School spelletjes om thuis op een leuke manier te leren

School, dat is voor de meeste kinderen geen hobby en nu al helemaal niet. Zeker als ze met bepaalde vakken wat meer moeite hebben wordt het er niet leuker op. Dus als je gezellig een spelletje gaat doen, zit je echt niet te wachten op school spelletjes. Hoewel?

Als je kids de vrije keus krijgen, gaan ze in eerste instantie wellicht het liefst voor games op hun smartphone. En tijdens telefoon vrije dagen (of uurtjes) gaan ze waarschijnlijk nog steeds eerder voor leuke spellen die zo weinig mogelijk met school te maken hebben.

School spelletjes doen, daar moet je ze misschien even voor overhalen. Maar het is zeker de moeite waard: zo kunnen ze spelenderwijs ‘huiswerk maken’. Gewoon tijdens een gezellig spelletje! Wissel het af met creativiteit en een leuke typecursus voor de wat oudere kinderen, dan kom je de dag goed door.

Stockfoto van spelende kinderen door Matej Kastelic

School spelletjes: spelenderwijs wijzer worden

Eén, twee in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad? Nee hoor! Tijdens het doen van leuke school spelletjes mag er volop gekletst en gelachen worden. Sterker nog: hoe meer hoe beter!

We hebben ook een mooi overzicht van leerspelletjes voor je samengesteld waar je kinderen ook een heleboel van op kunnen steken! Onderstaande school spelletjes zijn echt gericht op de vakken die ze op school krijgen. Zodat ze spelenderwijs wat extra leren.

Knappe koppen; school spelletjes voor de kleintjes

Op school moet je van alles leren. Maar wat als je nog nooit naar school bent geweest? Zelfs dan kan je leuke school spelletjes doen.

Dit educatieve bordspel richt zich op het zelfvertrouwen van het kind. Knappe Koppen is een bordspel voor ouders die graag samen met hun kind leren. De ontwikkeling van het kind staat centraal en wordt spelenderwijs gestimuleerd.

Kinderen hoeven niet te slagen in hun opdrachten, bij Knappe Koppen draait het om het proberen! En hét aanmoedigen van het kind. 

Bordspel Het Grote Basisschoolspel

Rekenen, taal, natuur, aardrijkskunde en geschiedenis; sommige vakken vind je kind vast hartstikke leuk… Maar andere zijn nou eenmaal niet te pruimen. Het mooie van bordspel Het Grote Basisschoolspel is dat ze álle vakken oefenen

Als ze tenminste dit spannende spel willen winnen! Behaal zo snel mogelijk alle diploma’s door de vragen goed te beantwoorden. Zet je bluf- en jufkaarten strategisch in… En word de beste van de klas!

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn vragenkaartjes voor groep 3 t/m 8, dus je kan altijd op je eigen niveau spelen. Met 2 tot 4 spelers; en maak het eens extra spannend door in teams te spelen!

Er zijn ook nog speciale uitbreidingen: de rekenen-editie en de taal-editie.

Spelend Leren, 8 spellen voor kinderen van 3-6 jaar

Voor kindjes vanaf 3 jaar die beginnen te leren lezen zijn er deze leuke school spelletjes. Deze spellendoos met Leesspelletjes bevat 8 verschillende spelletjes. Met leer-tegels, en een bingospel met rijmpjes… Een heleboel leuke manieren om spelenderwijs te leren lezen!

Ik Leer Lettergrepen

Letters leren, dat is al heel wat. Blijkt dat die dingen samen ook nog eens woorden vormen… En die woorden bestaan dan niet alleen uit letters, maar ook nog eens uit lettergrepen!

We maken de taallessen ook niet bepaald makkelijk. En daarom is er voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar, om de lettergrepen te leren. Ik Leer Lettergrepen bevat 20 puzzels die oplopen in moeilijkheidsgraad. Genoeg speelplezier dus!

Malle getallen

Rekenen, daar heb ik altijd al een pesthekel aan gehad. Maar in mijn tijd waren er ook niet zulke leuke school spelletjes als Malle Getallen!

Of je nu moeite hebt met vermenigvuldigen, optellen en aftrekken tot 20 (of tot 100), of met metend rekenenMet de spellen van Malle Getallen kan je het allemaal oefenen. En deze rekenspellen zijn natuurlijk een stuk leuker dan rekenen in je rekenschrift !

Warrige woorden

Het educatieve spelletje Warrige Woorden is van dezelfde makers als de spelletjesreeks Malle Getallen. Want niet alleen rekenen, maar ook taal kan hartstikke leuk zijn! In spelletjesvorm dan 😉 .

Met Warrige Woorden speel je een gezellig potje kwartet, en ondertussen leer je ook nog eens spellen! “Ik kwarted”… schrijf je dat zo?

Heb je de gewone variant al gehad, dan is er ook nog de school spelletjes variant Werkwoordenspelling

Toverstapels: school spelletjes om de tafels te oefenen

Denk je dat je er bent als je hebt leren optellen en aftrekken… En dan moet je ook nog eens de tafels kennen!

Leren rekenen, het valt ook niet mee. Maar met rekenspel Toverstapels wordt het in ieder geval een stuk leuker! Met behulp van 13 kaarten speel je een spannend spelletje én oefen je meteen de tafels. Kom maar op met die voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven