Schoolactiviteiten; dat doet mijn moeder wel! WTF ?

Ik hoor je al gniffelen! En ik snap je, dat zou ik ook doen als ik het van een ander zou lezen… maar helaas… deze keer was mijn eigen zoon weer heel gul met het toestemmen in schoolactiviteiten. Wat hij overigens wel vaker is. Het lijkt maar niet tot de kinderen door te dringen dat mama ook gewoon moet werken (en zelfs heel veel) ook al is ze thuis.

Schoolactiviteiten met de kerst

Vrijdag kwam zoonlief thuis. Oja mam, woensdag komt heel de klas hier soep koken. Ik voelde mijn ogen al door mijn hoofd draaien… heel de klas? Soep koken? WTF? Hoezo?

schoolactiviteiten

‘Hij legt verder uit… nou ehhh, donderdag is het kerstmarkt op school, weet je wel… en dan moet de groep 8 helpen. En er moet soep zijn. En de juf vroeg wie die soep kon maken en toen heb ik gezegd dat jij dat wel kan. Een van de schoolactiviteiten is dat er drie soorten soepen gemaakt moeten worden om te kunnen verkopen op de kerstmarkt. Je weet wel, zoals ze ieder jaar doen. Dat de ouders een kommetje soep kunnen kopen terwijl ze over de kertsmarkt lopen. Voor het goede doel, mam’.

Nog steeds draaien mijn ogen door mijn hoofd geloof ik… want hij kijkt me vragend aan… mam? Dat is toch wel goed? Jij bent toch thuis? En jij kan lekkere soep maken. En ik denk alleen maar… hoe moet dat? Een klas vol kinderen hier in huis en drie soorten soep koken voor de hele kerstmarkt? Met mijn pannen? Die net dienst kunnen doen voor een gezin met 2 kinderen?

Aangezien ik blijkbaar nog geen antwoord heb gegeven begint zoonlief een beetje angstig te kijken. Mam? Dat kan toch wel? Of moet ik zeggen dat je geen zin hebt? Wel godverdegodverdegodver… eerst word ik voor het voldongen feit gezet dat ik voor de kerstmarkt drie soorten soep moet gaan koken voor de klas, en vervolgens doet zoonlief het af met ‘ik zeg wel dat je geen zin hebt’.

‘Nee’ is dus geen optie. Want ja, ik baal ervan dat hij zo ‘vrijgevig’ is en aangeeft dat mama dat klusje (of die schoolactiviteiten) wel klaart omdat ik daarmee zomaar een dagdeel geen uren kan maken voor de zaak, maar ‘nee’ ik laat me zeker niet als moeder afdoen in de klas omdat ik geen zin zou hebben.

En zo gaat dat nu met de schoolactiviteiten. Voor je het weet ben je voor een spreekwoordelijke arreslee gespannen om soep te koken voor de kerstmarkt en kan je niet meer terug 😉 . En ‘ergens’ hou ik ontzettend veel van mijn zoon, en voel ik me gezegend dat hij blijkbaar de vrijheid voelt om in de klas zijn vinger op te steken om te zeggen ‘dat doet mijn moeder wel’.

Maar ik moet de juiste crème nog vinden die de wallen goed kan wegwerken als ik weer tot midden in de nacht heb zitten werken omdat zoonlief die vrijheid voelt 😀 .

Hoe gaat dat bij julie? Krijg jij die schoolactiviteiten ook wel eens door je strot geduwd?

6 gedachten over “Schoolactiviteiten; dat doet mijn moeder wel! WTF ?”

 1. Oei daar zou ik ook niet heel erg happy van worden. Ik weet niet of dit heel opvoedkundig verantwoord is, maar anders hang je er ook voor hem er een consequentie aan: mama kan dan niet mee naar voetballen (ik noem nu maar wat) want mama moet werken, omdat ze vrijdag soep ging koken met de klas??

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Tja, zoiets zou ik kunnen verzinnen, maar ik slik maar gewoon een keertje denk ik ;). Alles voor blije kindjes, haha.

 2. Pingback: Een verjaardag vergeten, overkomt dat jou weleens?

 3. Oeps, dat is wat onaangekondigd werk inderdaad! Daar zou ik ook niet blij van worden.

  Gelukkig werkt het meestal zo dat er een inschrijflijst is of ik een mail van een juf of meester krijg of ik een bijdrage kan leveren. Dus nee, gelukkig krijg ik het niet voor mijn kiezen zoals jij dat hebt!

  Sterkte en succes… met de soep 😉

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Die inschrijflijst krijgen wij ook hoor. En ik had me al opgegeven voor wat dingen + daarnaast weten ze op school dat ze, mochten ze ècht omhoog zitten, ze me altijd kunnen vragen. Van huis uit werken heeft dan het voordeel dat ik wat makkelijker kan switchen of bijspringen als het echt nodig is. Maar als zoonlief nu ook al begint 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven