Tips en tricks bij het scheren van je schaamhaar

Het scheren van je intieme zones is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid van de dag. Als het al een dagelijkse bezigheid is natuurlijk. Sommige mensen kiezen daarom om het enkel te trimmen, terwijl andere toch voor het scheren van schaamhaar gaan. Welke optie je ook kiest, het is altijd belangrijk dat je het op een juiste manier doet. Dit vermindert het risico op huidirritaties zoals rode bultjes of ingegroeide haartjes. En niets is vervelender dan jeuk bij je intieme delen omdat je te laks bent geweest om even de juiste tips op te volgen bij het scheren.

Waar moet je op letten bij het scheren van je schaamhaar?

Je schaamhaar scheren kan, zoals hierboven al is vermeld, op verschillende manieren. De meeste mensen kiezen ervoor om het schaamhaar te scheren. Dit omdat het de makkelijkste en goedkoopste manier is en je het gewoon thuis kan doen. In welke vorm je je schaamhaar scheert -helemaal kaal of in een figuurtje- dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je bij het scheren de juiste apparatuur en producten gebruikt. Belangrijk is bijvoorbeeld dat je een goed scheermesje hiervoor gebruikt. De mesjes moeten nog scherp genoeg zijn om de haartjes af te snijden. Is je mesje te bot, dan vergroot je de kans op kleine snijwondjes en dus ook rode irriterende bultjes.

Daarnaast went je huid wel aan het scheren als je dit regelmatig doet. Als je bovendien de juiste verzorging gebruikt, heb je minder kans op bijwerkingen. Op de website https://australian-bodycare.nl kan je stap voor stap nalezen hoe je het beste kan scheren. Zo kan je bijvoorbeeld het beste je schaamhaar scheren als je zit. Wist jij dat? Zorg ervoor dat je tijdens het scheren de huid goed strak houdt. Belangrijk is om eerst met de groeirichting van je haren mee te scheren om huidirritatie te voorkomen. Wil je een heel glad resultaat? Dan kan je nadien ook nog tegen de richting scheren. Dit is natuurlijk volledig je eigen keuze. Maar onthoud dat je dus, om irritatie na het scheren te voorkomen, altijd eerst met de groeirichting meescheert om jeuk, bultjes en ingegroeide haartjes te voorkomen.

Welk materiaal gebruik je het best?

De methode die je wil gebruiken, beslis je natuurlijk volledig zelf. Wil je enkel je schaamhaar trimmen, dan kan je dit het beste doen met een elektrisch scheerapparaat of een trimmer. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een trimmer gecombineerd met een scheermesje. Zo kan ik beiden gebruiken.

Heeft je schaamhaar scheren toch je voorkeur? Dan is het heel belangrijk dat je niet hetzelfde scheermesje gebruikt dat je voor de rest van je lichaam gebruikt. Hou dus altijd een mesje apart voor je intieme zone. Maak het daarnaast regelmatig schoon en vervang het voldoende. Gebruik daarnaast wat scheerschuim dat geschikt is voor je schaamstreek. Dat vergemakkelijkt het scheren, net als het toevoegen van water.

Je kan je altijd verwonden bij het scheren, hoe voorzichtig je ook bent geweest. Smeer dan altijd een wondcrème of een antiseptische gel op het wondje. Pas wanneer dit volledig genezen is, kan je weer opnieuw scheren. Laat je schaamstreek dus even met rust als je tijdens het scheren een wondje hebt opgeopen totdat dit wondje weer genezen is.

Wil je de nodige producten aankopen om je intieme zone op de juiste manier te verzorgen. Dan kan je altijd een kijkje nemen op de website Australian-bodycare. Daar vindt je zonder twijfel de informatie die nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven