Je schoolspullen pimpen; toffe ideeën

Het is van alle tijden, je schoolspullen pimpen! Ik deed het vroeger al uitvoerig, en ik zie de tijd zich gewoon herhalen. Lotte doet namelijk niets liever dan al haar schoolspullen eigen maken door er vanalles op te plakken en op te schrijven.

En dan blijft het natuurlijk niet alleen bij de school agenda die van a tot z gepimpt wordt, maar ook haar andere schoolspullen moeten eraan geloven. En ik? Ik vind het alleen maar hartstikke leuk en ga samen met haar op zoek naar inspiratie.

Schoolspullen pimpen; met deze toffe ideëen maak je je unieke back to school collectie

Back to school. Het is weer zover. Bijna alle kinderen zitten inmiddels weer op school, de laatste groep begint volgende week. Misschien heb je al wel het een en ander aangeschaft, of misschien moet je juist last minute nog wel gaan shoppen.

In dat laatste geval wil ik je graag even wijzen op de back to school actie van de Hema.

Zij hebben altijd de leukste schoolspullen voor niet al teveel geld. Momenteel zijn er toffe collecties in jungle thema, met tijgerprint of juist een hele humoristische variant van Kalvijn. Stuk voor stuk even leuk en door alle verschillen zit er ongetwijfeld wat voor jullie tussen.

Schoolspullen helemaal aanpassen aan je eigen stijl

Het leukste blijft natuurlijk om je schoolspullen helemaal uniek te maken. En dat kan je op veel verschillende manieren doen. Koop je basis artikelen bijvoorbeeld bij de Hema en ga daarna je schoolspullen pimpen.

De basic variant kan je met of zonder printje pakken, dat moet je helemaal zelf weten. Je kan in beide gevallen je eigen unieke schoolspullen creëren en ik geef je graag wat inspiratie.

schoolspullen pimpen

Lotte pimpt haar schoolspullen waaronder haar schoolmap

Lotte is zelf bezig geweest met het pimpen van haar schoolmap om die passend te krijgen bij de rest van haar schoolspullen. Ze had een basic groene map gekocht bij de Hema.

Deze moest persé 24 rings zijn van madam, want dat had school gezegd, en we konden geen andere leuke vinden. Nu heeft ze zelf allemaal citroenen uitgeprint. Vervolgens heeft ze die heel precies uitgeknipt en op haar map geplakt.

Als kers op de taart heb ik nog met vinyl een sticker geprint met de cricut machine die ze in het midden heeft opgeplakt. Het resultaat? Een hele fleurige map met een klein beetje knutselen!

Het leuke is natuurlijk dat zo’n ringband vaak wel in verschillende kleuren te krijgen is, maar niet met allerlei printjes. Zo heb je er toch je eigen unieke schoolmap van gemaakt. Inmiddels is de tekst zo bij haar vriendinnen in de smaak gevallen dat ik ook voor hun mappen aan de slag mag met de cricut.

Meer inspiratie om zelf je schoolspullen te pimpen

Ik heb nog even verder gekeken en nog veel meer leuke ideëen gevonden om spullen te pimtepn voor school. Onder andere wat leuke manieren om je boeken te kaften.

1. Je boeken pimpen door op een andere manier te kaften

Koop gewoon simpel kaftpapier en pimp je eigen boeken met een supertof resultaat. Oude kaarten die niet meer gebruikt worden kan je heel leuk als kaftpapier gebruiken en wat denk je van het bruine kaftpapier (hebben we hier ook veel gebruikt), maar dan met leuke printjes geknipt uit tijdschriften. Super gaaf bedacht toch?

schoolspullen pimpen met tijdschriften
Bron: Pinterest
notitieblok pimpen in zwart wit
Bron: Pinterest

Op eenzelfde soort manier kan je ook notitieblokken en andere schoolspullen pimpen als je wilt.

handletteren op je schoolspullen om ze te pimpen voor het nieuwe schooljaar
Bron: Pinterest
teken, plak en schrijf of je nieuwe schoolspullen om ze uniek te maken
Bron: Pinterest

2. Ga handletteren of scrappen op je schoolschriften

Ga lekker aan de slag met handletteren of scrappen van je schriften voor school. Of op je ordners, notitieblokken of wat dan ook. Er is één dingetje wat je in de gaten moet houden als je gaat handletteren. Kies een schrift of order uit met een niet al te gladde kaft.

Vooral deze schoolspullen met kraft kaft zijn hier heel geschikt voor.

pimpen van je spullen voor school met washi tape
Bron: Pinterest
je notitiblokjes of schriften pimpen met washi tape en pen
Bron: Tealnotes
bloemetjes op je schrift tekenen
Super eenvoudig te pimpen door een klein randje washi-tape te gebruiken en vervolgens 3 lijntjes met blaadjes te tekenen. Eenvoudig, maar heel mooi. Bron: Pinterest

3. Maak lekker gebruik van washi tape bij het pimpen van schoolspullen

Ben je zelf niet zo goed met bijvoorbeeld handletteren, of vind je het allemaal wat te spannend of ’to much’? Dan gebruik je toch gewoon washi tape bij het pimpen van je schoolspullen?!

Met deze prachtige tapes die in alle kleuren en printjes te krijgen zijn kan je je schoolspullen in no-time pimpen. Je geeft er zo heel snel je eigen unieke twist aan zonder dat je er heel veel tijd en moeite in hoeft te steken.

rekenmachine pimpen met flamingo's
Bron: Pinterest

rekenmachine verven
Bron: Pinterest

4. Pimp je rekenmachine

Bij je schoolspullen hoort natuurlijk ook een rekenmachine die je kan pimpen. Wat dacht je van bovenstaande voorbeelden, die met die roze flamingo vind ik helemaal top.

Je kan voor het pimpen bijvoorbeeld gewoon verf gebruiken, maar ook met nagellak gaat het heel goed. Ook hier kan je trouwens washi tape gebruiken voor een wat minder blijvend effect, of gave stickers.

5. Etui pimpen

Je kan naast je gewone schoolspullen ook je etui pimpen natuurlijk. Nu zijn er al hele leuke etuis te vinden moet ik zeggen.Lotte heeft hier ook weer de citroenen variant van de Hema die eigenlijk van zichzelf al heel leuk is.

Maar met wat studs of strass steentjes maak je van een etui ook zo een tof item voor in je middelbare schooltas. Het is in dit geval wel handig om te kiezen voor een stoffen etui die je pimpt. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe Jill een jeans etui pimpt. Heel geinig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven