Schaatsen, schaatsen, schaatsen PART II

Wat hebben we de hele week genoten van het ijs! We hebben werkelijk iedere dag van de week geschaatst. Sowieso aan het eind van iedere dag nog even op de singel, want daar kun je (nou ja… de kinderen dan) zo leuk schaats-tikkertje doen.

Woensdagochtend hebben we met een paar ouders op de Rotte geschaatst. Heerlijk ijs! En er was bijna overal geveegd. Het gekke is, dat zo’n ochtend ineens best lang lijkt te duren terwijl ‘ie normaal gesproken voorbij vliegt… we hadden zelfs uitgebreid de tijd voor een kopje koffie bij het altijd gezellige Café Oud Verlaat. In de zomer leg je daar je boot aan bij de steiger en in de winter loop je via de “rode loper” met je schaatsen zo het café binnen. Omdat het hier zo heerlijk schaatsen was, zijn we hier -’s middags met de kinderen weer naartoe gegaan.

Zaterdag hebben we de molentocht op de Rottemeren geschaatst. Natuurlijk was het ontzettend druk, want dit zou voorlopig het laatste schaatsweekend zijn. Wie zegt dat wij Nederlanders niet kunnen genieten van het moment? Als we KUNNEN schaatsen, GAAN we schaatsen.

We stonden al in de file voor het parkeren, maar gelukkig was alles goed geregeld en waren we toch redelijk snel bij de caravan om ons in te schrijven voor de 10km. Eenmaal op het ijs, was het prima te doen. Zelfs de jongste van 6 heeft de tocht helemaal op eigen kracht geschaatst! En wat waren de kinderen trots op hun eerste schaatsmedaille…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven