School belt en jij zit op je werk; je schrikt je rot

Spaghetti in je oor!? Nee, dan bedoel ik niet oost Indisch doof maar echte spaghetti. De dag begint als een normale, doordeweekse dag. Manlief is al te werk. Kids naar school gebracht en ik rij door naar mijn werk. Mijn werkdag zit vol gepland met afspraken. Alles loopt goed, maar dan gaat mijn telefoon. De school belt! Ik schrik want het is de juf van mijn oudste zoon.

school belt

Zenuwen als school belt

Hallo…. hoor ik een beetje twijfel aan de telefoon? Met Corry, de juf van Mark. Ik denk… o, jee wat gaat er nu komen. Al stotterend vertelt juf dat er in de klas een ongelukje is gebeurd. En dan is het uiteraard normaal dat de school belt. Zeg het maar, hier word ik zenuwachtig van. Nou eh eh… we waren aan het knutselen voor vaderdag en nu is er bij Mark een stukje spaghetti in zijn oor gekomen. Spaghetti!! Ik moet erg lachen, het klinkt zo raar. Spaghetti in zijn oor. Mijn gedachten zijn, het zal allemaal wel meevallen even je hoofd scheef en het valt er wel uit.

Maar…. zegt juf… Klaas prikte een stuk spaghetti in het oor van Mark en hij kroop helemaal in elkaar en begon te huilen. Mark huilt nooit, dus dan is het serieus. Dit klinkt inderdaad niet goed. Wat een rare actie van Klaas, zeg ik nog. Weet je wat, ik bel meteen even de dokter, horen wat die ervan zegt.

Tja, en dan zit je op je werk

Ik vertel de dokter wat er is gebeurd en we kunnen meteen komen maar ik ben nog op kantoor. Mijn moeder was deze dag vrij, dus belde ik haar of zij in de gelegenheid was om met Mark naar de dokter te rijden. Gelukkig. Zij kan. Dus Mark en oma op naar de dokter.

De assistente kijkt in het oor van Mark, dit ziet er niet goed uit. Hier moet de dokter zelf even naar kijken. Mark en oma schrikken. De dokter ziet ook dat het niet goed is en pakt een pincet. Mark heeft veel pijn, de dokter zegt troostend dat hij het heel goed doet. Wat een stoere vent! Ze gaat met de pincet in zijn oor en heeft het stukje snel te pakken. Ze bekijken het stukje spaghetti dat op de behandeltafel is gelegd. Het is een stukje van 4 cm met bloed en het puntje is helemaal zacht. Dit is gewoon gekookt, NOU JA ZEG! Het stokje heeft een gaatje in zijn trommelvlies veroorzaakt met alle gevolgen van dien. Nou, lekker dan.

school belt

Het Vaderdagcadeau waar ze aan werkten is heel mooi geworden, maar het heeft wel een bijzonder verhaal.

Hebben jullie weleens meegemaakt dat school belt? Was jij ook per direct zenuwachtig? En hoe ga jij om met zo’n situatie?

5 gedachten over “School belt en jij zit op je werk; je schrikt je rot”

  1. Wat leuk Serina, dit verhaal ken ik natuurlijk omdat ik erbij zat toen je gebeld werd. We moesten erg lachen maar achteraf werd het nog een hele toestand.

  2. Dat gaatje was inderdaad niet goed. Heeft een ontsteking veroorzaakt wat erg pijn heeft gedaan.
    Maar alles is goed gekomen.

  3. Maar dat gaatje maakte niet uit dan????? Daar zal altijd dit verhaal bij blijven hangen…… Stoer mannetje van je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven