Sapje; slowjuice groente- en fruitsapjes, voor detox of gewoon tussendoor

Vruchtensapjes, daar ben ik gek op. Alles op basis van banaan of kiwi is sowieso welkom! Ik ben dan ook regelmatig met de blender in de weer, om mijn kinderen van de nodige vitamines te voorzien. Tot nu. Want met Sapje zie ik eigenlijk geen (lees: niet veel) reden meer om zelf aan de slag te gaan. Ken jij Sapje nog niet? Ik vertel je graag meer over hun gezonde (en overheerlijke!) producten.

Gezondheid met Sapje

Voor veel mensen is het nog best een uitdaging om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. En dat geldt heus niet alleen voor de kinderen! Zelf merk ik ook dat ik het soms lastig vind.

Volwassenen wordt aangeraden dagelijks 250 gram groentes te eten. En, daar bovenop, ook nog eens 2 porties fruit. Haal jij dat iedere dag? Die 250 gram haal ik denk ik wel, maar alleen als ik ook de fruit erbij mag tellen. Het is een klein gokje want ik weeg het nooit af maar iets in me zegt dat ik dus niet zoveel groenten eet als ik eigenlijk zou moeten. Vandaar ook dat ik graag inging op de vraag of ik wat groentesapjes van Sapje wilde uitproberen.

250 gram groenten kan best veel zijn, afhankelijk van je wat voor eten op tafel zet, maar met zo’n sapje erbij ben je verzekerd van voldoende vitamines.

Tip: eet je groentes meer gespreid over de dag als je niet de hele portie bij het avondeten wilt nemen. Neem bijvoorbeeld een zakje worteltjes voor onderweg of eet een avocado bij de lunch. Of, ook lekker: ga voor een groente sapje. Dat is nog makkelijk ook, want zelf persen is niet meer nodig.

sapje groentesappen review

Ontbijten met een groentesapje

Mijn ontbijt bestaat vaak uit een portie yoghurt met vers geperste sinaasappelsap en soms wat noten of appel erdoor. Ik probeer daarin te variëren, maar het nadeel is dat het best wat werk is voor de ochtend. Dat terwijl een gezond ontbijt uiteraard wel belangrijk is.

Er staat op dat moment echter ook een hond te springen om naar buiten te gaan Daarnaast moeten er 2 kinderen naar school én de varkens staan al te gillen om eten. Zo’n groentesapje vind ik dan ook een hele handige afwisseling. Met één glas ben ik in de ochtend voorzien van al mijn noodzakelijke vitamines én ik ben snel klaar.

groentesappen van Sapje, super gezond en lekker

Sapje: lekker en gemakkelijk je portie vitamines binnen krijgen

Heerlijk vind ik het, een vers geperst sapje. In plaats van een ontbijt, of als gezond tussendoortje. Tot voor kort maakte ik mijn sapjes met liefde zelf… maar ik vind het wel heel handig om ook zo nu en dan een sampje uit de vriezer te plukken. Heel lekker aan de drankjes van Sapje vind ik dat ze niet zo dik zijn als wanneer je zelf een sapje perst.

Bij Sapje worden de slowjuice groentesapjes met liefde voor je geperst én ingevroren. Jij krijgt ze keurig netjes thuisbezorgd. En de keuze is enorm. Het assortiment is seizoensgebonden, zodat ingrediënten nooit de halve wereld zijn overgevlogen om uiteindelijk in jouw sapje te belanden. En hierdoor komen er steeds weer andere smaken om te ontdekken! Bovendien bevat iedere smaak eigen goede eigenschappen. Op de website van Sapje kan je per smaak bekijken wat de ingrediënten zijn, en wat voor positieve effecten die dan weer hebben op je gezondheid.

De rode en oranje/gele hebben mijn voorkeur, maar ook de groene sapjes smaken prima. Je kan ze per stuk bestellen en uitzoeken als je wilt, maar ik kies voor de box waarin een diversiteit van groentesappen zit. Zo krijg ik een mix van groenten en fruit binnen.

Je krijgt de sapjes diepgevroren geleverd, waardoor de smaak én vitamines optimaal behouden blijven. En in één sapje zit maarliefst 400 gram groente! Niets makkelijker dan even een flesje uit de vriezer halen om vervolgens -na ontdooien- te genieten van verse gezonde groentes en fruit.

Goed voor jou én voor het milieu

We zeiden het al: de ingrediënten van de sapjes komen van lokale leveranciers. Goed voor het milieu dus, want ze hebben geen vliegticket nodig gehad. Bovendien worden de sapjes in glazen flessen gedaan. Ook dat is vanuit milieu-oogpunt, maar het is ook voor jou een stuk gezonder dan plastic verpakkingen. En tenslotte wordt er bij de productie van de sappen uitsluitend gebruik gemaakt van zonne-energie en windenergie. Gezond voor jou dus, maar zeker ook voor de natuur! Want zonder natuur geen sapjes!

Het verhaal achter Sapje

Ik kan hierover ook ‘uitwijden’ op de blog, maar eigenlijk zou ik je willen vragen om hun verhaal even te bekijken hieronder. Joël en Rosalynn vertellen in een korte video hoe ze ertoe gekomen zijn om met Sap.je te beginnen. Ik ben onder de indruk van hun verhaal. Het is niet alleen bewonderswaardig, maar vooral ook puur.

https://youtu.be/H0VHDrU8d4c

Detoxen met een sapje

De ‘gewone’ groentesappen van Sapjes zijn al heel gezond voor je… Maar je kan er ook nog een schepje bovenop doen en detoxen met een sapkuur van Sapjes. Een detox kuur op basis van groentesap is een vloeibare, korte kuur, bedoeld om je lichaam te ondersteunen. Je kan zelf kiezen of je een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen wil doen.

Ik heb er echter voor gekozen om geen detoxkuur te doen, maar gewoon dagelijks mijn portie vitamines op deze manier binnen te krijgen.

Kortingscode Sap.je

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Sapje? Dan kan je nu met 10% korting de groentesappen uitproberen als je wilt. Gebruik bij je bestelling de kortingscode Mams10 om met 10% korting deze overheerlijke gezonde vitamineboost in een flesje te bestellen. Deze code is geldig tot 1 oktober 2019.

Bestellen doe je hier

Winactie

Naast de kortingscode mag ik ook nog eenmalig 14 sapjes weggeven in een winactie. Wil je kans maken? Geef dan hieronder in een reactie aan welk sapje jou het lekkerste lijkt en tag op Facebook iemand die deze sapjes ook wel zou willen proberen. 30 september 2019 trekken we de winnaar van deze actie.

5 gedachten over “Sapje; slowjuice groente- en fruitsapjes, voor detox of gewoon tussendoor”

 1. Avatar foto
  Kirsten Bruinsma

  Dit lijkt mij wel iets om te proberen te winnen. Het zou ons gezin een broodnodige boost kunnen geven om te herstellen en weer door te gaan.
  De door mij zelf gemaakte sapjes werden niet gewaardeerd. Dit is beter.
  De wat zoetere smaken bevallen het beste vermoed ik.
  Het zou ons best eens kunnen helpen energie op te doen. Te herstellen en nieuwe dingen aan te kunnen.
  Ik doe mee met de win actie dus.
  ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven