Schaamhaar en okselhaar, hoe ver ga jij bij het scheren en wat is de trend?

Jarenlang volg ik de discussies op internet al over het ‘fenomeen’ schaamhaar en okselhaar. De volledig uitgedoste dames, tegenover diegene die zichzelf volledig ontdaan hebben van al het haar. En dan natuurlijk de net gekapte er tussenin. De ene keer is de trend volledig onbebost en de andere keer zie je juist weer dat het schaamhaar in een mooi modelletje geschoren wordt. Hoe zit het met de trends van schaamhaar en hoe kan je schaamhaar nu het beste scheren?

Schaam jij je voor je schaamhaar?

Pfff, wat een zin. En wat een onzin. Maar het begint onderhand net zo’n onderwerp te worden als okselhaar. In de winter worden we er niet mee geconfronteerd maar in de zomer komt het wel eens voor dat je ‘ineens’ zo’n pakje shag tevoorschijn ziet komen. Eerlijk is eerlijk, persoonlijk vind ik dat niet zo’n prettig gezicht. Ik denk in beelden en dan krijg je hetvolgende: Ík stel me dan zo voor dat ik lekker op een terrasje zit en er bijvoorbeeld iemand wil gaan zitten aan een tafeltje naast ons. Ze klunst alleen een beetje. En dat klunzen heeft tot gevolg dat er dan even zachtjes contact is tussen haar arm en mijn arm waarbij ‘dat’ okselhaar gevaarlijk dicht bij mij in de buurt komt.

Gruwels! Daar moet ik toch ècht niet aan denken. Net zo goed als dat ik niet moet denken aan een haar van een ander in mijn eten. Ook ranzig. Maargoed, dat krijg je als je in beelden denkt.

schaamhaar

Terug naar het schaamhaar, want ik dwaal af van het fenomeen waar ik het over wilde hebben. Het fenomeen ‘gekapt of ongekapt schaamhaar’. En welke type’s daarmee geassocieerd (kunnen) worden. Eerlijk gezegd kan ik daar geen touw meer aan vast knopen. Kon ik in het verleden aan ‘het hoofd’ nog zien of de dame okselhaar zou hebben en hoe haar schaamhaar gekapt zou zijn… tegenwoordig heb ik het aldoor mis.

Hoe ik dat weet? Aan de lopende band word ik in de sauna met mijn neus op de feiten gedrukt. En niet alleen in de sauna, maar ook op tv komt er met regelmaat zo’n statement voorbij.

Lees ook: schaam jij je voor je eigen lichaam

Hoe scheer jij je schaamhaar?

Er lijkt tegenwoordig niets hipper dan jezelf volledig te ontdoen van al het haar op je lichaam. Op je benen (ben ik inmiddels aan gewend), onder je oksels (hou ik persoonlijk ook wel van) èn in de schaamstreek. En daar zit hem bij mij het probleem. Daar kan ik maar niet aan wennen. Een kale poes -om het maar even plat uit te drukken- vind ik iets voor kleine meisjes en daarmee houdt het op.  Dat wil niet zeggen dat je het dan maar nodeloos hoeft te laten groeien wat mij betreft. Nee, een dame met een bikini met aan de zijkanten weelderige bossen die hun weg onder het bikinibroekje vandaan weten te vinden daar maak je mij ook niet blij mee. En mij niet alleen 😉 .

Maar al die haarloze dozen in de sauna daar word ik ook een beetje zenuwachtig van. Word ik te oud en kan ik ‘niet meer mee’ met de standaard denkwijze? Of zijn er meer zoals ik? Ik ben zo benieuwd naar hoe jullie dit ervaren! Vertel je het me (desnoods anoniem als je dat liever hebt). Er bestaan overigens héle leuke tussenoplossingen voor het scheren van je schaamhaar.

Welke vormen van schaamhaar scheren heb je allemaal?

Ondanks het plaatje zal ik de varianten om je schaamhaar te scheren ook even voor je benoemen:

 • Brazillian wax (auch)
 • De liefdesdriehoek (cute)
 • Landingsbaan (leuk, maar iets te gewoon?)
 • Rechthoek (de makkelijkste variant)
 • De bermudadriehoek (klinkt een beetje gevaarlijk, niet?)
 • het Hartje (superlief, maar een beetje lastig scheren lijkt me)
 • De Franse snor (deze snap ik niet helemaal)
 • Rockstar (doe mij een sjabloontje)
 • De postzegel (mwah)
 • De stille hint (hier moet je zijn;) )
 • De minidriehoek (ook schattig)
 • De Freestyler (heb je even?)

schaamhaar

Mocht jij nu niet van het haarloze zijn, maar toch graag nog een klein beetje schaamhaar als bedekking willen hebben, naar welke tussenoplossing gaat jouw voorkeur dan uit? Ik vind zelf de landingsbaan en de liefdesdriehoek wel mooi en als ik nog eens tijd over heb dan waag ik me aan de freelstyler. Alleen weet ik nog niet hoe 😉 !

Lees ook: in plaats van scheren kan je ook kiezen voor een IPL behandeling

Hoe kan je het beste je schaamhaar scheren?

Over het benen scheren hoef je me niet veel meer te vertellen. Been there, done that gevalletje. Het scheren van de bikinilijn is echter een heel ander dingetje, zeker ook als je irritatie na het scheren wilt voorkomen.

Het belangrijkste van alles is dat je een milde scheerschuim gebruikt en dat je met de richting meescheert. In dat geval zou irritatie van je bikinilijn echt niet nodig hoeven zijn, mits je natuurlijk gebruik maakt van een scherp mesje bij het scheren.

Zorg er ook voor dat je bij het scheren van je schaamhaar van te voren je schaamhaar al gekortwiekt hebt. Dat kan met een schaartje, of zoals ik dat doe met de Wilkinson Sword. Makkelijk, pijnloos én gelijkmatig trimmen.

schaamhaar scheren

Hulpmiddelen om je schaamhaar mooi te scheren

Natuurlijk zijn er ook handige hulpmiddeltjes verkrijgbaar waarmee je je schaamhaar op een eenvoudige manier in een modelletje kan scheren.

De ladyshape

Een ladyshape is daar een voorbeeld van. Dit is een shapingtool die je huid strak trekt. De ladyshape is gevormd naar je lichaam en glijdt niet weg. Je scheert alle haartjes die langs de shape vallen eraf en tadaaaa… daar heb je je figuurtje.

Tip: Je vindt deze ladyshape in een aantal vormen, zoals de hartjesvorm, de driehoek en de brazilian vorm. Je koopt hem hier en de prijs ligt tussen de € 10,00 en 15,00.

Goede, scherpe scheermesjes vind je hier.

Bodygroomer

Met de bodygroomer zorg je ervoor dat je je haar mooi trimt. Naast dat je een mooi vormpje krijgt wil je natuurlijk ook dat het schaamhaar wat er nog zit een mooi afgewerkt is, toch? Deze bodygroomer is voor mannen en vrouwen te gebruiken en werkt uitstekend. Hij is 100% waterdicht waardoor je hem eenvoudig onder de douche kunt gebruiken.  Er zitten drie trimkammen bij voor verschillende lengtes en zelfs voor de sensitieve delen van je lichaam.

<3 Je vindt de bodygroomer hier.

Wat mannen vinden van schaamhaar

Website Askmen heeft een tijdje geleden een groot onderzoek gedaan bij 5000 mannen om te weten te komen wat mannen nu echt denken van schaamhaar bij vrouwen. En wat denk jij dat mannen vinden? Let op, de volgende uitkomst is niet echt schokkend… een volle bos schaamhaar is volgens de mannen nog steeds uit de mode!

Maar liefst 41% van de mannen ziet bij vrouwen liefst een volledig onthaarde schaamstreek, of in de volksmond een Brazilian Wax genoemd. Ergens snap ik dat wel, maar toch vind ik het ook een klein beetje ieuw. Bij 38% gaat de voorkeur uit naar een kortgetrimd bosje schaamhaar, eigenlijk scheelt dat nog niet zo heel veel met het percentage wat voor die kale doos gaat, wel? Slechts 15% van de mannen had geen persoonlijke voorkeur over het schaamhaar van zijn partner. Huh? Of durven ze het niet te zeggen? Ik vind persoonlijk 15% desinteresse wel veel!

Bij 85% blijft het gelukkig om persoonlijke voorkeur gaan. Het zou hen niet stoppen om te daten met een vrouw met een andere schaamhaardracht. 4 op 10 mannen kwam er daarnaast voor uit een scheerbeurt tussen de benen eerder al als vorm van voorspel te hebben gebruikt, maar daar kan je ook de G spot stimulator voor gebruiken natuurlijk 😉 . Dit laatste lijkt me echt doodeng, jouw niet? Stel je voor dat hij dat scheren niet helemaal goed aanpakt?

Wat vinden jullie van schaamhaar bij je partner? En hoe draag jij nu zelf het liefst?

 

44 gedachten over “Schaamhaar en okselhaar, hoe ver ga jij bij het scheren en wat is de trend?”

 1. Ik scheer mijn schaamhaar gewoon kort.mijn ballen kaal.vind ik lekkerst en proper.dat is mannelijk.bij partner is het streepje en oksels en haar benen kaal.volledig kaal vind ik kinderachtig.maar iedereen doet wat hij wilt.

  1. Ik ben een echte redhead / ginger en heb een volle bos rood krullend schaamhaar. Ik ben puur natuur en heb ook de balzak behaard. Het schaamhaar is net zo rood als mijn hoofdharen. Voor mij als roodharige is het zelfs apart om zulk fel rood schaamhaar te hebben. Ben er wel erg trots op en blij mee!

   Wat mijn vriendin betreft : ik vind het geweldig dat ze een grote vol behaarde driehoek heeft. Ik vind het erg mooi en het heeft ook iets erotisch. Voor mij een behaarde vrouw😀!

 2. Ik scheer ook altijd alles. Vind dat gewoon fijn en fris. Omdat ik blond ben wil permanent ontharen bij mij helaas niet werken. Verder heb ik me vanwege de looks en hygiene ook laten besnijden. In de sauna zie je soms oudere mannen en vrouwen die helemaal geen onderhoud plegen en dat vind ik er best smerig uitzien terwijl dat niet zo is. Laat verder iedereen het voor zichzelf uitmaken!

 3. Hallo ik ben Sonja , ik ben 39 jaar en heerlijk mooi kaal geschoren Ik doe het reeds van als ik schaamhaar beginnen krijgen ben. Ik was tussen de 10@ 11 jaar. Ik heb een dochter van 13 jaar ook haar schaamhaar gaat er volledig af. Ik heb het de eerste maal zeeeeeeer kort geknipt en daarna geschoren op haar 12é verjaardag Ze vind ons beiden zeer mooi zo netjes geschoren

 4. Het is heel simpel: als je kaal mooi vind dan haal je het eraf en anders laat je het zitten.
  Typisch vrouwelijk: wat is de ’trend’, wat doet iedereen, andere vrouwen zijn helemaal kaal en daar wordt ik nerveus van, kaal hoort bij kleine meisjes, wat vinden mannen van schaamhaar bij vrouwen,blablabla.
  Ben je een brugsmurf die achter de kudde aanhobbelt of maak je je eigen keuzes?
  Ik ben man, scheer alles, ook de oksels en dat is te zien als ik een hempie draag.
  Het is mijn lichaam en daar ga ik op mijn manier mee om en niet op de manier die anderen van me verwachten.

 5. Zowel mijn vrouw als ikzelf scheren ons niet. Nooit. Dat haar bos schaamhaar een beetje uit haar bikini puilt, is gewoon hoe ze van nature behaard is, niks abnormaal. Jammer dat dit in de media zoals hier geschandaliseerd moet worden. Het is menselijk…
  En okselhaar, waarom wordt dat geaccepteerd bij mannen maar niet bij vrouwen?
  Ik vind het persoonlijk eigenlijk bijzonder sexy. Één ding is zeker, je moet een zelfverzekerde vrouw zijn om het gewoon te laten zoals het is.

 6. Ik weet het niet hoor…?‍♀️ maar ik was slowcooking recepten aan het lezen en daar vond ik deze enquête ineens tussen hahaha. (Ik denk ook in beelden…) anyway, ik heb er toch nog wat van opgestoken, lol.

 7. bij mij gaat alles er af dit reeds vanaf mijn 10a11 jaar werd aangemoedigt door mijn zus toen 14 ze schoor ook alles af. Ik ben nu 68 en scheer mij nog altijd, ik vind het nog steeds zoveel mooier zo. Mijn zus is nu 74 en scheert haar ook nog altijd

 8. Mijn ballen scheer ik kaal omdat het daar echt jeukt als je lang haar daar hebt. Verder bij de schaamhaar heb ik kort haar.

 9. Ik ben 68 jaar en nog steeds mooi kaal geschoren. Dit van mijn 10a11jaar. Ik vind het fijn dat de jeugd van vandaag zich scheert. Het is zoveel properder. Als ik begonnen ben was ik een uitzondering dat ik mij schoor, nu is het een uitzondering als u niet geschoren bent. Van mij moest dat schaamhaar nooit bestaan hebben

 10. Gewoon kort houden en keurig bij scheren voor het badpak, dat vind ik voldoende.
  Mijn man moet het zelf weten, maakt mij niet uit. Ik hou van hem zoals hij is.
  Alles eraf is geen goed idee volgens mijn huisarts. Heeft een hygiënische functie.
  Trouwens stoppeltjes lijken mij een onprettig gevoel.
  Mijn okselhaar en het haar op de benen scheer ik er altijd wel af. Dat doe ik al vanaf mijn tienertijd en dat is al heel lang geleden, ik ben 72 jaar.

 11. Wij vinden het fijn om alle bei kaal geschoren te zijn en het ziet er ook nog mooier uit.voor ons nooit geen schaamhaar meer.

 12. Hier m en v volledig kaal. Vinden wij lekkerder en een ander ziet het alleen in de sauna. In de sauna trouwens ook merendeel kaal of klein beetje. De volle bossen zijn op 1 hand te tellen

 13. Veel mannen liegen er ook gewoon over hoor, ze durven er niet voor uit te komen dat ze van schaamhaar of okselhaar houden. Ik ben zelf 19 en verdien zelf best wel wat bij met het verkopen van mijn schaamhaar en okselhaar via anonieme sites. Enige jammere is dat ik maar ongeveer 1x in de maand een beetje wat te leveren heb. 🙂

 14. ik hou zelf van behaard alleen de benen niet dat vind ik niet mooi maar een volle bos schaamhaar daar hou ik wel van mag gerust onder haar broekje vandaan komen

 15. Gewoon puur natuur, maar wel zoveel mogelijk haren weg scheren bij de bikinilijn, zodat het niet langs het broekje komt.
  Staat niet zo netjes.
  Deze haren hebben een functie op het lichaam, zegt mijn huisarts.

 16. Apart toch dat kaal als hygienisch wordt gezien. Alsof mensen met haar zich niet wassen. Zijweg: zolang haar aan een hoofd vastzit, is het ok. Is er ergens een los haartje (bijvoorbeeld in de wastafel), dan is dat gelijk vies. Zou het niet gewoon een mentaal dingetje zijn?
  On topic: kaal wordt juist door specialisten afgeraden om allerlei redenen. Je kunt ook zo redeneren: van nature groeit haar op sommige plekken. Zou dat niet een functie hebben, denk je? De natuur heeft een manier om van onnodige en ongewenste zaken af te geraken via het Darwinisme. Al het haar dat we nu nog hebben is blijkbaar nog functioneel en nodig, na honderdduizenden jaren mensheid.
  Beetje bijwerken voor de esthetiek van een bikinibroekje of voorkomen dat het alle kanten uit een oksel puilt, dat is voor iedereen een eigen overweging. Maar weghalen, lijkt me onnatuurlijk en onnodig. Zeker als je je gewoon wast. En ook dat niet te vaak, want dan zorg je er juist voor dat er overmatig talgproductie is en dat is juist wat men vies vindt.

 17. Oksels scheer ik maar mijn vagina niet. Ik hoorde ook van een arts die gespecialiseerd is in een bekken behandeling en vagina’s dat een vagina scheren ook eigenlijk helemaal niet goed en verstandig is.

 18. Ik hou als man van 100% puur natuur, ook (of nog meer) als de haren vanonder het slipje komen. Begrijp natuurlijk wel dat je dat als vrouw liever niet bij jezelf ziet in bikini. Daarom heeft mijn vriendin zo’n bikini met hipster broekje. Nauwelijks iets zichtbaar op het strand, en ik zie prive wel lekker haar bosje uit haar slipje puilen. Goede oplossing toch?

 19. Die associatie met jonge meisjes heb ik ook. Ik krijg ook altijd puistjes na het scheren. Dus ik verwijder het noodzakelijke…. ik denk ook in beelden en poes met puistjes….?

 20. Er groeit nou eenmaal haar.op mijn lijf. Soms trim ik omdat te.lange haren zich verdraaien en gaan jeuken. Ik heb ook nog niet met shag in een badpak gedrufd. Maar kaal is ook nog eens veel werk! Ik met drie.kwartier bezig en nog heb ik plekjes gemist? En de dag erna stoppels, wat moet je.dan? Nee, ik heb betere dingen te doen.

 21. Ik haal meestal alles weg. Zowel oksels als schaamhaar, vind t een frisser idee. Helaas kan ik door mn buik nu niet meer daarbij lol.
  Benen doe ik eigenlijk alleen in de zomer. Woeps

 22. Kaal ajb. Hygiënisch, mooier, lekkerder, ik probeer het zelf altijd weg te halen en hou er van als mijn partner dat ook doet, man én vrouw.

 23. Haha zo grappig dat je hier over schrijft. Ik vind haarloos wel mooi, en zacht. Dus ja 😉 Ook op mijn werk (huidtherapeut/laserbehandelingen) is het definitief ontharen van deze gebieden erg populair. Al kiest de een voor de bikinilijn, de ander voor stringlijn en de rest voor alles weg. De postzegel heb ik alleen nog niet voorbij zien komen 😉

 24. haha, hij is weer hilarisch! Ik vind het ook onzin en denk er exact hetzelfde over, maar ja…ben net zo oud als jij 😉 dus de conclusie kan dan ook zijn dat wij gewoon oud worden.

 25. Ik ga voor kaal, simpelweg om dat ik niet het tijd, geduld of handigheid heb om er iets anders van te maken. Daasnaast zie ik mezelf ook niet met de benen wijd dit door iemand anders te laten doen en er dan ook nog eens een hoop pijn bij te moeten lijden en geld kwijt zijn.

  1. Ik ben een regelmatige saunabezoeker en vind gewoon kaal het beste. Het is eerst en vooral hygienisch en, zoals eerder gezegd, niemand komt naar de sauna om expliciet tussen je benen te zitten kijken ( denk ik toch niet ) Je ziet het meer en meer en je hoeft er je ook helemaal niet voor te schamen. Het voelt prettig aan en niets is zo storend om haar in de douches, toiletten ofsau nacabine aan te treffen van iemand anders … Op het strand vind ik het ook de normaalste zaak van de wereld. Zonnen, baden in zee, gewoon naakt en netjes geschoren. Vind ikzelf natuurlijk, en niet aanstootgevend. Iedereen doet trouwens wat ie wil, kwestie van attitude …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven