Mijn sapkuur, dag 2 van 5 dagen op een rij

Ik moet nog naar de groenteboer voor mijn ontbijt en de rest van de sapjes van mijn sapkuur voor vandaag, maar de kids slapen allebei nog dus ik heb zojuist alleen alvast een glas lauw water met citroensap naar binnen geklokt. Lekker trouwens, en veel lekkerder ook als je het niet te koud drinkt. Nooit geweten 😉 .

Gisteren was op zich prima te doen. Als ontbijt een lunch een spinazie opkikker en tussendoor een bietensapje. Dat bietensapje daar was ik een beetje huiverig voor. Bietjes gekookt vind ik hartstikke lekker maar rauwe bieten in mijn sapkuur…. ik weet het niet. Als een goed geroken aan rauwe bietjes? Die ruiken echt naar aarde, en dat klinkt niet echt jummie. Maar het viel alles mee! Waarschijnlijk ook om dat dit sapje niet geblenderd was maar uit een slowjuicer kwam. Dan is het een stuk dunner en dus ook makkelijk te drinken.

sapkuur

Het begin van de dag was een eitje, maar dat is ook niet zo gek want ik start in de ochtend altijd met een groene smoothie, dus dat is mijn lijf al gewend. De middag ging ook prima alhoewel ik gaandeweg wat trek kreeg om te kauwen. Een pot met gezonde, ongezouten nootjes stond me in de middag aan te staren, maar ik ben sterk geweest en heb niet terug gestaard 🙂 .

Ik heb me er met het avondeten makkelijk vanaf gemaakt dacht ik. Gewon wat uit de vriezer gehaald voor manlief en kinderen. Want ikzelf doe een sapje. Het voordeel: ik heb niet hoeven koken voor ze, dus kom je ook niet in de verleiding. Nadeel: ik had er overheerlijke ovenpasta uitgehaald die enorm lekker rook! Maar ook daar heb ik me doorheen geslagen. Het is meer de lekkere trek waar je nog even last van hebt dan van een hongergevoel, want dat is er niet.

Sapkuur en naar de kroeg

Na een avondwandelingetje met de hond kreeg manlief een appje of dat we ons nog even in onze plaatselijke kroeg bij mijn schoonouders wilden voegen. Zo gezegd, zo gedaan. De kids hebben vakantie dus vooruit.

Eerlijk gezegd vond ik dit het lastigste moment van de dag. Ik zag een lekkere chardonnay aan mijn neus voorbij gaan en ook een schaaltje nootjes. De geur van kleine hapjes die aan de buurtafel werden geserveerd deed ook het water in mijn mond lopen. Om aan mijn sapkuur echter geen afbreuk te doen heb ik me gericht op verse muntthee. Ook lekker, maar na 2 koppen thee vond ik het tijd om naar huis te gaan!

Ik ben overigens nog nooit zoveel naar de wc geweest als gisteren. Lijkt me een goed teken dat je veel vocht binnenkrijgt en er ook weer uit werkt waardoor er afvalstoffen mee gaan. Maar ook iets om rekening mee te houden. Het is dat ik van huis uit werk, dat maakt het eenvoudig maar als je veel onderweg bent dan is dat misschien wel een dingetje.

Resultaten:

Dag Gewicht in kg Taille in cm Buik in cm Heup in cm Bovenbeen in cm
Maandag 68,0 82 95 102 62
Dinsdag 66,9 80 94 102 62

 

1 gedachte over “Mijn sapkuur, dag 2 van 5 dagen op een rij”

  1. Alleen maar sapjes, water en thee en je hebt geen hongergevoel? Goed dat je alle verleidingen kon weer staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven