Hoe word je een schone slaapster net als Doornroosje?

Goedemorgen! Zo, heb ik even lekker geslapen vannacht! Nu doe ik dat bijna iedere nacht hoor, maar ik was wel nieuwsgierig naar de uitwerking van mijn nieuwe satijnen kussensloop. Ken je Beauty Pillow? Zij geven aan dat ze kussenslopen hebben die beter zijn voor haar en huid. Zo word je vanzelf een schone slaapster zeggen ze 😉 . Dat klinkt allemaal heel mooi, maar moet natuurlijk wel getest worden!

Waarom ik zelf een beetje sceptisch ben is omdat wij (manlief én ik) nogal gehecht zijn aan katoen op ons bed. Ik hou niet van dekbedovertrekken die niet van 100% katoen zijn, en dus ook niet van andere kussenslopen, dacht ik. We hebben één ‘glad’ dekbedovertrek in de kast en dat bezorgt ons de kriebels. Ieder haaltje wat je aan je vinger of aan je voet hebt zitten dat voel je als je langs dit overtrek glijdt met je benen. Niet aan ons besteed dus.

schone slaapster

Een schone slaapster door satijnen kussensloop

Maar toch werd ik nieuwsgierig naar de werking van de doornroosje kussenslopen! Slapen op satijn klinkt natuurlijk heerlijk luxe en na vannacht kan ik je vertellen dat dat ook inderdaad zo is. Wat me bovenal opviel is dat mijn kussen heerlijk koel bleef, een eigenschap die voor mij met stip bovenaan staat als we het hebben over de pluspunten van dit artikel.

Hekel aan warm kussen en vouwen in gezicht

Ik heb er namelijk een enorme hekel aan als mijn kussen te warm aanvoelt. Gaat Frank een keer eerder naar bed dan ik, dan hoor je me binnensmonds grommen als ik de slaapkamer binnenkom en zie dat hij half op mijn kussen ligt. ARRGGHH, weg koel gevoel. Of als je een keer een avondje doorgezakt bent… ook dan lijkt mijn kussen sneller warm te worden. Ken je dat? Regelmatig draai ik hem dan ook om in de hoop weer een beetje koelte te voelen in mijn gezicht. Maar dat is nu dus verleden tijd. Satijn blijft heerlijk koel aanvoelen en daardoor lig ik nóg lekkerder in bed.

Maar deze satijnen kussensloop lijkt nog meer te doen voor je. Herken je de ‘vouwen’ in je gezicht na het slapen? Als je jong bent heb je daar nog niet zoveel last van, maar naarmate je wat ouder wordt lijkt het wel alsof je huid om de plooien van je kussen heen gaat zitten ’s nachts. Met als resultaat een soort van striemen in je gezicht. Die verdwijnen weer hoor, no worry’s, maar wil je dit probleem voor zijn en direct als schone slaapster tussen de lakens vandaan komen, dan is een satijnen kussen de oplossing heb ik gemerkt. Ik ben hier overigens niet de enige in… menig bekend Nederlander steekt niet onder stoelen of banken hoe blij ze zijn met deze kussenslopen.

Wat doet een satijnen hoofdkussen voor je haren?

Een ander voordeel is dat je haren minder te leiden hebben op een kussen met satijnen kussensloop. Nu kan ik je vertellen dat dit een hele fijne bijkomstigheid is voor iemand met haar zoals dat van mij en dat van dochterlief. Ook al borstel ik mijn haren en die van haar iedere avond (wat ik eigenlijk bij mezelf liever niet zou doen vanwege het pluizen), dan nóg zit de haardos de volgende ochtend weer vol met klitten. Bij dochterlief wil ik nog wel eens een vlecht maken voor ze gaat slapen, maar mijn haar is daar niet lang genoeg voor. Fijn om te weten dus dat je met een satijnen kussensloop minder kans hebt op gespleten haarpunten én je haar makkelijker doorkambaar blijft. Het wordt daarbij minder snel vet, pluist minder én glanst meer.

En last but definitely not least…. je hebt veel minder last van huisstofmijt. Als je allergieën hebt is dat al fijn, maar ook zonder allergieën is het prettig om te weten dat je gezicht niet tussen honderden beestjes ligt als je slaapt, vind je niet? Yagh!

Ik ben dus overtuigd. Het eerste paar satijnen kussenslopen ligt op ons bed en een volgend paar in kèkke kleurtjes moet nog besteld gaan worden, want no way dat ik -als de wasmachine hier op volle toeren draait- weer terug ga naar mijn katoenen sloop. Been there, done that.

schone slaapster

 

 

Heb jij al ervaring met een satijnen hoofdkussen en wil je je ervaringen delen?

ps. Even los van deze kussenslopen … ken je het schone slaapster syndroom? Er zijn maar héél weinig mensen die hier last van hebben, maar de ziekte bestaat echt. Met een schone slaapster wordt dan iemand bedoelt die langer slaapt dan normaal, en dan bedoel ik echt langer. Een meisje in België lijdt aan dit syndroom en slaapt ‘met regelmaat’ maanden achter. Bekend is dat mensen die leiden aan het Kleine-Levin syndroom dagen hebben waarop ze 21 uur per dag slapen. Onvoorstelbaar toch?

 

schone slaapster

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven