Sandra Grootenboer, werkende moeder en zwangerschapsfotografe

sandra grootenboerMijn naam is Sandra Grootenboer en ik ben alleenstaande mama van 2 prachtige zonen van 8 jaar en van bijna 4 maanden.

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met beeld en compositie. Mijn kijk op zaken is net even anders dan andere fotografen en ik zie overal een verhaal in.
Voor mij is dit een manier van leven en ik had er nooit bij stil gestaan om daar iets mee te doen.

Sandra Grootenboer, werkende moeder en fotografe

Tot ik zelf zwanger werd en ik daar graag foto’s van wilde hebben. Toen ik de foto’s terug kreeg viel mij op dat ik een verhaal vertelde door dat beeld, ik had een blik in mijn ogen die ik nog nooit eerder had gezien.

Kort daarna heb ik een aantal zwangere vriendinnen gefotografeerd en die hadden dezelfde blik. Een blik die vertelde hoe zij hun zwangerschap beleefde. Dat heeft mij aangezet tot meer. Portretten, situaties en abstracte fotografie. Door deze veelzijdigheid heb ik mijn passie gevonden en dat zijn mensen. Ieder mens heeft zijn/haar verhaal en om dat te vangen in een foto is voor mij de uitdaging.

Vaak hoor ik dat mensen zich erg op hun gemak voelen en dat ik ze precies bij dat gevoel krijg wat ze zelf willen laten zien. Pure Magie! En dat is fotografie voor mij… Pure magie, die situatie, emotie of dat moment te vangen in een beeld.

zwangerschapsfotografie

Werken vanuit de eigen situatie

Zo is mijn bedrijf ontstaan. Zwangerschaps- en gezinsfotografie in eerste instantie, later ook uitgebreid met portret en abstracte fotografie.

Wat ik zo leuk vind aan zwangerschaps en gezinsfotografie is dat ik thuis fotografeer bij mijn klanten. Het voordeel daarvan is dat met name de zwangeren en kinderen veel relaxter zijn thuis dan in een studio. Je moet toch je kleding en jezelf meenemen naar een studio en je weet niet waar je terecht komt. Die reis wil je gewoon niet maken als je 8 maanden zwanger bent. Daarbij is het gewoon een voordeel dat ik zelf ook mama ben en dat ik daardoor weet wat zwangerschap is en weet hoe je wel en vooral ook niet op de foto wilt.

Ik neem mijn tijd voor een shoot en werk vanuit wat de (aanstaande) mama wil. Dat geldt ook voor het werken met kinderen. Thuis kunnen ze hun gang gaan en kun je ze spelenderwijs toch goed portretteren. In een studio is vaak teveel afleiding.

Het is gewoon zo leuk om in zulke verschillende omstandigheden en met zoveel verschillende mensen en persoonlijkheden te werken. Keer op keer word ik daar blij van en gelukkig de mensen die zich door mij laten fotograferen ook!

Shutterstock foto van vrouw door Billion Photos

 

3 gedachten over “Sandra Grootenboer, werkende moeder en zwangerschapsfotografe”

  1. Ik heb je site bekeken en wat kun jij mooie beelden maken. Zelf herken ik ook de spontaniteit van kinderen in foto’s als je ze gewoon lekker hun eigen ding laat doen. Ga vooral zo door.

    Groetjes Nettie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven