd om hier met iemand over te kunnen sparren. Want wat komt daar veel bij kijken zeg!

Super interessante materie, maar je moet er wel echt voor gaan zitten. Ook al wordt het in deze training allemaal heel duidelijk uitgelegd, zo nu en dan moeten we echt stukjes opnieuw lezen om het goed te begrijpen. Of de video even stilzetten om het er samen over te hebben.

Elkaars aantekeningen doornemen en aanvullen

Een derde voordeel van samen studeren is dat je veel effectiever leert als je ook nog eens elkaars aantekeningen doorneemt. Ook al studeren we samen, we maken allebei onze eigen aantekeningen. Het belang van aantekeningen maken is al lang geleden bewezen, dus dat doen we dan ook braaf.

Wij merken wel dat iedereen toch zijn eigen manier van aantekeningen maken heeft en ook andere details belangrijk vindt. Heel handig dus om de aantekeningen van je mede student ook door te nemen zodat je die details nog een keer herhaald.

Wie van jullie is er ook weer in de (digitale) schoolbanken geschoven? En doe je dat studeren alleen of ook eventueel met je partner? Laatste vraag: wat studeer je? Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven