Back to school; last minute shoppen

Met een puber die dit jaar eindexamen gaat doen en een net tiener die volop bezig is met al haar spulletjes hebben we dit jaar geloof ik voor het eerst niet zoveel back to school stress. Lotte heeft zich namelijk -zoals het een echt tienermeisje betaamd- al volop verdiept in haar schoolspullen. Sterker nog… de eerste dag van de vakantie was voor haar een shopdag waarbij het kopen van schoolspullen centraal stond. Alle aankopen voor het volgende schooljaar zijn al gedaan. Wie herkent dit?

schoolspullen kopen

Back to school stress en schoolspullen kopen

Laat ik voorop stellen dat ik niet zo georganiseerd ben als je wellicht zou verwachten. In mijn tienerjaren was ik dat overigens wel. Mijn meisje heeft het van geen vreemde… schoolspullen kopen op de eerste vakantiedag. Ik vond het ook heerlijk om al mijn back to school spullen in huis te hebben. Liefst zo snel mogelijk zodat ik de hele vakantie de tijd had om de boel te pimpen.

Tegenwoordig is dit echter allemaal anders. Tegen de tijd dat de zomervakantie begint zijn we er allemaal aan toe om weer een beetje op te laden. Daarnaast moeten er dan nog een hoop zaken binnen mijn bedrijf afgerond worden voordat we op vakantie kunnen. Of zitten we zoals dit jaar middenin een verhuizing. Ik ben dan écht nog niet bezig met het kopen van schoolspullen voor het nieuwe schooljaar.

De weer-naar-school stress van de afgelopen jaren

Omdat Lotte de afgelopen jaren nog niet zo met haar schoolspullen bezig was liep ik altijd achter de feiten aan bij het kopen ervan. Op het moment dat de scholen weer begonnen moest er altijd nog een hoop ingeslagen worden. Gelukkig had madam dan nog geen agenda nodig, want die waren op dat moment al allemaal uitverkocht. Een leuk schriftje, een pen en een etui was nog wel te doen.

Wat ik echter altijd vergeet – en Lotte ook- zijn de back to school spullen in de zin van gymschoenen en kleding. Heb jij dat ook?

Standaard lopen mijn kinderen te lang in kleine gymschoenen

Op een of andere manier staat op ons lijstje van schoolspullen kopen nooit dat ook de gymschoenen en de sportkleding gecheckt moet worden. Past het allemaal nog wel? Ook al roepen ze misschien op het einde van het vorige schooljaar dat de schoenen wat aan de kleine kant zijn, zodra de vakantie begint wordt er niet meer aan gedacht. En dus staan ze de eerste weken altijd met kromme tenen op het sportveld. Te erg toch? But no more, met onderstaande back to school lijstjes.

Back to school lijstje van schoolspullen om te kopen

Voor een ieder die schoolspullen moet kopen voor het nieuwe schooljaar en nooit precies weet wat er allemaal gekocht moet worden heb ik een lijstje samengesteld. Spullen voor school die je niet mag vergeten. Spullen die je altijd moet checken en spullen die soms nieuw aangeschaft moeten worden.

Note: Brugpiepers (en ouder) groeien harder en zijn minder netjes (in ieder geval de jongens). Spullen zijn daardoor eerder aan vervanging toe 😉 .

Schoolspullen kopen voor groep 7-8 van de basisschool

 1. Agenda
 2. Een schaar
 3. Een pakje stiften en arceerstiften
 4. Plakstift (Pritt)
 5. Puntenslijper met doosje
 6. Grote 23 ringsmap
 7. Muis (bij ons op school, maar dit geldt niet voor iedereen)
 8. Oordopjes
 9. USB-stick
 10. eenvoudig rekenmachientje
 11. Etui
 12. Sportkleding en sportschoenen; altijd checken! Soms nieuw aanschaffen
 13. Tas / rugzak

Schoolspullen kopen voor Middelbaar onderwijs

 1. Schriften
 2. Kaftpapier
 3. Pen en potloden
 4. Liniaal
 5. Geodriehoek
 6. Rekenmachine
 7. Markeerstiften
 8. Etui
 9. Passer
 10. Oordopjes
 11. Sportkleding en sportschoenen; altijd checken, vaak ook nieuw aanschaffen
 12. Agenda? Bij ons niet meer van toepassing omdat ze met Magister werken
 13. Rugzak of tas voor middelbare school

Heb jij nog aanvullingen op deze lijstjes om schoolspullen te kopen? Let me know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven