Ruzie om een schapenvacht in huis

Zo’n heerlijk dikke en natuurlijke schapenvacht kopen voor in huis. Helemaal de trend van nu en ontzettend cosy voor in de winterdagen. Ik vond zo’n gevilte schapenvacht te koop via Instagram en raakte verliefd op Frankes Vachten.

Nou ja niet op Frankes vachten zelf 😉 , maar op de vachten van ‘haar’ schapen. Als je op zoek bent naar een fijne gevilte schapenvacht voor in huis, lees dan vooral even verder. Ik kan me namelijk zomaar voorstellen dat een vacht van Franke ook wat voor jou is!

schapenvacht kopen voor huisdier

Gevilte schapenvacht kopen om je huis te stylen én voor je huisdieren

Hier in huis zijn onze schapenvachten in ieder geval een grote hit. De eerste gevilte schapenvacht die wij hebben vind ik zelf heel tof omdat hij net even anders dan anders is.

Er zit namelijk zwart vilt onder dat er aan de zijkanten een beetje onderuit komt. Daarnaast zijn de schapenkrullen niet overal even dik aanwezig. Het schapenvacht heeft hierdoor een iets andere look dan een standaard vacht, een beetje meer design.

Je zou deze bijvoorbeeld ook heel goed als wandkleed kunnen gebruiken. Maar bij ons ligt hij dus op de vloer en daar zijn onze huisdieren heel blij mee. En na het zien van hun interesse besloot ik er nog een schapenvacht bij te kopen.

schapenvacht kopen online
schapenkleed kopen
schapenvacht in huis

Ca$h (ons kooikerhondje) en onze 3 poezen strijden namelijk om een plekje op dit heerlijke kleed, ze zijn er helemaal wild van.

Helaas is samen op het kleed geen optie, want zo lief vinden de hond en de poezen elkaar niet, haha. Ze gedogen elkaar, maar daar heb je het dan ook mee gehad. Uiteindelijk was ik dus blij dat Franke nog een andere mooie vacht voor me te koop had waar ze nog zo’n mooi kleed van heeft gemaakt.

Zo hebben ze allemaal hun eigen plekkie van diervriendelijke wol en kan de lelijke hondenmand misschien wel de deur uit.

schapenvacht voor huisdier kopen
Ca$h ligt hier ongeveer de hele dag als ik aan het werk ben, vlakbij mijn voeten, maar wel lekker warm!

Zelf een schapenvacht vilten?

Tja, je kan een vacht zelf vilten, maar dan moet je wel thuis zijn in de materie. Iets met groene zeep enzo, maar meer weet ik er niet van. Behalve dan dat het een flinke klus is.

Daar moet je ook maar zin in hebben en tijd voor kunnen maken natuurlijk. Ik heb ooit eerder op het punt gestaan om een workshop schapenvacht vilten te volgen in plaats van er een te kopen. Maar die workshop werd op het laatste moment gecanceled.

Inmiddels ben ik zover dat ik met liefde kijk naar die prachtige schapenvachten. Maar kopen past beter bij me dan maken.

echte schapenvacht kopen

Waar kan je zo’n schapenvacht nou kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een schapenvacht kan kopen natuurlijk. Als je op internet zoekt, dan vind voldoende bedrijven waar je terecht kan.

Maar wat ik júist leuk vind is dat ik Franke op Instagram voor mijn gevoel een beetje heb leren kennen. Ze maakt werkelijk de meest prachtige kleden van schapenvachten die je vervolgens bij haar kan kopen.

Van kleinere decovachtjes die een krukje of een stoel kunnen sieren tot aan schapenvachten die ze aan elkaar vilt waardoor je een XXXXL vacht te koop krijgt 😉 . Die laatste doet ze overigens alléén op aanvraag, want dit is echt een enorme klus.

Het bijzondere aan een échte schapenvacht van Franke

Wat ik verder heel mooi vind aan een schapenvacht die je bij Franke kan kopen is dat ze een naam hebben.

Zo hebben wij inmiddels ‘In Nije Dei’ in huis (die met het zwarte vilt eronder) en ‘Olivia’. Normaal gesproken krijgen de vachten namelijk de naam van het schaap waar ze van gemaakt zijn.

Franke heeft dus hele mooie schapenvachten te koop. Maar geen website. Dus als je een gevilte schapenvacht bij haar wilt kopen, dan moet je zeker haar account op Instagram even bekijken. En ook als je alleen maar geïnspireerd wilt worden.

Inspiratie genoeg namelijk op haar account, en ook nog eens hele leuke verhalen die ze deelt over de schatjes die de vachten voor haar ‘kweken’. Sommige van de schapen waar Franke haar vachten van vilt komen van Texel, maar ze heeft volgens mij schapenvachten uit heel Nederland.

Mét verhaal (zoals hierboven bijvoorbeeld). En dat geeft de schapenvacht die jij in huis krijgt nét dat beetje extra.

Je vindt Frankes Vachten hier op Instagram

Een échte schapenvacht kopen of een nepperd; keuze snel gemaakt

Wat mij betreft is de keuze voor een echte schapenvacht om te kopen snel gemaakt. Maar ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken.

Het enige dat ik je kan zeggen is dat je -als je graag een echte schapenvacht zou willen- gewoon een een DM moet sturen naar Franke.

Ik vond mijn schapenvachten niet veel duurder dan je voor sommige nepperds betaalt. En ze hebben zoveel meer uitstraling. Een nep schapenvacht op de bank vind ik niet heel tof, maar zo’n prachtige schapenvacht kopen met echte krulletjes en die op je bank leggen? Ik zeg: doen.

Daarnaast geven de schapenvachten een heerlijke warmte af. Ook heel lekker dus om ze bijvoorbeeld buiten op je tuinbank te leggen, zodat je lekker warm blijft als je buiten zit. Samen met je Stoov kussen kan je dan een heerlijk cosy plekje maken onder je overkapping. Zalig tijdens de wat koudere avonden.

Hier vind je ook mooie schapenvachten

Je huis stylen met een vachtje

Hieronder nog een klein beetje inspiratie voor je als het gaat om het stylen van je huis (of je tuin) met een heerlijke schapenvacht.

grote schapenvacht in de hal
schapenvacht stylen
schapenvacht te koop

2 gedachten over “Ruzie om een schapenvacht in huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven