Samen schoolspullen kopen; it brings back memories

Oh heerlijk! Lotte en ik gaan (bijna) huppelend door de straat van ‘ons’ Schijndel richting de HEMA om schoolspullen te kopen en bestellen. Ik vond het vroeger al helemaal fantastisch om mijn eigen schoolspullen te shoppen, maar ik merk dat ik het nog steeds leuk vind. Ook al is het nu niet voor mijzelf, haha. Lotte maakt dit jaar de overstap van de basisschool naar de middelbare school en nieuwe schoolspullen zijn een must natuurlijk. En Lotte lijkt op mij als het om schoolspullen gaat, dat heb ik inmiddels al gezien.

Want ook al is groep 8 nog niet afgelopen, ze kan niet wachten tot de vakantie met haar inkopen. Haar nieuwe schoolspullen moeten al in huis gehaald worden. En dus zijn we afgelopen week alvast samen gaan shoppen. En waar kan dat nu beter dan bij de HEMA. Dit was ‘vroeger’ al mijn favoriete winkel als het gaat om schoolspullen en dat is het nu blijkbaar nog steeds. Stiekem ben ik blij dat Lotte het nog steeds leuk vindt om met mij haar schoolinkopen te doen. Ze zal ook heus nog wel met een vriendinnetjje gaan scharrelen, maar wij hebben de grote spullen vast binnen!

schoolspullen kopen bij de HEMA
Alles wordt uitvoerig bekeken 😉

Welke schoolspullen moet je bestellen voor de brugklas?

Van school uit heeft Lotte op haar kennismakingsdag een lijstje meegekregen met spullen die ze voor haar schoolperiode moet bestellen of in de winkel kopen. Boeken, woordenboeken en atlas daargelaten, want die komen voor het grootste deel vanuit de huisleverancier van school.

schoolspullen kopen

Tot mijn verbazing stond er overigens geen agenda op haar lijstje. Ze mag best een schoolagenda aanschaffen, maar ze mag hem dus niet gebruiken. Ze krijgt er namelijk een van school. Zo heeft iedereen in de brugklas straks eenzelfde schoolagenda. Dus geen gemiep over wie de mooiste (of duurste) agenda heeft. En in ieder geval een agenda waar ze alles in kwijt kan, dat zal vast wel. Ik snap de keuze helemaal en als ze haar agenda mooi wil maken, dan moet ze hem maar lekker pimpen. Ziet haar schoolagenda er straks toch nog een beetje leuk uit.

Afijn, eerst het lijstje met schoolspullen die voor de middelbare school gekocht moeten worden, ook voor jullie handig als je aan het bestellen gaat:

Schrijfmateriaal, schriften en meer…

Ook al heeft ze sommige dingen al, ze wilde toch héél graag alles nieuw hebben. Wat inhoudt dat we bijvoorbeeld ook weer een nieuwe etui voor haar zijn gaan kopen, naast de rest van de schoolspullen en sommige dingen die we moesten bestellen. Niet helemaal nodig, maar wel leuk.

  • Etui, potlood, pen, gum en dergelijke. Qua gum hebben we er een gekozen die heel zacht is en super fijn gumt!
  • 10 stuks gelinieerde schriften
  • 4 stuks A4 schriften met ruitjes van 1×1 cm
  • een 23 rings multomap
  • rekenmachine van het type casio fx82 ms, ook van HEMA
  • Passer, geodriehoek, schaar en pritt stift
  • Oortjes (had ze al, maar hebben ze dus wél nodig op de middelbare school)
  • Een paar noppenschoenen voor buitengym, en een paar schoenen voor het sporten binnen
  • tekenmap met linten of elastiek (30×40 cm) en een 2b potlood

Op de tekenmap en sportschoenen na (moesten we bestellen) hebben we alle schoolspullen kunnen kopen bij onze favoriete winkel, de HEMA , zelfs de passer heeft een matchende kleur!

schoolspullen HEMA kopen in pastelkleuren
Alle gekochte schoolspullen op een rijtje 😉

Welk thema’s van schoolspullen kan je bestellen?

De HEMA werkt regelmatig met allerlei toffe thema’s als het gaat om het bestellen van schoolspullen. Ik hou ervan, want dat betekent dat je lekker kan mixen en matchen. Dit jaar zijn de palmbomen, de planten en de pastelkleuren in. En qua stickers hebben we een junglethema. Lotte heeft ervoor gekozen om haar schoolspullen in verschillende pasteltinten te bestellen, roze en mintgroen gemixt. Echt meisje-meisje, maar je hebt ook lekkere stoere zwarte schoolspullen of bijvoorbeeld naturelbruin, dat vind ik zelf ook altijd heel mooi. Maar ik snap dat meisjes kiezen voor de pastelkleur hoor.

schoolspullen bestellen en pimpen

Pimpen van je schoolagenda en de schoolspullen

Voor het pimpen van de schoolagenda en de andere schoolspullen die besteld zijn kan je ook uitstekend bij de HEMA terecht. Van stempels tot stickers en van leuk kaftpapier tot aan sticky notes en dergelijke. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Ook superleuk: wij gaan voor het pimpen van haar schoolspullen ook nog met de cricut aan de slag. Zo denk ik erover om in het groot op haar boeken aan te geven welke vak het is. Dus niet geschreven op een kleine sticker (kan ook handig zijn natuurlijk), maar lekker opvallend in grote letters. Daarover later meer. Eerst de boeken nog kaften!

We hebben in ieder geval genoten. Eerste lekker geluncht samen en daarna de winkel in. Hebben jullie de schoolspullen al ingekocht of ga je ze lekker makkelijk online bestellen? En zo ja… watheb je voor moois in huis gehaald?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven