Say at me; de manier waarop tieners en pubers elkaar pesten

Heb jij er al van gehoord, van de app Say at me? Ik werd gebeld door een vriendin die me hierover inlichtte. En ik schrok me rot.

say at me app, pesten

Positieve en negatieve feedback via Say at me

De app die vooral door tieners en pubers gebruikt wordt is eigenlijk bedoeld om elkaar feedback te geven. Dat kan echter wel anoniem. En we weten allemaal wat er gebeurt als er anoniem feedback gegeven kan worden. Aardig blijven is dan blijkbaar niet nodig, blijkt wel uit de berichten die verstuurd worden in de Say at me app. Kinderen zijn niet zuinig als het gaat om negatieve feedback en de grove taal vliegt dan ook over deze social media app naar zogenaamde vrienden en vriendinnen.

Het AD schreef er een jaar geleden al over, maar het gebruik van Say at me blijkt er nog niet minder op geworden. Sterker nog, op middelbare scholen is de app het meest gebruikte middel om eens lekker negatief uit je dak te gaan. Om te schelden en te vloeken en een ander volledig de grond in te trappen.

Feedback app lokt rottigheid uit

Zoals gezegd is de app bedacht om bekenden om feedback te vragen. Er is overigens nog een andere app die iets soortgelijks doet, sarahah.com.

En ja, feedback kan positief en negatief zijn, maar de manier waarop deze feedback app nu gebruikt wordt lijkt vooral uit te lopen in digitale pestpartijen van heb ik jou daar. Ik heb er hier in huis ook naar gevraagd. Bij ons kennen beide kinderen Say at me niet gelukkig, alhoewel de oudste volledig in de juiste leeftijdscategorie valt. Maar jongens houden zich wellicht wat minder met dit soort zaken bezig. Hij speelt liever leuke games 😉 zoals Fortnite bijvoorbeeld.

Toch heb ik inmiddels van dichtbij vernomen dat het op zijn school een veelgebruikte app is. En dat het gebruik ervan volledig uit de hand loopt. Ik kan alleen maar hopen dat mijn kinderen wijs genoeg zijn om hier ver bij vandaan te blijven. En er met ze over praten. Net zoals Wanda al een blog schreef over alcohol onder de 18 is het ook hier een kwestie van praten en hopen dat ze eerlijk tegen je zijn. Kinderen moeten nu eenmaal leren wat de gevolgen van hun gedrag én dat van andere zijn, en dat kan alleen door er samen over te praten.

Ken jij de app Say at me en zo ja, wat zijn jullie ervaringen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven