Lijkt jouw schoonmoeder op Cruella of valt het mee?

Woehoe, je hebt een fijne relatie. En het is nog serieus ook! Helemaal tof zou je denken, maar je vergeet misschien even dat je er met je vriend/man ook nog een schoonmoeder bij krijgt. En een schoonmoeder kan nogal wat invloed op je relatie hebben, maar dat wist jij vast en zeker al 😉 .

schoonmoeder

Wist je ook dat

 • Vrouwen die het goed kunnen vinden met hun schoonmoeder 20% meer kans lopen op een echtscheiding? Zij ervaren het gedrag van hun schoonmoeder sneller als bemoeizucht omdat ze zich meer identificeren met haar.
 • De helft van de vrouwen hun relatie met hun schoonmoeder bestempelt als moeilijk, of zelfs vijandig?
 • Vrouwen die met hun schoonmoeder in huis wonen een driemaal hogere kans op hartaandoeningen hebben dan vrouwen die alleen met hun partner leven?
 • Kritiek van de eigen moeder vaak geen probleem is, maar van de schoonmoeder niet wordt geaccepteerd?

Om maar even wat te noemen hè. Het is vooral de ongevraagde kritiek en bemoeizucht van de schoonmoeder waar de schoondochters het moeilijk mee hebben. Zij krijgen het gevoel dat ze niets goed kunnen doen terwijl ze het gewoon op hun eigen manier doen.

Mijn eigen schoonmoeder

Als ik kijk naar mijn eigen schoonmoeder dan mag ik in mijn handjes klappen. Mijn schoonouders passen een dag in de week op, en soms nog wel eens extra als we wat anders hebben. Op die bewuste oppasdag eten we daar met het hele gezin èn brengen we gelijk de strijk mee 😛  . Alle onhebbelijkheden van mijn schoonmoeder laat ik verder achterwege. Ze leest namelijk alles mee op mamsatwork…  😉 .

Vanuit de schoonmoeder bekeken schijnt het ook nog wel een dingetje te zijn… het feit dat je zoon met een nieuwe vrouw in zijn leven aan komt zetten. Het is niet voor niets zo dat men roept dat je een dochter hebt voor het leven en een zoon totdat hij een andere vrouw ontmoet.

Hoe is jouw contact met je schoonmoeder? Loopt dat lekker of zit Cruella je steeds op de hielen?

 

3 gedachten over “Lijkt jouw schoonmoeder op Cruella of valt het mee?”

 1. De moeder van mijn vriend (nee, ik noem haar bewust geen schoonmoeder meer, dat moet ze terug bewijzen, nadat ze tijdens ons verhuis en klussen mij ging vertellen wat er in ons huis moest gebeuren en ook nog alles ging regelen zonder enig overleg. We mochten het weekend niet eens over verhuizen, want zij was nog aan het verven. Dat moest maar door de weeks gebeuren. Hallo dan werkt iedereen! Tot ik daar iets van zei en een behoorlijke boze uitval van haar kreeg, wat nooit uitgepraat is want ze benoemde alleen alle klusjes die ze in het huis had gedaan. Ze luisterde gewoon niet… Jammer want voorheen kon ik het goed vinden met haar.
  Anyway zij zei dat ze nooit wilde worden als haar eigen schoonmoeder, bemoeizuchtig etc. Maar ze is precies dat geworden..

  En dan bedenk ik nu ik mama ben van een babyboy: over 20 jaar ofzo wordt ik zelf schoonmoeder…

 2. Ik had het graag goed kunnen vinden met mijn schoonmoeder, maar niets is minder waar helaas. Inmiddels hebben we al 4 jaar geen contact met schoonfamilie. Jammer, maar soms is het beter. Ook manlief is blij met deze situatie zegt hij. Het geeft in ieder geval rust.

 3. Ik heb super goed contact met mijn schoonmoeder, deze althans, het is wel eens anders geweest. Mijn schoonmoeder nu is blij met mij, maar dit heeft ook een hele andere reden. Nee absoluut geen bemoeizucht, juist een super lieve vrouw die alles voor haar kinderen en kleinkinderen over heeft…ook als ze niet officieel hun kleinkind zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven