Inmiddels weet ik waar de drang naar schoonmaken vandaan komt

Schoonmaken… een ieder die mij kent wéét dat dit geen grote hobby van me is. Ik ben geen voorbeeld vrouw (of voorbeeldige vrouw, net hoe je het wilt lezen), die het huis goed schoonhoudt of uren in de keuken staat om een overheerlijk avondmaal neer te zetten. Daarnaast ruikt ons huis eerder naar hond dan naar versgebakken cakes en taarten èn ligt er een enorme stapel was die gewassen moet worden, gestreken mag worden òf gevouwen weer naar boven moet vertrekken.

Kortom… schoonmaken en opruimen is niet zo mijn ding.

Aan de andere kant hou ik er ook niet van om in een enorme bende te zitten. Focussen is dan lastig en er moet ook gewerkt worden, nietwaar? Eerder schreef Marijke al dat een opgeruimd hoofd begint bij een opgeruimde kamer, en daar heeft ze wel gelijk in natuurlijk.

schoonmaken

Gelukkig heb ik mijn momenten! Dat is zo ongeveer eens per maand, òf als de eerste lekkere lente dagen zich aandienen. Dat mooie weer brengt bij mij echt de voorjaarskriebels naar boven en is dus bij uitstek hèt moment om met schoonmaken te beginnen. Dus in deze dagen zie je mij tussen mijn werk door ineens de afwasmachine een grondige beurt geven (gatver, wat wordt zo’n ding aan de randen goor zeg ), de koelkast onder handen nemen en de ramen zemen.

Aan het einde van dit soort dagen zit ik altijd moe maar voldaan om me heen te kijken. Een beetje balend van het feit dat ik het schoonmaken alleen maar uitgevoerd krijg als het mooi weer wordt 😉 .

En jij? Ben jij van nature een poetser of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here