Schooltas… tijd voor een nieuwe!

De vakanties beginnen net (of je bent bijna aan de beurt), dus het lijkt vroeg om al te gaan kijken naar een nieuwe schooltas. Tijdens de vakantie kopen echter veel ouders een nieuwe kindertas, zodat deze ruim op tijd binnen is voor de school begint. Verstandig ook, als je net die ene tas van je dromen op het oog hebt!

Hoe kies je dan de perfecte tas voor je kinderen? Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van je wensen en situatie. We hebben een paar aandachtspunten voor je op een rij gezet.

schooltas

Wat voor schooltas kies jij?

Type tas: wat vind je handig, een rugzak of een schoudertas? Er zijn heel veel mooie kinderrugzakken en schoudertassen te koop en het is vaak echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Voor peuters en kleuters wordt vaak gekozen voor een rugzak als schooltas, omdat deze praktisch is en makkelijk op de rug gedragen kan worden bij deze kindjes. De rugzakken van Skip Hop zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor kleuters en in heel veel mooie dieren uitvoeringen verkrijgbaar. Iets grotere meiden kiezen bijvoorbeeld al vaker voor een schooltas in schoudermodel met glitter en bling bling van Zebra Trends en de boys voor een wat stoerdere uitstraling zoals de jongenstassen van De Kunstboer.

Formaat: hoe groot moet de tas zijn? Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar veel ouders checken niet goed vooraf of de tas groot genoeg is, voor de spullen die een kind meeneemt naar school. Voor kleuters is het bijvoorbeeld belangrijk dat de tas niet te groot is. Bedenk daarom van te voren goed hoe groot de tas moet zijn en controleer voor het bestellen van de tas, of de tas het goede formaat heeft voor jouw kind.

De leukste schooltas voor je kind vind je bij Hippebeestjes.nl. Ze hebben een ruim assortiment met jongenstassen en meisjestassen. Wij hebben onze favoriete exemplaren hierboven neergezet voor je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven