Sapvasten, en we gaan door! Dag 3

Ik heb in twee dagen tijd al heel wat lezers die mijn blogs over het sapvasten trouw volgen. Het houdt veel vrouwen bezig, detoxen, ontgiften, sapvasten, hoe je het ook noemt. Of het nu is om af te vallen, meer energie te krijgen of een soort van boost om weer een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Iedereen heeft zijn eigen motivatie.

En internet staat er vol mee. Ik heb een beetje rondgekeken naar wat er aangeboden wordt omdat er vragen kwamen van lezeressen waar je zoiets kan vinden. Een van de bekendste is volgens mij Sapmeesters. Geen goedkope club overigens. Een 5-daagse sapkuur kost daar al gauw rond de € 150,00. Dat is aardig wat meer dan ik aan mijn groenteboer betaald heb 😉 . Maar het voordeel is dan weer dat je, als je besteld, ook daadwerkelijk klaar bent. Je krijgt het aangeleverd en hoeft alleen nog maar flesjes te openen.

sapvasten-1

En als je dan verder gaat zoeken dan kom je ook de nodige ‘verkooppagina’s  tegen. Van die lelijk schreeuwerige sites waarop van alles aangeboden wordt. Toch zitten daar ook goede mogelijkheden tussen. Ik heb er een aantal bekeken die groene smoothie receptenboeken verkopen. Want dat is ook een prima idee natuurlijk. Je gaat gewoon zèlf aan de slag met sapvasten.

Ik heb nu in 3 dagen tijd smoothies gedronken die ik nog niet eerder geprobeerd heb, en eerlijk gezegd vind ik ze allemaal prima te doen! As we speak zit ik aan een komkommer-bleeksederij-peterselie smoothie. Als ontbijt 🙂 . En hij smaakt helemaal prima. Het nadeel van mijn groenteboer is dat ik niet precies weet wat er in zit. Ik geloof namelijk niet dat bovenstaande ingrediënten de enige zijn in deze smoothie. Dat is niet erg, maar namaken is daarmee niet eenvoudig. En dat is dan weer het voordeel van een receptenboek. Je hebt er wat meer werk aan omdat je ze zelf moet maken, maar je weet voor de toekomst wel precies hoe je de smoothies lekker kan maken en dat maakt sapvasten alweer een stukje eenvoudiger om met regelmaat te doen. En het is goedkoper!

Sapvasten van gisteren

Nu even over gisteren…

Gisteren was niet mijn beste dag, maar dat schijnt normaal te zijn. Dag 2 is met sapvasten een dag waarop je je misschien een beetje moe voelt, wat hoofdpijn hebt (detox effect) en in mijn geval resulteerde dat in een chaggie stemming naarmate de dag vorderde. Dus ik lag er voor mijn doen vroeg in, rond 23.30 🙂 . Overigens is deze beleving van dag 2 echt niet vreemd, want ik sprak net mijn buurvrouw (die per toeval ook deze week dagelijks een afspraak met de groenteboer heeft) en die had gisteren precies hetzelfde! Het zal er dus wel bij horen.

sapvasten

Manlief is een enorme stimulans voor me. Hij kookt voor zichzelf en de kids zodat ik niet boven de pan hoef te hangen. Maar die geur hè! Ohhhhh wat ruiken gewokte groenten met boemboe toch lekker! En die nootjes staren nog steeds. Trek in zoetigheid heb ik trouwens een stuk minder, dat scheelt.

De peptalk van vanochtend gaf aan dat je, om je energiepeil hoog te houden, wel alle sapjes dient op te drinken. Daar ging ik gisteren misschien de mist mee in, want ik heb een tussensapje overgeslagen, gewoon omdat ik echt geen honger had. Dat gaan we vandaag dus beter doen. Alles netjes opdrinken zodat ik zeker weet dat ik voldoende binnen krijg.

Het vele naar de wc gaan lijkt wat minder te worden, maar is nog steeds duidelijk vaker dan normaal. Alleen maar voor de kleine boodschap hoor, die grote die zal waarschijnlijk nog dagen op zich laten wachten. Ook een voordeel van opschonen!

Resultaten na dag 2

Dag Gewicht in kg Taille in cm Buik in cm Heup in cm Bovenbeen in cm
Maandag 68,0 82 95 102 62
Dinsdag 66,9 80 94 102 62
Woensdag 66,4 80 94 102 61

 

Zoals je ziet is mijn gewicht nog wat gedaald, maar niet zo spectaculair als na de 1e dag. Jammer. Maar het gevoel en aanzicht is duidelijk beter! Ik voel dat mijn buik duidelijk platter is dan een aantal dagen geleden, en ik zie het ook. Voor mij voldoende motivatie om door te gaan. Met nog een paar uurtjes te gaan zit ik alweer op de helft van mijn sapvasten kuur.

1 gedachte over “Sapvasten, en we gaan door! Dag 3”

  1. Pingback: Winterdepressie, wat doe je daar nu tegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven